• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Ako dlho piecť cviklu a pri koľkých stupňoch, aby bola mäkká?

18. augusta 2013 
Ahojte, viete mi niekto poradit ako dlho piect cviklu aby bola makka? a pri kolkych stupnoch? Idem robit borsc. Mala by sa tam sice davat VARENA, ale minule niekto v telke (urcite TV Paprika alebo Spektrum :wink: ) piekol s tym, ze sa skaramelizuju cukry, ktore obsahuje a je potom chutnejsia. A je mi aj luto vyvareit ju do vody, ked ju potom aj tak dam do "polievky".
Alebo kto ju uz robite detickam? Alebo akokolvek okrem sterilizovaneho salatu:wink:
Dakujem
10. feb 2009 o 13:16  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
kiska to neviem ale ja robim takyto slat z cerstvej cvikli-nastruham ju,k nej pridam jablka,stavu z citrona,jeden rozkrajany pomaranč,trosku cukru,soli,aniz,a moze sa dat aj škorica.

no skus ju oprazit trebars na teflonke a uvidis co sa stane
10. feb 2009 o 13:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
prinajhorsom vyhodim cviklu aj s teflonkou :wink:
10. feb 2009 o 13:31  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
nie to urcite nie ,vsade na nete je len cviklu varit alebo piect no nieje pisane ako-podla mna budes mat vsetko ruzove ked ju budes opekat,no len tak ju asi dokazez skaramelizovat
10. feb 2009 o 13:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
pečená cvikla s morčacim mesom


Potrebujeme:
2 – 3 stredne veľké cvikly
4 – 6 strúčikov cesnaku
4 morčacie prsia
2 ČL sušeného tymianu
2 PL oleja
1 PL sójovej omáčky
1 pór
1 ČL drvenej rasce
1 PL olivového oleja
vínny alebo balzamikový ocot
50 g strúhaného parmezánu
soľ
mleté čierne a mleté nové korenie podľa chuti
Postup:
1. Cviklu umyjeme, trochu osolíme a s 2 strúčikmi ošúpaného cesnaku zabalíme každú zvlášť natesno do alobalu. Vložíme do pekáča a v horúcej rúre na 200 °C pečieme asi 70 minút.

2. Morčacie prsia umyjeme, osušíme papierovým obrúskom, osolíme, potrieme korením a posypeme sušeným tymianom. Z oboch strán opečieme v panvici na rozpálenom oleji. Podlejeme trochou horúcej vody, pokvapkáme sójovou omáčkou, pridáme na kolieska nakrájaný umytý pór (bielu časť) a prikryté dusíme asi 15 až 20 minút do mäkka.

3. Upečenú cviklu opatrne vyberieme z rúry, odstránime alobal, šupku prepichneme vidličkou a necháme mierne vychladnúť. Cviklu olúpeme a pokrájame na plátky. Osolíme, posypeme drvenou rascou, pokvapkáme olivovým olejom a vínnym alebo balzamikovým octom a posypeme parmezánom. Podávame ako prílohu k duseným morčacím prsiam
10. feb 2009 o 13:42  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
mnaaam, to skusim nabuduce, dnes som piekla celu cviklu v trube asi 90min. pri 150st. a aj ked nebola uplne makka, na chut bola fantasticka :stuck_out_tongue_closed_eyes: skoro som nemala co dat do toho borscu :stuck_out_tongue_closed_eyes: :stuck_out_tongue_closed_eyes: :stuck_out_tongue_closed_eyes:
10. feb 2009 o 17:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja som akurat dnes varila malemu cviklu so zemiacikom a rascou...uz minule som sa poucila, ze najskor treba dat varit cviklu, az potom pridat zemiaky...dnes som cviklu pre istotu postruhala...ale pre zmenu som zistila, ze ked sa zemiaky varia spolu s cviklou, tak to nie je ono...nieco podobne ako keby sa varili s kyslou kapustou (tam tiez treba uvarit zemiaky zvlast v hrnci, lebo potom by mali taku supku a ostali by tvrde)...ako varite vy cviklu detickam?
10. feb 2009 o 17:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
pecenu som nakrajala na kocky a supla do vody so zemiakmi, mrkvou a hraskom a nakoniec som pridala kuracinku a zakvapkala oliv olejom. Celkom mu to smakovalo :stuck_out_tongue_closed_eyes: hrnce mam nerez, tak skody minimalne. Akurat, ze vsetk malo jednotnu ruzovu farbu :wink:
10. feb 2009 o 17:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Cviklu s anizom a rascou....
Kisska, dobre je ked najprv cviklu udusis a potom zapekas.
10. feb 2009 o 19:26  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
stvura s cim vsetkym sa da? :wink:
Borsc som dneska urobila bozsky :stuck_out_tongue_closed_eyes: :stuck_out_tongue_closed_eyes: :stuck_out_tongue_closed_eyes: az cakam, kedy mi z neho bude zle, lebo furt don chodim :unamused:
10. feb 2009 o 20:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
kisska a ako robíš ten borčš? Nám ho robili v jedálni a veľmi mi chutil. Moja mamina má recept, ale príprava trvá asi 3 hodiny, idú tam tri druhy mäsa a mne sa to zdá príliš zdĺhavé. Cviklu zbožňujem. Moja mamina robí surový šalát s chrenom v sladkokyslom náleve
15. feb 2009 o 15:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Nedávno som sa dozvedel recept na pečenú cviklu v alobale. Neolúpaná sa zabalí do alobalu a pečie sa asi hodinu. Ešte sme to neskúšali ale už sa na to teším, myslím, že to bude dobré.
15. feb 2009 o 19:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
jaron to musi byt skvele, viem si ju predstavit len tak so zemiakmi s nejakou zalievkou

