Tehotenstvo a koreniny

barbora0308
16. jan 2022

Ahojte mamicky. Na internete som si nastudovala, ake koreniny su vhodne a nevhodne pocas tehotenstva. Ide o to, ze mojou oblubenou kuchynou je azijska a indicka kuchyna. Zboznujem curry, kurkumu, masalu a pod., no vzhladom na to, ze som sa docitala, ze vraj nie su uplne vhodne pocas tehu, tak som sa ich rozhodla pocas prveho trimestra uplne vysadit. Teraz som uz v druhom trimestri, konecne bez nevolnosti a uvazujem, ze si obcas dobrajem aj moje oblubene jedla. Pytala som sa mojho gynekologa, ale on teoreticky nic na to... 🤷. Myslite, ze je okej, ak si aspon obcas doprejem aj jedlo s takymito koreninami? Mate niekto skusenosti? Dakujem.

silviazlat
16. jan 2022

Skúsenosti nemam, ale pokial to bude len občas tak nevidím problem. Ja som cele tehotenstvo jedla vsetko “zakázané” v maličkom množstve. Samozrejme okrem škodlivých (alkohol a pod)…. Ja napr milujem hriby.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bluka2
16. jan 2022

Môžeš si dať kľudne aj čínske, aj indické, vlastne ja by som to doporučila, lebo som to tak robila pri druhom dieťati v tehotenstve. A od mala nemá problém s ostrým jedlom, vlastne také výživky bez všetkého mu nikdy extra nešli. Teraz v Číne ako 2-3 ročný sa môže podieľať na normálnom živote ako ostatní. Zato 7 ročná, tá si nedá jedlo tu ani keď je tam viac cesnaku. Pri tej som išla v tehotenstve takou bežnou slovenskou/európskou kuchyňou

barbora0308
autor
16. jan 2022

@viestta Tak to by som az tak neporovnavala. Iny metabolizmus, ich zaludok je na konzumaciu tychto korenin zvyknute od narodenia...Nuz, ale tiez si myslim, ze pokial si raz za cas doprajem, tak tym neuskodim ;)

bluka2
16. jan 2022

Takže aj každý deň 🙂

tenerifka
16. jan 2022

@barbora0308 ale aj tvoj zaludok je uz zvyknuty

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
barbora0308
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
barbora0308
autor
16. jan 2022

@bluka2 Skvele, dakujem za prispevok 🙂 verim, ze ja to moje uz tak malinke bude oblubovat taketo jedla 👍

hederamonstera
16. jan 2022

@barbora0308 ja tiez lubim take koreniny, hlavne stiplave. A tiez som sa najprv chcela tomu vyhnut, ale tiez som si povedala ako napisala @viestta, ze v tych koncinach sa predsa rodia deti aj ked take konzumuju. Tak som jedla a vsetko je ok.
Vsak aj tvoj zaludok je na to zvyknuty, ked to lubis a jes.

kiki68
16. jan 2022

Ked si na to bola zvyknuta predtym, nie je to problem. V Indii sa rodi vela deti a jedia to tam dokola. Tak potom neviem 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre