Ako chutia špecle: cestovina alebo haluška?
30. apr 2024
Ahojte. Ešte som nikdy nerobila špecle, chuti to ako klasicka cestovina, ci ako haluška
Haluška
Ako haluskorezanec 👍
Ako halusky u nas, je to take cesto zakladne. U nas doma sa za tym idu potrhat ( rodina su Rakusania) 😃
@sense nie noky su (aspon u nas) vajce, muka, voda, sol, hadzu sa do vody cez haluskar, halusky su zemiaky, muka, vajce a hadzu sa cez haluskar. U kamosky su halusky to co u nas noky, a to co su u nas halusky su strapacky. No a spacle su vajce, voda, muka sol, redsie cesto a original sa hadzu cez haluskar s mensimi dierami, alebo maju na to speci lis, ktorym ich vytlacia do vriacej vody.
Takze v konecnom dosledku vedieme debatu ako v Peliskoch 🙂

Ako noky. Spacle su len klasicke mucne "nokerle". Haluska (ta slovenska) je zo surovych zemiakov a muky.