icon

Ako dlho dusiť kurací perkelt?

avatar
gejb
25. jan 2025

Ahojte, idem robiť perkelt - mam 2 celé veľké stehna a stehná dolné.
Ako dlho sa majú dusiť ? Aká je vaša skúsenosť?
Chcem ich potom obrat od kosti a vrátiť do hotovej omáčky.
Ďakujem

avatar
lizatko1009
25. jan 2025

ja som to nikdy nestopovala, pichnes a uvisis, ak robis so smotanou, skus do omacky nastruhat aj mrkvu, len taka mini rada

avatar
enmery
25. jan 2025

Záleží aj od veľkosti tých stehien a šporák. Ale tak 35-45 minút. 30 minút určite a potom skontrolovať s vidličkou.

avatar
balerina2025
25. jan 2025

ked sa maso oddeluje od kosti. a je makke, ochutnas

avatar
januska12323
25. jan 2025

Kým nie sú hotové, nestopujem čas.

avatar
0silvia0
25. jan 2025

@gejb cca 40 minut podla velkosti. Vyberies, dorobis omacku a obrate maso vratis do omacky. Moj tip je dochutit umeoctom a troskou cukru.

avatar
ina2405
25. jan 2025

@gejb cca 40 min, kým sa neoddeľuje mäso. Ja v tlakovom varím 20 min.

avatar
gejb
autor
25. jan 2025

Ďakujem za odpovede!

avatar
gejb
autor
25. jan 2025

Ešte otazka: dávate stehna aj s kožou?

avatar
mirka2405
25. jan 2025

@gejb Kým nie je mäso mäkke, stehná dávam aj s kožou, pre chuť, keď sú mäkké, odstránim kožu.

avatar
ina2405
25. jan 2025

@gejb áno 🙂

avatar
enmery
25. jan 2025

@gejb Áno.

avatar
adelka270
1. apr 2025

@gejb ja robievam väčšinou z vykostených stehien. Ak dávaš celé stehná +15 minút. https://www.adelkaskitchen.com/single-post/perkelt

avatar
kp7333
1. apr 2025

@gejb ano, aj s kozou. najprv ich opekam na troche oleja, aby zavonali ako pecene kura, potom aj omacka ma lepsiu chut. Vo vypeku potom osmahnem cibulku, pridam ml. papriku, podlejem vodou a potom vratim maso naspat do hrnca, osolim a dusim domakka.