Aké mäso mám kúpiť?
Učím sa varit viete mi povedať aké mäso mám pýtať v obchode to čo ma pani na videu?
Bravčové pliecko
A nepríde vám to skôr ako bravčové karé?
Niekedy sa zadari a kúpiš pekné. Napadlo mi,či to nie je orech
Lebo to sa podľa mňa zle kraja neviem či to nakrajam. Bravčové karé by nemohlo byt?
Kazde maso sa da nakrajat ak mas ostry noz. Kare mas suchsie maso, plecko zasa moze byt mastne, uvidis ktore sa ti bude pozdavat v obchode, dobry masiar ti aj poradi.
Ked mas ostry nozik,tak je jedno,ci je to lopatka alebo kare.V lopatke je viac šliach,treba ich vyrezat.Neboj sa toho,bude sa to dusit,nemas co pokazit.Drzim palce.
Vyzera to byt take suchsie, takze predpokladam, ze je to bravcove pliecko - orech. A s tym krajanim asi nechapem, vsak si naostri nozik a pokrajas ako maslo.
"Vepřová plec" je to hneď prvé v zozname ingrediencií... ale použi kľudne aké sa ti v obchode zapáči...zrovna v krájaní naozaj rozdiel nevidím
Ja by som kúpila stehno
Kludne kup kare, pliecko ma zbytocne vela mastneho.
Kludne kup kare, pliecko ma zbytocne vela mastneho.
@belllinka áno mám karé ďakujem
Karé je tuhé a dosť suché mäso. Na takéto gulášové záležitosti zásadne krkovička alebo pliecko
karé bude suché
Pani ma pliecko, ale môžeš dat aké chceš...stehno, kare, atd
Ja pliecko kupujem iba na mletie. Moja choroba je, že všetko biele musí z mäsa preč 😶🌫️🫣 takže kupujem iba stehno a karé a varím z toho. Ale mám posum, uz 2x som piekla krkovičku 😉 Takže kludne daj aké chceš.
To je losos podľa mňa
Kare za mna suche,ja radsej orech alebo stehno
Z bravčoviny je najlepšie stehno-dá sa použiť do všetkého, nie je suché ako karé a ani mastné ako pliecko alebo krkovička.
To je losos podľa mňa
@veronka1996 100 bodov,,,, pobavilo😂
Kúp stehno. Ak máš karé, vysmaž na oleji... Alebo skús ako je v recepte.. písané je pliecko.
Aj z kuraťa môžeš urobiť na prírodno, s omáčkou...
Pravdaže mohlo
Ked to kare planujes dusit, najpvr platky trochu naklep. Mozes pouzit mlete cierne korenie, mletu rascu, ale v ziadom pripade nie sol, ani koreniny ktore ju obsahuju. Opekaj ho na bravcovej masti, nie na oleji, podlej vriacou vodou a sol pridaj az po dvoch tretinach casu potrebneho na udusenie.
Takto aj kare, ktoré patri medzi suche masa bude chutne. Drzim place na oboch rukách.

Nazov masa mas vzdy uvedeny v recepte, podla ktoreho sa ucis varit. Aj v tomto.