icon

Ako dosiahnuť, aby medovníky zmäkli?

19. dec 2025

Ahojte, v pondelok som piekla medovníky, našla som si recept na hneď mäkké ale bohužiaľ sú tvrdé. Dala som ich do nadoby uzavretej s polovicou rozkrojeneho jablka. Je nejaká šanca že do Vianoc zmäknú , respektíve dá sa s tým ešte niečo robiť? Ďakujem za rady.

avatar
chrobak7
19. dec 2025

@anonym_autor My ich dávame do nádoby s krajcom chleba.

A ak budú tvrdé, budete si ich namáčať do vianočného čaju.

autor
19. dec 2025
@chrobak7

@anonym_autor My ich dávame do nádoby s krajcom chleba.

A ak budú tvrdé, budete si ich namáčať do vianočného čaju.

@chrobak7 ahaa, tak vyskúšam ten chleba 🙂 no to áno, aspoň ku čaju budú dobré, hehe

avatar
nevenka
19. dec 2025
@anonym_autor

@chrobak7 ahaa, tak vyskúšam ten chleba 🙂 no to áno, aspoň ku čaju budú dobré, hehe

@anonym_autor ako dlho si piekla? Mne na 180 staci 6 minut, nechala som jednu varku 7 a este aj tensie boli a su chrumkave, ale nam aj take chutia. Vyslovene tvrde nie su. Ak peciem tych 6 min., tak su hned makke.

avatar
ewwe
19. dec 2025

mozno si ich prepiekla, tak stvrdli, ak nepomoze jablko vyloz ich vonku na zimu cca 8h ak ani to nepomoze, davam ti sem link na recept na perniky, najlepsie na svete to ti garantujem a su makke hned, ale tiez ich nesmies prepiect naozaj su chutovo to naj co som kedy jedla, vlacne a chutne, mozes si zmensit davku lebo z tejto je ich pozehnane https://www.mimibazar.sk/recept/9076/zlepovane-...

anonym_e871f1
19. dec 2025

@anonym_autor s jablkom by už mali byť mäkké, ak si teda nedala polovicu jablká na 3kg medovníkov. Mne sa raz stalo, že som nechala o minútku, dve dlhšie a dala som ich do kastróla s jablkom a boli mäkké na druhý den

avatar
0silvia0
19. dec 2025
@anonym_autor

@chrobak7 ahaa, tak vyskúšam ten chleba 🙂 no to áno, aspoň ku čaju budú dobré, hehe

@anonym_autor nikdy som nemala tvrdé medovníky, ale keď už ich máš fakt tvrdé ako kameň, pozlepuj lekvárom a máš vybavené

avatar
oliviabb
19. dec 2025

Mne jablko nepomohlo,len krajec chleba. Po nom zmäkli.

avatar
81anina
19. dec 2025

Našla som na nete medovníky podľa cukrárky Jožky z pečie celé Slovensko. Klasický recept a pečie ich v rúre horný spodný ohrev max 7minut na 200 az 220st. mne to príde veľa dala som na 210 a boli skvelé mäkké hneď. Alebo teplovzdušná na 170 ..https://www.dobrenoviny.sk/c/214304/vdaka-jedne...

avatar
iwesska
19. dec 2025

Tvrde su vtedy,ked ich dlho pecies. Moja babka mala vzdy ako kamene. Ja robim take,ze su makke od upecenia aj po 2 mesiacoch bez nicoho.

avatar
stankadu
19. dec 2025

Otvor nádobu a nechaj odvlhnút, mali by zmäknúť. Samozrejme ak nie sú velmi upečené "presušené" tam nepomôže nič.

avatar
marca12
19. dec 2025

Dlho si ich piekla. Dlzka pecenia zavisi od hrubky. Ja robim hrubsie a 9-10 min.na 180 im uplne staci. A to v recepte pisu 15-20 minut. Raz som ich piekla podla receptu a boli ako kamen. Dala som rozkrojene jablko a zmakli len tie,ktore boli blizko jablka.