icon

Aké koreniny sú najobľúbenejšie pri varení?

26. mar 2025

Ahojte kuchárky ! Aké koreniny používate najčastejšie pri varení?

Strana
z2
bessie12
30. mar 2025

@cina1 sušený v pohode, ale čerstvý mi smrdí ako nejaký prostriedok na umývanie riadu. Taky z tých smradlavejsich 🙈

viestta
30. mar 2025

@cina1 ja som to zachytila v nejakej relacii o vareni. Ze proste niektori ludia koriander nemozu a to nie je ich fajnovost, su v tom nevinne. Ake geny zdedili nie je ich rozhodnutie

wanessmark
30. mar 2025

@gabika20 toto su presne tie co mam aj ja rad, vedia vzdy dobre dochutit

jana_eyre_2
31. mar 2025

Ja najviac používam červenú papriku, kmin a kurkumu.. ale samozrejme záleží od typu jedla - použijem to čo treba, nie že všade tvrdohlavo sypem červenú papriku..

Mám rada čerstvé bylinky, najviac petržlenovú vňať a kôpor..

blackcat8885
31. mar 2025

Najčastejšie čierne korenie s mierou samozrejme, červená paprika soľ. Ale vždy záleží od jedla ktoré robím.

andreatytler
31. mar 2025

Korenie a sol idu vsade. Korenie mam v mlynceku a sol v krabici v povodnom baleni.
Slaka paprika, Kajenske korenie, cili paprika, suseny cesnak a cibula - tie tu preavaju vo velkych plastovych dozach.
Bylinky rozmarinka, bobkovy list, majoranka, rasca mam v sackoch v povodnom baleni, alebo mlinceku.
Mala som to v nadobkach na stojane vedla sporaku ale to bolo dobre par mesiacov. Taku papriku som musela doplnat 2x za mesiac a rasca bola este stale poloplna aj po 2 rokoch. A hlavne to bolo hnusne spinave takou lepkavou spinou z vyparov z varenia. Teraz ich mam v takej suflikovej minipolicke na kolieckach vedla sporaku a to je super. Uzavrete ale zaroven hned po ruke a pekne zorganizovane.

juliam
31. mar 2025

Tie, čo používam najčastejšie, mám vo fľaštickach, ostatné v sáčku.

canany
31. mar 2025

@juliam tie popisky mas prosim ta odkial? Ja som nieco take hladala

milanemila
31. mar 2025

Klasika cierne korenie, kmin, cesnak, nove korenie, bobkovy list a potom rozmarin, tymian, koriander a dalsie bylinky. Z takych “exotickejsich” milujem sumac, davam ho na vsetko asi :D
Nerada kupujem zmesy korenia, kde je polovica sol. Moje oblubene korenia su od znacky mill&mortar, maju aj kopec zaujimavych zmesi. Este kupujem vlockovu sol udenu alebo ochutenu.

juliam
31. mar 2025

@canany zo Sashe od jednej pani. Ja bohužiaľ nemám čas ani kapacitu si urobiť niečo také sama. Píš sa, ak chcela viac info

kajusik1403
1. apr 2025

ja vždy používam čierne mleté, zmes korenia na kebab, mletý zázvor a zmes pečené kura a to priepôsobojem jedlu pomery a množstvo

elenka.k
2. apr 2025

ahoj, pečené kurča, štipľavá paprika, cesnak - ale ten skôr čerstvý 😉

lucialucy43
4. apr 2025

Tak zaleži čo sa varí ale čierme korenie červená paprika mletá kurkuma majoranka korenie na steak to použivam teda často

elenka.k
7. apr 2025

@lucialucy43 ahoj, chcem sa opýtať kurkumu - kde dávaš? nechtiac som ju kúpila

lucialucy43
7. apr 2025

@elenka.k kurkuma je skvela vec jednak je zdrava a chutná v jedlach ja ju dávam keď robim masko ci na štave alebo ju trošku aj do gulaša či rizota vsade kde máš masko trochu dať môžeš 😉

sarandon
7. apr 2025

Granulovany cesnak a muskatovy orech

elenka.k
8. apr 2025

@lucialucy43 vďaka

Strana
z2