icon

Ako hostíte návštevy?

27. sep 2022

Ahojte,
ked sa k vam vasi znami nahlasia, ze pridu na kavu, co chystate? Moj manzel by ich najradsej fakt odbavil len tou kavou a nejakymi susienkami a ja som zasa naucena upiect kolac, zvrtnut nejake slane jednohubky, cipsy, tycinky a tak. A on vzdy ze na co tolko chystam, ked nic neoslavujeme.
Ako je to u vas? 🙂

Strana
z2
zenulkaaa
27. sep 2022

U nás opačne - moj muž by chystal aj trojchodové menu, keby može. Ja zvyčajne upečiem koláč, urobim chlebičky, pripadne niečo slané do misky a hotovo. Akože ani ja u druhých si neprosim aby kvoli mne vyvarali, nejdem sa tam najest, ale pokecat si s nimi a uplne mi stači kavička a koláčik - nič viac.

sonicka96
27. sep 2022

Káva, tyčinky,čipsy,pizza,korbáce a k tomu nejaký koláč alebo slané pohostenie (očka,pizza trojuholníky,slikáčiky..) 🙂

marca12
27. sep 2022

Ak len kavu,tak nic nechystam. Davam na stol kupene slane a sladke veci prioadne syry,korbaciky. Malokedy peciem kolac kvoli navsteve. Ak ide o oslavu,nachystam,ale na posedenie pri kave nemienim stravit pol dna v kuchyni.

lopka1313
27. sep 2022

K nam chodi sused na vinko, tak vacsinou mam v chladnicke syry, pripadne sunku, olivy, chrumky, co mame doma, on neni vobec na sladke, tak skor slane veci... Ale parkrat, ked sa mi chcelo, som spravila nejaku pomazanku, no tie syry su klasika. Ked sa ohlasi intolerantny kamarat, ze pojdu s mojim priatelom na bike a skocia potom k nam na obed, varim normalne obed (nemliecny, bezlepkovy, bez soje a radsej sa ho spytam, co moze a co nie). Ak pride par chalanov na "hracsku noc", tak navarim aspon 2 druhy jedal na veceru, lebo jeden ma specificke chute, tak nech je aj pre neho. Minule ostali este dalsi cely den, tak som potom vymyslala a robila pizzu/pizzove chlebiky na ranajky, obed ostala 1 vec z vecera + grilovany syr, a vecera mali opat to iste (prehnala som to s mnozstvom) + masove gulky z ikea. A upiekla som uplne jednoduchy kolac ten druhy den a potom este varila maso s ryzou a mrkvou pre psa :D Ked sa ohlasi svagrina, ze idu okolo, vacsinou mam navarene, tak si daju z toho, ale deti casto nechcu, tak pre nich sa pytam co (minule mala mala cestoviny s grankom a velky cestoviny s kecupom a syrom), plus vzdy chcu nejaky jogurt/puding - tie zboznuje priatel, tak to mame tiez vzdy plnu chladnicku. Ked dojdu nasi alebo "svokrovci", navarim jedno jedlo, snazim sa, aby ostalo aj na obed, ale potom sa o kuchynu staraju nase mamy, za co som im vdacna (moja rada vari, ale oni chodia na vikendy, tak som doma aj ja a obcas robi len ona, obcas robime spolu a "svokra" zas nie uplne rada vari, ale kedze chodim do prace, lebo skor chodia cez tyzden, tak nieco ukuchti, aby bolo aj pre nich aj pre mna, ale robia to obe same od seba, ja som schopna pre nich navarit, no odbremenia ma). A ked dojde neohlasena navsteva, vzdy ponuknem aspon tie syry/sunky/olivy/nieco (kedze kvoli susedovym navstevam mame vzdy doma) ked som doma, ale ked je doma len priatel, tak napriek plnej chladnicke obcas fakt ponukne len 1 chrumky a vodu z vodovodu (vzdy mame doma aj ladove caje, sirupy, colu, ja cistu vodu nevypijem). Paradoxne, kto sa ohlasi na kavu, si tu kavu musi vypytat, ja ju totiz nepijem a priatel len obcas rano 1 slabu, tak ju VZDY zabudnem ponuknut...

lija22
27. sep 2022

kvoli takymto navstevam mam v mraznicke minitky polotovary ci ako sa to vola. za 15 minut upecene skvarkovniky, syrove pagaviky aj sladke

panelacikova
27. sep 2022

nemám návštevy a som tomu naozaj veľmi rada 😀

h2
27. sep 2022

No, to je rôzne, ale vždy nachystám jedlo, aj upečiem koláč, aj niečo len tak na zahryznutie. Nevidím na tom nič, čo by ma nejako extra obťažovalo. Bolo by mi blbé návšteve dať len kávu a pohár vody.

h2
27. sep 2022

@lopka1313 Bože, toto aj ja mám s tou kávou. Už som si síce vtĺkla do hlavy, že mám ponúkať kávu, ale trvalo to roky. Vždy som vymenovala všetky možné aj nemožné, alkoholické aj nealkoholické, teplé aj studené nápoje, len na kávu som vždy zabudla.

majlo1234
27. sep 2022

Ved ked dojdu na kavu, dostanu kavu, ked pozyvam na obed, dostanu obed a ked na kolac, tak kolac. Ja si s tym tazku hlavu a stres nerobim

elizabet173
28. sep 2022

@panelacikova my tiež minimálne, včera sme si boli posedieť s tetou, jej manželom, sesternicou s manželom v reštaurácii, nemala by som problém ich pohostiť u nás doma, varím a pečiem veľmi rada, ale potom by si teta brala za povinnosť pozvať nás k nim a už má svoj vek, vyše 70, sesternica je onkologický pacient, má starosti sama so sebou, takto to vyhovuje všetkým.