mimakro - oficialny recept je -
120g hovadzieho masa, 80 g bravcoveho masa, 200 g spikovych kosti, 3 lyzicky masti/oleja, 40 g korenovej zeleniny, 1 cibula, 1 lyzicka rajcinoveho pretlaku, 40 g cvikly, 60 g hlavkovej kapusty, 1 dl kyslej kapusty, 1 lyzicky hladkej muky, voda, sol, nove cele korenie, bobkovy list, mleta cervena paprika.
Maso a kosti dame varit do studenej vody. Po hodine varu pridame sol, korenie, bobkovy list, pokrajanu cibulu, na rezance pokrajanu zeleninu a varime. Najprv vyberieme bravcove, neskor hovadzie maso. Do polievky dame nakrajanu kapustu, pretlak, cervenu papriku rozpustenu v teplej masti. Ked je kapusta makka vyberieme kosti, pridame uvarenu pokrajanu cviklu a nakrajane maso. Kyslu smotanu zmiesame s mukou a vsetko povarime. Nakoniec okyslime octom a mozeme zjemnit cukrom.
Ja robim z tohto to jednoduchsie - bez spikovych kosti, cely pretlak a vsetko ostatne bez vazenia -od oka :wink: A kyslu smotanu priamo do taniera :wink: A cviklu nevarim, ale som ju teraz piekla a bola bozska :wink: :stuck_out_tongue_closed_eyes: :stuck_out_tongue_closed_eyes: :stuck_out_tongue_closed_eyes:
15. feb 2009 o 19:53  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
Ahoj Kisska
ja som uz cviklu malej robila viac krat - ale vzdy som mala predvarenu (varim v tlakovom aby to netrvalo vecnost, ale vyskusam tvoj napad s pecenim :sweat_smile: ) a davala som ju so zemiacikom, ale aj s jablckom a malo to uspech :grinning: . Asi je po maminke, lebo ja cviklu mozem.
Okrem klasickeho salatu robime aj tento:
nahrubo nastruhanu uvarenu cviklu , (niekto dava surovu) zmiesat s jogurtom alebo majonezou - alebo pol na pol :wink: , pridat rozpuceny cesnak, podla chuti, sol, korenie. A nechat chvilu postat. Je taky pekny ruzovucky :grinning:
16. feb 2009 o 21:49  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja kupujem v Tescu cviklu vakuovo balenu (uz predvarenu), a doma sa vari len nejakych 10 minut. K tomu hodim uvarit aj vajcia. Dalej k tomu pridam varenu mrkvu a zemiaky, spravim 'dressing'- cibula, ocot, sol, korenie, olivovy olej, a cele to zmiesam. Moze sa dat aj majoneza.
17. feb 2009 o 23:32  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ja som piekla na teplovzdusnej 180 stupnov 45 minut, potom na nu syr a este zaoiect . A bola super
18. aug 2013 o 21:39  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tvoj príspevok