icon

Aké ryby sú najlepšie na vysmážanie?

8. dec 2025

Prosím, aké ryby používate na klasické vysmážanie? Bez kostí. My pripravujeme na Vianoce pečené, ale bude u nás sviatkovať príbuzný, starší pán, ten je len pripravené klasicky smažením, ale jasné že aké by chcel už nepovie 😁. Tak sa mu prispôsobíme, ale neviem či použiť klasické filé, zdá sa mi strašne bez chuti.

Strana
z3
tundra
8. dec 2025

@anonym_autor sprav mu lososa na masle.Staci len posolit...

anonym_bd1693
8. dec 2025
@tundra

@tundra to máš dusenú rybu, otázka znela smažené - vyprážané.
My robíme kapra, len to je stráášne veľa kostí.

ibrunova
8. dec 2025

my ak vyprážame v trojobale, tak len tie kocky. Ostatné len na masle.

hytal
8. dec 2025

Aljašskú tresku, je tak chutná a nemá kosti.

vikusjk
8. dec 2025

@anonym_autor na vysmazanie je fajn treska, alebo potom tie kocky. Mam rada znacku Mylord, ale teraz som kupila v tescu (bolo v akcii 😅 ) inu znacku, kde je uvedene, ze je to pre deti a je bez kosti. Robila som ju na masle v pekaci a maso je chutne, tak som nakupila aj na vysmazanie na vianky

tundra
8. dec 2025
@anonym_bd1693

@tundra to máš dusenú rybu, otázka znela smažené - vyprážané.
My robíme kapra, len to je stráášne veľa kostí.

@anonym_bd1693 prosim ta,ked nevies varit,tak radsej,nic nepis...
Maslo, sa pouziva miesto oleja v Mischelinskych restauraciach.Ja, tiez casto pouzivam maslo pri priprave mäsa alebo steakov.

biba_18
8. dec 2025

ja kupujem už také polotovarové filé v trojobale a zapekám v rúre ... ako rybie prsty, ale filé ...

biba_18
8. dec 2025

@tundra ale písal si o lososovi na masle - a to nie je smažené, takže asi tak...

janai1
8. dec 2025
@tundra

@tundra losos na masle je odkedy vyprazana ryba v trojobale prosím ťa ? 🥲

anna777115
8. dec 2025
@tundra

@anonym_bd1693 prosim ta,ked nevies varit,tak radsej,nic nepis...
Maslo, sa pouziva miesto oleja v Mischelinskych restauraciach.Ja, tiez casto pouzivam maslo pri priprave mäsa alebo steakov.

@tundra Na masle sa nevypráza, lebo maslo sa rychlo prepaĺuje. Otazka znela, aké sú vhodné ryby na vyprážanie.

anonym_6b9fd6
8. dec 2025

U nás v meste predávajú afrických sumčekov. Ľudia chápu ako podradnú rybu. Áno, z dovozu. Ale oni si ju chovajú priamo tu. Má veľmi dobré recenzie. Ostriež je dobrá ryba , kapor ale ten má dosť kostí. Losos a pod bez kostí ale veľmi suché na vyprážanie.

autor
8. dec 2025
@biba_18

ja kupujem už také polotovarové filé v trojobale a zapekám v rúre ... ako rybie prsty, ale filé ...

@biba_18 a máš nejakú osvedčenú značku? My sme ich raz kúpili, už neviem ktoré konkrétne, ale boli strašne nedochutené a ten obal bol zvnútra pri rybe až taký mazľavý a to sme ich piekli teda poriadne dlho 😁

anonym_7cf99a
8. dec 2025
@tundra

@tundra ak má rád rybu smaženu, na lososa sa ti vykasle. Môj otec miloval akékoľvek ryby v akejkoľvek úprave, ale na Vianoce jedine smažené.