elizabet173
28. sep 2022

@h2 nič si z toho nerob, môjmu partnerovi tiež nenapadne ponúknuť kávu, lebo ju nepije 🙂

ibrunova
28. sep 2022

Ja napríklad nemám rada u kamošky, že náhodne sa tam ocitnem na káve, že sa tesne predtým dohodneme alebo tak, tak ona lieta, chystá donekonečna, namiesto toho, aby mi zvrtla kávu a na 5 minút si sadla.

grilazka
28. sep 2022

@alanko20 ani ty nechodíš na návštevy?

elizabet173
28. sep 2022

@alanko20 prepáč, prečo by si to neprežila? Ani ja nemusím návštevy, aj veľmi nerada na návštevy chodím, radšej sa s ľuďmi stretávam po kaviarňach, reštauráciách, ale zase že by som ich neprežila, to nie

waitinka7
28. sep 2022

@queen_mary ja sa chcem len opytat na tie mrazene fornetty z Kauflandu. Musia najprv na vzduchu odpocivat, alebo sa supnu hned zamrazene do rury? Lebo raz som mala take z jednoty a to som musela najprv 3 hodiny nechat vonka odpocivat - podla navodu, az potom piect. Tak pre necakanu navstevu toti naozaj nebolo.

alanko20
28. sep 2022

@grilazka nechodím. Len k rodičom domov na víkendy.

alanko20
28. sep 2022

@elizabet173 ja mám kamošky v iných mestách, stretneme sa možno 1x do roka. Chodia k nám len rodiča pozrieť vnučku

elysiacik
28. sep 2022

@waitinka7 ako ja ich tiež nechávam ale tak 20 min na linke a potom ich šupnem do trúby

viestta
28. sep 2022

@h2 u nás návšteva si musí vypýtať cukor do kávy. Ja pijem bez, tak mi nikdy nenapadne. No a ti co chcú aj smotanu majú smolu. To ani doma nemám.

bessie12
28. sep 2022

zalezi ci to je rodina alebo kamarati. Ak rodina ( momentalne len jeho mladsia dcera ) tak objedname nieco alebo ideme do mekaca. Ak su to kamarati, tak dostanu len kavu . Nic ine nechcu. Inac asi len klasika nejake chlebicky, popripade upecene listkove cesto alebo nejake jednohubky.

elizabet173
28. sep 2022

@alanko20 ja to chápem, ja sa s kamoskami tiež nestretavam ani u nás, ani u žiadnej z nich doma. Len ma zaskočilo, že by si to neprezila

alanko20
28. sep 2022

@elizabet173 tak možno som to trochu prehnala. Ale fakt neznášam, keď ku nám niekto príde.

alanko20
28. sep 2022

@elizabet173 u seba mám podozrenie na Aspergera, takže môj spoločenský život sa vojde max do orechovej škrupinky.

anickaaa6aaa
28. sep 2022

@panelacikova tiež tak. A ak sa aj niekto staví ze ide kolo tak len kavu, ci caj a ktomu ak nieco slane /sladke mam tak to🙈

evica17
28. sep 2022

@alanko20 to jak ja, tiež nemam rada navstevzy, a ani nerada niekde chodim. ako moja rodina v pohode, tam som uz zvyknuta, ale ak ma prist niekto iny alebo nde ist na navstevu tak som tak jak debil, poviem fakt minimalne a cakam kedy pojdeme domov. a moj mu ten ma rad navstevy, aj rad chodi, aj oslavy by na svelico robil.

majulino
28. sep 2022

@viestta u nas zase cukor nenájdeš 😅🤣 celá manželova časť rodiny a my pijeme všetko bez cukru, len moja časť rodiny s cukrom. Už sú naucení, že si nosia svoj cukor alebo pijú s medom 🤣🤣🤣

lennytka84
28. sep 2022

Podľa toho či prídu na oslavu alebo iba na bežnú návštevu. Bežná návšteva i mňa dostane kávu niečo na pitie, slané tyčinky a čipsy.
Oslava podľa ročného obdobia ak je leto grilujeme ak je Zima urobím občerstvenie. 😁😉

akvi
28. sep 2022

Asi budem za divnu, ale nám ak sa návšteva neohlási aspoň tri dni dopredu, tak sa môže stať, že ani tú kávu nedostane. Žiadne pochutiny ani sladkosti nekupujeme a tak nehrozí ani nejaká zásoba týchto vecí doma. Obchod máme ďaleko, takže nikto ani nemôže očakávať, že "zbehnem" do obchodu a rýchlo nakupim. Ak sa návšteva ohlási včas, tak kúpim nejaké čipsy a pod alebo upečiem koláč, záleží od času. Ale žiadne veľké hostiny nerobím. My sa skôr zvykneme dohodnúť s kamošmi na nejakú grilovačku a pod. a vtedy je to samozrejme o inom, ale to sa aj dohodneme, kto čo donesie a robíme spolu aj to jedlo.

ericka168
28. sep 2022

Ahoj no u mňa záleží aka káva to je. Keď sa ohlási niekto kto chodi málo na návštevu, tak pripravím nejaké chlebíčky, alebo urobím domácu pizzu, nejaký koláč upečiem, a slané tak klasika arašídy, tyčinky.. Ale keď niekto chodí na kávu aj 4x do týždňa,
tak dávam fakt len tu kávu poprípade keď mám niečo urobené nejaký koláč tak ponúknem, ale nepripravujem nič špeciálne.. Takže ku mne sa oplatí prísť raz za 3 mesiace 🤣🤣🤣

Strana
z2