Aké ryby sú najlepšie na vysmážanie?
Prosím, aké ryby používate na klasické vysmážanie? Bez kostí. My pripravujeme na Vianoce pečené, ale bude u nás sviatkovať príbuzný, starší pán, ten je len pripravené klasicky smažením, ale jasné že aké by chcel už nepovie 😁. Tak sa mu prispôsobíme, ale neviem či použiť klasické filé, zdá sa mi strašne bez chuti.
@anonym_autor sprav mu lososa na masle.Staci len posolit...
@tundra to máš dusenú rybu, otázka znela smažené - vyprážané.
My robíme kapra, len to je stráášne veľa kostí.
my ak vyprážame v trojobale, tak len tie kocky. Ostatné len na masle.
Aljašskú tresku, je tak chutná a nemá kosti.
@anonym_autor na vysmazanie je fajn treska, alebo potom tie kocky. Mam rada znacku Mylord, ale teraz som kupila v tescu (bolo v akcii 😅 ) inu znacku, kde je uvedene, ze je to pre deti a je bez kosti. Robila som ju na masle v pekaci a maso je chutne, tak som nakupila aj na vysmazanie na vianky
@tundra to máš dusenú rybu, otázka znela smažené - vyprážané.
My robíme kapra, len to je stráášne veľa kostí.
@anonym_bd1693 prosim ta,ked nevies varit,tak radsej,nic nepis...
Maslo, sa pouziva miesto oleja v Mischelinskych restauraciach.Ja, tiez casto pouzivam maslo pri priprave mäsa alebo steakov.
ja kupujem už také polotovarové filé v trojobale a zapekám v rúre ... ako rybie prsty, ale filé ...
@anonym_bd1693 prosim ta,ked nevies varit,tak radsej,nic nepis...
Maslo, sa pouziva miesto oleja v Mischelinskych restauraciach.Ja, tiez casto pouzivam maslo pri priprave mäsa alebo steakov.
@tundra Na masle sa nevypráza, lebo maslo sa rychlo prepaĺuje. Otazka znela, aké sú vhodné ryby na vyprážanie.
U nás v meste predávajú afrických sumčekov. Ľudia chápu ako podradnú rybu. Áno, z dovozu. Ale oni si ju chovajú priamo tu. Má veľmi dobré recenzie. Ostriež je dobrá ryba , kapor ale ten má dosť kostí. Losos a pod bez kostí ale veľmi suché na vyprážanie.
ja kupujem už také polotovarové filé v trojobale a zapekám v rúre ... ako rybie prsty, ale filé ...
@biba_18 a máš nejakú osvedčenú značku? My sme ich raz kúpili, už neviem ktoré konkrétne, ale boli strašne nedochutené a ten obal bol zvnútra pri rybe až taký mazľavý a to sme ich piekli teda poriadne dlho 😁
@tundra ak má rád rybu smaženu, na lososa sa ti vykasle. Môj otec miloval akékoľvek ryby v akejkoľvek úprave, ale na Vianoce jedine smažené.
@anonym_autor kapor-podkovicky, ale tam kosti budú, potom Aljašska treska alebo zubac
@anonym_autor pangasius výborný či pečený,alebo vysmaženy,bez kostí a mäsko ako masielko jemné 😊
@anonym_autor keď to bolo tak, tak ste ich už asi rozmrazili alebo ich rozmrazili a znovu zmrazili v obchode... a kupujem aké majú. nowaco ale aj tesco ...
@anonym_autor treska alebo aj tilapia, kupujeme na vianoce v metre, vzdy su v pohode, ja to peciem v trojobale v rure len postriekam olejom, nasi vyprazaju a tiez ok
Ja som už vyprazala aj lososa a bol super 😅
Ja si vianoce bez vysmazaneho kapra neviem predstaviť. Kosti nevadia. 🌲
Kupujeme v lidli,uz aj obalene.Menej prace a nam chutia.
najlepsi je kapor, losos je obycajna ryba bez chute
Aljašskú tresku, je tak chutná a nemá kosti.
@hytal
Presne Aljasska treska filety su bez konkurenciu, ale casto ju vonku nahradzaju lacnejsou rybou Pollock, pozeral som Slovensky preklad myslim ze to je Atlanticka treska.
Na vyprážanie je super aj africký sumček napríklad. Minulý rok sme ho mali miesto kapra. Inak klasika kapor alebo filé kocky.
@brontofuz mne losos ani nechutí ako ryba 😅 som z rodiny rybárov, manžel je tiež rybár a nechápem ten povyk okolo lososa. Robím ho síce dcére, lebo nemá kosti, ale teda ani ja ani muž z neho nejdeme do kolien 🙈
@weleda123 kedze mam rad aj ja rybie maso tak pisem co je dobre, losos je prasa ktore chovajú v klietke s granulami
@anonym_autor kapor-podkovicky, ale tam kosti budú, potom Aljašska treska alebo zubac
@anonym_7cf99a kapra nie, keby našiel jedinú kosť, tak dojedol 😁
@anonym_7cf99a kapra nie, keby našiel jedinú kosť, tak dojedol 😁
@anonym_autor tak skúste toho sumčeka. Lidl máva filety bez kože a kostí. Aj teraz je tuším v akcii 🙂
Na vyprážanie je super aj africký sumček napríklad. Minulý rok sme ho mali miesto kapra. Inak klasika kapor alebo filé kocky.
@weleda123 sumčeka milujeme, ale nevedela som že je dobrý aj vyprážaný. Super. Nejako ho dochucuješ pred obalením?
Kupujeme v lidli,uz aj obalene.Menej prace a nam chutia.
@anonym_36297f a ktoré konkrétne, prosím? Vysmážate, či pečiete?
ja idem robit tilapiu. Znama v obchode mi ju odporucila, chutila nam. Inak sa v rybach nevyznam, obcas (alebo skor zriedka) robim lososa, obcas pstruha, deti sa ale s kostami hrat nebudu urcite, cize tilapia