anonym_7cf99a
8. dec 2025

@anonym_autor kapor-podkovicky, ale tam kosti budú, potom Aljašska treska alebo zubac

lesik
8. dec 2025

@anonym_autor pangasius výborný či pečený,alebo vysmaženy,bez kostí a mäsko ako masielko jemné 😊

biba_18
8. dec 2025

@anonym_autor keď to bolo tak, tak ste ich už asi rozmrazili alebo ich rozmrazili a znovu zmrazili v obchode... a kupujem aké majú. nowaco ale aj tesco ...

sasazu0000
8. dec 2025

@anonym_autor treska alebo aj tilapia, kupujeme na vianoce v metre, vzdy su v pohode, ja to peciem v trojobale v rure len postriekam olejom, nasi vyprazaju a tiez ok

andreakotesova
8. dec 2025

Ja som už vyprazala aj lososa a bol super 😅

bielasovicka
8. dec 2025

Ja si vianoce bez vysmazaneho kapra neviem predstaviť. Kosti nevadia. 🌲

anonym_36297f
8. dec 2025

Kupujeme v lidli,uz aj obalene.Menej prace a nam chutia.

brontofuz
8. dec 2025

najlepsi je kapor, losos je obycajna ryba bez chute

anonym_f98bb8
8. dec 2025
@hytal

Aljašskú tresku, je tak chutná a nemá kosti.

@hytal
Presne Aljasska treska filety su bez konkurenciu, ale casto ju vonku nahradzaju lacnejsou rybou Pollock, pozeral som Slovensky preklad myslim ze to je Atlanticka treska.

weleda123
8. dec 2025

Na vyprážanie je super aj africký sumček napríklad. Minulý rok sme ho mali miesto kapra. Inak klasika kapor alebo filé kocky.

weleda123
8. dec 2025
@brontofuz

najlepsi je kapor, losos je obycajna ryba bez chute

@brontofuz mne losos ani nechutí ako ryba 😅 som z rodiny rybárov, manžel je tiež rybár a nechápem ten povyk okolo lososa. Robím ho síce dcére, lebo nemá kosti, ale teda ani ja ani muž z neho nejdeme do kolien 🙈

brontofuz
8. dec 2025
@weleda123

@brontofuz mne losos ani nechutí ako ryba 😅 som z rodiny rybárov, manžel je tiež rybár a nechápem ten povyk okolo lososa. Robím ho síce dcére, lebo nemá kosti, ale teda ani ja ani muž z neho nejdeme do kolien 🙈

@weleda123 kedze mam rad aj ja rybie maso tak pisem co je dobre, losos je prasa ktore chovajú v klietke s granulami

autor
8. dec 2025
@anonym_7cf99a

@anonym_autor kapor-podkovicky, ale tam kosti budú, potom Aljašska treska alebo zubac

@anonym_7cf99a kapra nie, keby našiel jedinú kosť, tak dojedol 😁

weleda123
8. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_7cf99a kapra nie, keby našiel jedinú kosť, tak dojedol 😁

@anonym_autor tak skúste toho sumčeka. Lidl máva filety bez kože a kostí. Aj teraz je tuším v akcii 🙂

autor
8. dec 2025
@weleda123

Na vyprážanie je super aj africký sumček napríklad. Minulý rok sme ho mali miesto kapra. Inak klasika kapor alebo filé kocky.

@weleda123 sumčeka milujeme, ale nevedela som že je dobrý aj vyprážaný. Super. Nejako ho dochucuješ pred obalením?

autor
8. dec 2025
@anonym_36297f

Kupujeme v lidli,uz aj obalene.Menej prace a nam chutia.

@anonym_36297f a ktoré konkrétne, prosím? Vysmážate, či pečiete?

katkaseiner
8. dec 2025

ja idem robit tilapiu. Znama v obchode mi ju odporucila, chutila nam. Inak sa v rybach nevyznam, obcas (alebo skor zriedka) robim lososa, obcas pstruha, deti sa ale s kostami hrat nebudu urcite, cize tilapia

Strana
z3