icon

Ako efektívne využiť starý chlieb?

4. aug 2024

Zostalo mi cca 6ks veľkých 1kg chlebov, nakrájaného na plátky

avatar
doriiis
4. aug 2024

Už je suchý?

avatar
dskjhfdlkdjhl
4. aug 2024

Urobila by som vajcovy chlieb.

avatar
lucia13022023
4. aug 2024

Polku by som dala na krutony, polky vajickovy chlieb. A raz som videla jeden recept, kde naschvál susili chlieb, potom ho pomixovali, pridali cesnak, olej, skvarky, vajce, semiačka a urobili také lepkavé cesto, dali na peciaci papier, rukami roztiahli a dali zapiecť, potom z toho mali také krekry.

avatar
janinah
4. aug 2024

Ak je ešte ôk rozdaj susedom.

avatar
really8
4. aug 2024

Daj do mrazaku

avatar
maca1984
4. aug 2024

Zapekanky napr.
Čo nájdeš v chladničke.
Dosť často to robím , keď chlieb treba už minúť.

avatar
ina2405
4. aug 2024

Krutóny, chlieb vo vajci, bruschetty, hrianky

avatar
liusa82
4. aug 2024

toto sú dobré recepty na využitie staršieho chleba aj ked ten prvý mýli že vo vajci ale je obalovaný v takom cestičku z kyslej smotany.Mne chutí omnoho viac ako klasický vajíčkový https://varecha.pravda.sk/recepty/chleba-vo-vaj... a potom druhý to sú také muffiny skôr https://varecha.pravda.sk/recepty/zapeceny-chle...

avatar
hendikep
4. aug 2024

@dskjhfdlkdjhl pre celu dedinu? 🤣

avatar
egonsk
4. aug 2024

ak je este neplesnivy a anintvrdy, tak jeden mozes rozne zuzitkovat - od topiniek s vajcom, cez krutony do polievky, az po chlebove gulky... dalsie mozes nechat ususit a nastruhat - iked chlebova struhanka nie je tak fajn ako z peciva, mozes s nou obdarovat okolie 😉

avatar
gvenduska
4. aug 2024

Rozdeliť po rodine alebo dať do mraznicky a postupne vyberať
A ako spotrebovať zapekaný do vajca hrianky muffiny je kopu receptov na využitie

avatar
beataxxx
4. aug 2024

https://www.nahuby.sk/recept_detail.php?recept_... recept podľa Satinskeho, robím rôzne variácie vždy, keď sa mi vyschne chlieb a pecivo

avatar
zuzana76
4. aug 2024

chlebova polievka, dat do fasirok (ja davam do fasirok chlieb bezlepkovy, kedze syn je celiatik, jeme to vsetci a je to na nerozoznanie od rozkov), plnka ku kuratu na plech (robi sa z rozkov, ale mozno aj z chleba by sa dala), nakrajat na kocky a urobit krutony do polievky do zasoby, uskladnit v papierovych vreckach, podla mna par tyzdnov by to vydrzalo,

avatar
viestta
4. aug 2024

Chebova polievka, placky so sucheho chleba, "zemlovka" na slano so zeleniou, syrom a nejakou udeninou. Vysusit spravit struhanku

avatar
beataxxx
4. aug 2024

A ešte jeden tip- ak si z BA, tak na rohu sulekovej a timravinej je zberna nádoba na starý chlieb- pre kozy, tam nosievam keď je už veľmi stary

avatar
dskjhfdlkdjhl
4. aug 2024

@hendikep Tak chcela nejake tipy, ja som dala jeden, predpokladala som, ze dostane aj dalsie a predpokladala som spravne.Ty si dala nejaky tip?

avatar
zuzana76
4. aug 2024

alebo dat niekomu, kto ma sliepky, ak je velmi stary a mozno ti da nejake vajicka potom

avatar
zuzana76
4. aug 2024

použiť do kvasených uhoriek tiez sa da

avatar
sisska96
4. aug 2024

Vysušiť a na strúhanku

avatar
simca06022011
4. aug 2024

Záleží ake sú staré. Ak tvrde už tak jedine tak skúsiť strúhanku. Alebo sliepkam/prasiatkam a tak. Ak ej starší ale jedlý tak dá sa normálne jest.. ale 6 chlebov? To naraz ani nezjete aj tak. Možno pomrazit a postupne pojest na hrianky, chleby vo vajci, na " teply" spôsob, krutony..

avatar
janulik2008
4. aug 2024

@maca1984 ale to vyzera prudko jedlé 🤤🤤🤤

avatar
maca1984
4. aug 2024

@janulik2008 aj je 😆 a vždy zúžitkujem aj veci z chladničky čo už tiež treba spotrebovať, v komore sa tiež vždy niečo nájde čo viem využiť ( sušené paradajky, zavárané šampiňóny, kukurica..)
A teraz sezóna rajčín, paprík...

avatar
janulik2008
4. aug 2024

@maca1984 a prosim ta s cim je ten na prvej fotke vidim tam paradajky a syr tam je? Ja musim uchmatnut paradajky zo zahrady lebo mama sa zblaznila a dala sa na robenie kecupu. Vcera z 12 kil paradajok robila 🫣🫣🫣

avatar
maca1984
4. aug 2024

@janulik2008 je to akože " capresse", len mozzarella, paradajky.
Takto hodené na plechu do rúry, potom okvapkám olivovým olejom, a bazalka na chuť.