Ako dosiahnuť nadýchané kysnuté cesto zo sušeného droždia?
Ahojte, idem robit kysnute cesto zo suseneho drozdia. Vzdy som robila len z cerstveho. Treba robit kvasok? Alebo susene ide rovno do muky?
Pripadne ake mate vychytavky na kysnute cesto (klasicke buchty kolace). Citala som napr o jogurte ale neskusala. Co vam funguje na krasne nadychane cesto? Dakujem
@really8 to už si nepamätám 😏 bol to len nejaký náhodný z internetu, ved ja mam pocit ze su aj tak všetky recepty na toto pečivo rovnaké, alebo dosť podobne , len to dajú do iného tvaru 😅
@really8 ja dávam aj sušené, len gramáž droždia je 7 gramov aj 10 gramov. Kupujem to 10 gramove, vždy mi všetko vykysne. Dávam do pekárničky vymiesiť cesto, čiže ho len vysypeme na vrch suchých ingrediencií.
@13uzivatelka11 Dokonalé
Pekavam aj z čerstvého aj zo sušeného droždia. Pri susenom len nasypem do múky, premiešam a pridám všetko ostatné. Suroviny izbovej teploty. Podkysnúť nechám cca 30-40minut pri susenom.
Ty si ho nechala 2h čo je veľmi veľa, prekyslo asi.
Inak bežne droždie mrazim - po rozmrazení je ako čerstvé.
@really8 Ja len tak od noci.Takže žiaľ neviem dať presný recept.
Ale recepty sú dobré na internete.Ja robím pol kila polohrubej múky,kryštáľový cukor,štipka soli,dva žĺtka ,lyžica rumu a trochu oleja.
droždie nechám vykysnút v teplom mlieku s cukrom.Vsetko spolu vymiesim,ja ručne robím kysnuté cesto. Aby cesto nebolo ani riedke ani tuhé a nechám dobre vykysnút na teplom mieste. Dnes to bolo tak na behu.Ale mali úspech a to je hlavne .Nerobím často tak boli vzácne.

@cukroska recept prosim
@13uzivatelka11 dakujem a prosim aj na tie pletenky