Aké sú vaše najlepšie recepty z cukety?
Milujem cuketu na všetky spôsoby, ako ju pripravujete najradšej vy ? 🙂
@monote najradšej mám placky a také fejkove carbonara cestoviny s cuketou
@petulda333 plnená mäsom..môžem poprosiť presne ako?vďaka
ja robím len tak na rýchlovku na chlebík alebo pečivo väčšinou.Nakrájam kolieska cukety,dám na olej, chvilku popražím do zlatova,vyberem na tanierik a tie kolieska cukety bud dám na ne len sušený cesnak alebo aj roztlačený čerstvý rozotriem a na vrch tatarku.Na rýchlu večeru alebo obed akurát🙂 a minule som skúšala aj cestoviny s bryndzou a bryndza sa dá nhradiť aj ricotou,s rajčinami a cuketou.Tam som zas opražila tenké pásiky cukety na oleji aj s rajčinami a bolo to ozaj dobré plus bylinky do toho
Ja cuketu osupem, osolim, obalim v muke, rychlo oprazim z kazdej strany (nie do makka). Medzi tym si spravim na panvici hustu omacku z asi 5 paradajok na cibule, cesnaku, bazalke. Nalejem to do nadoby na pecenie, navrch poukladam cuketu a na to podla nalady tvrdy syr, alebo aj bez syra sa da. Zapeciem to v rure. Je to dobre s varenymi zemiakmi.
Dnes budú placky a chcem vyskúšať aj mäsovo cuketové karbonátky. Inak mám rada vyprážanú a prívarok alebo dávam občas aj do soté.
@monote ja robim cuketove ragu. Super len tak s ryzou alebo ako priloha k rybe. Na olivovom oleji restujem male kocky cukety aj so supkou tak 0,5cmx0,5cm. Ked uz su viac makke, tak ze nam pocit ze o chvilu sa budu rozpadat, pridam nakrajanu velku paradajku a vyrestujem celu stavu. Potom pridam 1PL pretlaku a na zaver na polovicu prekrojene cierne olivy a trochu oregana. Trosku prevarim a hotovo. Mnamka
@monote ratatouille ❤️ https://varecha.pravda.sk/recepty/ratatouille-f...
Co tu este nebolo spomenute- super je nastruhana cuketa v bolognskej omacke, plnena ryzou, v jahnacej omacke, cokoladovom kolaci, certsvo nastruhana v salate, nakladana cuketa s uhorkami a karfiolom.
Dnes budem mať na večeru cuketovy pizzu (cuketa namiesto cesta). Milujem ju, je na nerozoznanie od ozajstnej pizze. Cuketovy prívarok s vajíčkom je super, cuketovy perník je úžasný, tiež cuketova krémová polievka alebo lasagne. Placky sú o ničom, zapekaná cuketa má tiež až tak neoslovila.
Okrem toho to dávam do soté - s mäsom a ryžou, nakrájané na kocky.
Cuketove spagety
Cuk.placky
Tycinky
Pizza tu zboznujem
Palacinky uplna bomba
Natierka na hrianky
Grilovana
Letna cuketova polievka
Privarok
Cuketa je laska
nastruhana orestovana cuketa v prazenici
Na tenke platky, posolit, vegeta, olivovy olej a ugrilovat 🙃
Na tenko nasteuhanu pridavam ako zaklad do roznych omacok.
Aj do cestovin s vajcom 😀
@monote Klasika vymážaná alebo cuketové placky, prívarok, plnená cuketa s mletým mäsom alebo bez mäsa s červenou šošovicou, potom koláč slaný aj sladký a milujem cuketový tatarák.
Zeleninové lasagne s cuketou, cuketova krémová polievka, cuketovy perníkový koláč, placky, cuketova čalamáda
To je všetko, čo robievam ja.
Ale idem tu nabrat ďalšie inšpirácie.. 🙂
Akurát som robila plnenú s mletym mäsom, manžel si uz druhy x naložil 😁 chystám sa niektorý deň na cuketovo surový koláč , našla som na fb . Cuketu milujemr
Na kocky nakrajana ogrilovana s grilovacím korením a na to rozpustiť nivu alebo balkánsky syr, to je u mňa momentálne topka 😁
Ja do prazenicky, alebo na sposob uhorkoveho šalátu 👌
Ostatné tu už asi bolo spomenuté 😅
Osmažím cibuľku, cesnak, na kocky nakrájanú cuketu, nahrubo nastrúhané údené tofu, kukurica, posypem lahodkovym droždím, na záver troška nivy. Ak som veľmi hladná, dám si k tomu opečený toast.

Ja som skusala tento recept a bolo to fantastické moj muž sa za tým isiel utĺcť
https://fitshaker.sk/zapekana-cuketa-s-mletym-m...