Ako dosiahnuť, aby medovníky zmäkli?
Ahojte, v pondelok som piekla medovníky, našla som si recept na hneď mäkké ale bohužiaľ sú tvrdé. Dala som ich do nadoby uzavretej s polovicou rozkrojeneho jablka. Je nejaká šanca že do Vianoc zmäknú , respektíve dá sa s tým ešte niečo robiť? Ďakujem za rady.
@anonym_autor My ich dávame do nádoby s krajcom chleba.
A ak budú tvrdé, budete si ich namáčať do vianočného čaju.
@chrobak7 ahaa, tak vyskúšam ten chleba 🙂 no to áno, aspoň ku čaju budú dobré, hehe
@chrobak7 ahaa, tak vyskúšam ten chleba 🙂 no to áno, aspoň ku čaju budú dobré, hehe
@anonym_autor ako dlho si piekla? Mne na 180 staci 6 minut, nechala som jednu varku 7 a este aj tensie boli a su chrumkave, ale nam aj take chutia. Vyslovene tvrde nie su. Ak peciem tych 6 min., tak su hned makke.
mozno si ich prepiekla, tak stvrdli, ak nepomoze jablko vyloz ich vonku na zimu cca 8h ak ani to nepomoze, davam ti sem link na recept na perniky, najlepsie na svete to ti garantujem a su makke hned, ale tiez ich nesmies prepiect naozaj su chutovo to naj co som kedy jedla, vlacne a chutne, mozes si zmensit davku lebo z tejto je ich pozehnane https://www.mimibazar.sk/recept/9076/zlepovane-...
@anonym_autor s jablkom by už mali byť mäkké, ak si teda nedala polovicu jablká na 3kg medovníkov. Mne sa raz stalo, že som nechala o minútku, dve dlhšie a dala som ich do kastróla s jablkom a boli mäkké na druhý den
Mne jablko nepomohlo,len krajec chleba. Po nom zmäkli.
Našla som na nete medovníky podľa cukrárky Jožky z pečie celé Slovensko. Klasický recept a pečie ich v rúre horný spodný ohrev max 7minut na 200 az 220st. mne to príde veľa dala som na 210 a boli skvelé mäkké hneď. Alebo teplovzdušná na 170 ..https://www.dobrenoviny.sk/c/214304/vdaka-jedne...
Tvrde su vtedy,ked ich dlho pecies. Moja babka mala vzdy ako kamene. Ja robim take,ze su makke od upecenia aj po 2 mesiacoch bez nicoho.
Otvor nádobu a nechaj odvlhnút, mali by zmäknúť. Samozrejme ak nie sú velmi upečené "presušené" tam nepomôže nič.
Dlho si ich piekla. Dlzka pecenia zavisi od hrubky. Ja robim hrubsie a 9-10 min.na 180 im uplne staci. A to v recepte pisu 15-20 minut. Raz som ich piekla podla receptu a boli ako kamen. Dala som rozkrojene jablko a zmakli len tie,ktore boli blizko jablka.

@anonym_autor My ich dávame do nádoby s krajcom chleba.
A ak budú tvrdé, budete si ich namáčať do vianočného čaju.