Aké koreniny sú najobľúbenejšie pri varení?
Ahojte kuchárky ! Aké koreniny používate najčastejšie pri varení?
@gabika20 toto su presne tie co mam aj ja rad, vedia vzdy dobre dochutit
Ja najviac používam červenú papriku, kmin a kurkumu.. ale samozrejme záleží od typu jedla - použijem to čo treba, nie že všade tvrdohlavo sypem červenú papriku..
Mám rada čerstvé bylinky, najviac petržlenovú vňať a kôpor..
Najčastejšie čierne korenie s mierou samozrejme, červená paprika soľ. Ale vždy záleží od jedla ktoré robím.
Korenie a sol idu vsade. Korenie mam v mlynceku a sol v krabici v povodnom baleni.
Slaka paprika, Kajenske korenie, cili paprika, suseny cesnak a cibula - tie tu preavaju vo velkych plastovych dozach.
Bylinky rozmarinka, bobkovy list, majoranka, rasca mam v sackoch v povodnom baleni, alebo mlinceku.
Mala som to v nadobkach na stojane vedla sporaku ale to bolo dobre par mesiacov. Taku papriku som musela doplnat 2x za mesiac a rasca bola este stale poloplna aj po 2 rokoch. A hlavne to bolo hnusne spinave takou lepkavou spinou z vyparov z varenia. Teraz ich mam v takej suflikovej minipolicke na kolieckach vedla sporaku a to je super. Uzavrete ale zaroven hned po ruke a pekne zorganizovane.
Klasika cierne korenie, kmin, cesnak, nove korenie, bobkovy list a potom rozmarin, tymian, koriander a dalsie bylinky. Z takych “exotickejsich” milujem sumac, davam ho na vsetko asi :D
Nerada kupujem zmesy korenia, kde je polovica sol. Moje oblubene korenia su od znacky mill&mortar, maju aj kopec zaujimavych zmesi. Este kupujem vlockovu sol udenu alebo ochutenu.
ja vždy používam čierne mleté, zmes korenia na kebab, mletý zázvor a zmes pečené kura a to priepôsobojem jedlu pomery a množstvo
ahoj, pečené kurča, štipľavá paprika, cesnak - ale ten skôr čerstvý 😉
Tak zaleži čo sa varí ale čierme korenie červená paprika mletá kurkuma majoranka korenie na steak to použivam teda často
@lucialucy43 ahoj, chcem sa opýtať kurkumu - kde dávaš? nechtiac som ju kúpila
@elenka.k kurkuma je skvela vec jednak je zdrava a chutná v jedlach ja ju dávam keď robim masko ci na štave alebo ju trošku aj do gulaša či rizota vsade kde máš masko trochu dať môžeš 😉
Granulovany cesnak a muskatovy orech
@lucialucy43 vďaka

@cina1 sušený v pohode, ale čerstvý mi smrdí ako nejaký prostriedok na umývanie riadu. Taky z tých smradlavejsich 🙈