Aké zvláštne kombinácie jedál obľubujete?
niekto ma rad vanilkovu zmrzlinu s olivovym olejom..
ja taketo chute nemam, alebo som skor neobjavila? ale rada si precitam :D
feta syr s červeným melónom 👍
Čokoládový jogurt s arasidovymi chrumkami, milujem 😁😀
Bryndzu so zeleným jablkom.
Kopec krásnych tipov čo určite vyskúšam 😉 Ja mám rada biely jogurt s trochou mletej kavy a medom
Nutela so solenými arašidmi alebo tyčinkami, párky s malinami, syrové pagáče s banánom...
Ale ja bežne napríklad popíjam počas obeda Pepsi z jedného pohára a zakysanku z druhého.
@blondinka95 my tiez robime tvarohove rezence na slano a taktiez sladke pirohy solime ale nemyslim ze by to bola nejaka speci chut vsade na okoli u nas sa to takto jedava..
U mna co pride ludom divne-slivkovy lekvar-cestoviny s lekvarom alebo k pecenemu masu lekvar 🤤
V mojom okoli: grep alebo melon s ryzou, vianocka s parkami a majonezou. Ja osobne som konzerva a maximum kombi je u mna plesnivy syr s marmeladou, akekolvek maso (varene/pecene ) kombinujem s horcicou...
No tak moja trapna kombinacia ze rozok a jogurt, alebo rozok s maslom a jablkom nie je nic oproti inym kombinaciam co tu citam 🤣
vianočka s taveným syrom
Moja mama - keď sa zvýšia bryndzové halušky na druhý deň a musí ich ohrievať, tak také ohriate ich jedáva s kečupom 😀 (čerstvé nie).
A skúste túto kombináciu: vianočka (alebo aj chlieb) + maslo, pekne na hrubo a na to nutela. Kalorická bomba, ale brutál chuť. Tiež som tomu nechápala, že načo maslo, veď toho tuku má nutela sama o sebe veľa, ale je to ozaj božské (naučil ma to muž 😀 ).
nie je to podla mna divne, ale moj chlap roky nad tym krutil ocami az som s tym prestala :DDD viac menej... tatarska omacka na pizzu. A co mam velmi rada je grilovany syr so slivkovym lekvarom a chlebom ale to tize nie je ziadna rarita... ale taka babka, mama na mna kukali ze co to :DD
Inak co tu vela zien opisujesu niekde uplne bezne jedla :DD Vianocka (rpiapdne ine sladke pecivo na ten sposob) so "slanym"... bezne sa to tak jedava. Dokonca v zahranici sa aj na velku noc pecie "kolac" (v podstate vianocka, alebo vianockove cesto sa supne do formy na chleba atd) a je sa to s majonezovym salatom ,sunkou alebo normlane syrom, zeleninou a vsetkym moznym. Rovnako aj rozne zemle su na sladko (aj taka hamburgerova). CIze je to len nezvyk u nas. ROvnako ako tvarohove rezance na slano... v HU je bezne napr. halusky / rezance robit na slano s tvarohom ako prilohu k perkeltom, ale aj s kapustou... je to priloha, nie samostatne jedlo
@deti95060810 ten musel vonat 😀
Toast s maslom, ribezlovym dzemom a salamou. Prvakrat na mna muz zdesene pozrel, ci som tehotna, ale ochutnal a ukludnil sa, lebo by musel byt tehotny aj on 😅
@blondinka95 V mojom okoli vsetci na slano, preto je to "divna" kombinacia 😅 ale inak viem ze bezne sa jedia tak ako ja 🙂
moji ex svokrovci nechápali ako môžem jesť rožtek so slaninou... vraj slanina jedine s chlebom.
@mibel vianočka so šunkou - vraj super....tvrdí kamoška mojej dcéry.
@deti95060810 moj bratranec vianocka,pasteka a sunka. Nechapem 😁
ja som weirdo presne s tou vanilkovou zmrzkou a olivovym olejom....ale ja to este upgradnem a posolim morskou solou... moj muz ked to vidi 🙈
@lavender273 to som ako dieta dostavala na desiatu 🙂 dodnes jablko samotne mi nechuti ale k chlebu/rozku ho milujem
špagety bolonese zapíjať teplým mliekom. V nemecku keď som bola ako aupair tak to tak mali, a ešte topka jedno hlavné jedlo :
Údené varené karé , kyslá kapusta s ananásom príloha varené zemiaky a deti si dali k tomu kakao zo sklenenej fľaši kupované....😅
Kedysi dávno som jedávala vianočku s maslom a lekvárom a k tomu paradajky 😋 alebo palacinky s fazuľovou polievkou
Sušené jablká namočené v pudingu
@deti95060810 k tomu ešte chren a cvikla. A vo vianočke musia byť hrozienka.
My jeme chlieb vo vajci s horčicou a s medom. Zmiešam do misky horčicu a med. A tak si chlieb natrieme alebo namáčame.
Muž ako dieťa jedol chlieb maslo granko. Pre mňa divné. Stretla som sa s dievčaťom čo jedla špagety s tatárskou omáčkou. A špagety s grankom jedol jej kamarát.
Rezance s tvarohom so slaninkou a na to cukor je na východe podľa mňa bežné a taktiež šišky sladké k polievkam a šunka maslo vianočka.
Môj dedko má veľmi rád mlieko a do toho si namočí chlieb a dá cukor. Je to jeho detstvo.
Svokra (goralka) na Vianoce varila polievku s cestovinou a zavaranymi slivkami. Vôbec mi to nechutilo.

Par krát som si v praci neskutočne pochutila na cereálnej zemli s tuniakovou nátierkou a cukrikmi pico balla od haribo😁 to je tak,keď chceš toho cez prestávku veľa stihnúť a ješ rýchlo- rýchlo 😅 ale bolo to fakt dosť dobré 😃