icon

Ako nahradiť múku Manitoba pre panettone?

nika123477
Dnes o 16:39

Ahojte chcem skusit upiect panettone viem ze tam ide muka Manitoba neviem ci ju zozeniem v beznych obchodoch neviete mi poradit nejaku nahradu dakujem velmi pekne

minesasubu
Dnes o 17:18

hladká múka 30% +chlebová múka 70% , chlebová múka len ale bude menej pružné cesto alebo hladká múka +pšeničný lepok vyhni sa polohrubej a hrubej to nie

nika123477
autor
Dnes o 17:25
@minesasubu

hladká múka 30% +chlebová múka 70% , chlebová múka len ale bude menej pružné cesto alebo hladká múka +pšeničný lepok vyhni sa polohrubej a hrubej to nie

@minesasubu dakujem

nika123477
autor
Dnes o 17:27
@minesasubu

Ja som nasla tieto dve tie by neboli dobre?
@minesasubu

nevenka
Dnes o 17:33

Pozri si % bielkovin, manitoba je znama tym, ze ma vyssi podiel bielkovin ako klasicke muky, ale niektore mavaju tiez dost vysoky obsah, treba pozriet na obale. Okolo 11 je uz super. Ma to viac lepku, lepsie drzi strukturu, je elastickejsie, tvori krajsie oka.

nika123477
autor
Dnes o 17:58
@nevenka

Pozri si % bielkovin, manitoba je znama tym, ze ma vyssi podiel bielkovin ako klasicke muky, ale niektore mavaju tiez dost vysoky obsah, treba pozriet na obale. Okolo 11 je uz super. Ma to viac lepku, lepsie drzi strukturu, je elastickejsie, tvori krajsie oka.

@nevenka dakujem pozriem teda to % bielkovin

lukbe
Dnes o 18:30

Silná múka je cierna pernerka, ale panettone nerobím. Skús sa opýtať v skupine pečieme s kvaskom alebo v skupinách o kvaskovani na fb. Manitoba sa dá zohnať v Zdravej výžive alebo v obchodoch u Talianov, aspoň u nas.

nika123477
autor
Dnes o 20:59
@lukbe

Silná múka je cierna pernerka, ale panettone nerobím. Skús sa opýtať v skupine pečieme s kvaskom alebo v skupinách o kvaskovani na fb. Manitoba sa dá zohnať v Zdravej výžive alebo v obchodoch u Talianov, aspoň u nas.

@lukbe dakujem... ano to viem len ja som z malej dediny a ist do ba alebo neviem kde len kvoli muke sa mi neoplati ale dakujem skusim sa spytst tsm