Ako najlepšie kombinovať mascarpone na lahodné tiramisu?
ahoj chcela by som robiť niečo ako Tiramisu
avšak nemám smotanu na šlahanie
mám doma biely jogurt, kyslú smotanu a tvaroh
s čim to najlepšie nakombinovať aby to nebolo moc ,,tuhé,,
budem to davať do pohárov takže nepotrebujem aby to držalo tvar
chcem len aby to nebolo tak hutné
dakujem
Ja dávam iba žĺtka s cukrom vyšľahané do peny a mascarpone… nikdy žiadne smotany, ani nič iné
Ja by som pridala spomínaný tvaroh a kyslú smotanu. Dávam do krému i trochu vajcového koňaku, chutí všetkým /pokiaľ to nebudú papať deti/.
@anonym_autor kyslú smotanu a ak chceš ešte o niečo redšie, tak jogurt.
Iba s tvarohom to bude najhutnejšie.
Neviem koľko toho potrebuješ, ale ja by som kľudne zmiešala všetky dokopy😁
@anonym_456387 pridala som len jogurt , je to pre menší počet osôb tak od oka na 500g mascarpone , dakujem za koment
Ja dávam iba žĺtka s cukrom vyšľahané do peny a mascarpone… nikdy žiadne smotany, ani nič iné
@lindous to je fajn že ty robiš takto avšak ja som sa pýtala na niečo celkom iné tvoj koment mi vôbec nepomohol takže do budúcna skús k téme napísať
Ja by som pridala spomínaný tvaroh a kyslú smotanu. Dávam do krému i trochu vajcového koňaku, chutí všetkým /pokiaľ to nebudú papať deti/.
@hytal dala som len jogurt nakoniec ..... a ja vždy pridávam aj čokoládový sirup kedže to ide aj deťom , vaječnák máme len do kávy 🙂 dakujem za tvoj koment
@lindous ty robis tiramisu, i a chce "nieco ako tiramisu", tak sa nestaraj 😅🤣. Chapes 🙃🤣. Ale ked by som doma nemala smotanu na slahanie, robila by som prave tiramisu ako robis Ty. Ale ak by to bolo detom, tak by som si dala extra zalezat zas na pasterizacii tych zltkov. Preto casto robim len take akoze tiramisu aj ja, je to bezpecnejsie a rychlejsie.
@lindous to je fajn že ty robiš takto avšak ja som sa pýtala na niečo celkom iné tvoj koment mi vôbec nepomohol takže do budúcna skús k téme napísať
@anonym_autor reagovala som na nadpis, ale asi bol teda upravený adminmi a priznávam, že "niečo ako" som v rýchlosti v prvej vete prehliadla... pomôcť som chcela, s tými žĺtkami to má fajn konzistenciu a práve na tú si sa pýtala...
@lindous ty robis tiramisu, i a chce "nieco ako tiramisu", tak sa nestaraj 😅🤣. Chapes 🙃🤣. Ale ked by som doma nemala smotanu na slahanie, robila by som prave tiramisu ako robis Ty. Ale ak by to bolo detom, tak by som si dala extra zalezat zas na pasterizacii tych zltkov. Preto casto robim len take akoze tiramisu aj ja, je to bezpecnejsie a rychlejsie.
@anonym_1e09f8 ja som to myslela ako dobrú radu, že aj tento postup môže autorka použiť, nechcela som tým uraziť iné dezerty s mascarpone 😀 keď to zobrala v zlom, no čo už, nabudúce sa nebudem starať 😅
@lindous za dobrotu na zobrotu...co uz.
Vidis,este ta sprdne,ze si jej poradila
@anonym_autor
Mohla si sa slusne podakovat a mysliet si svoje.
Ale aby som ofrflala dobre mienenu radu,sory.....
Nauc sa normalne reagovat na cudzich ludi.
@lindous za dobrotu na zobrotu...co uz.
Vidis,este ta sprdne,ze si jej poradila
@anonym_autor
Mohla si sa slusne podakovat a mysliet si svoje.
Ale aby som ofrflala dobre mienenu radu,sory.....
Nauc sa normalne reagovat na cudzich ludi.
@osky dobre mierenu radu ? si robiš srandu
ved pisala uplne mimo moju otazku ako mi poradila ?
ked niekto nevie čitať s porozumenim to nieje moj problem
tu admin prepisuje nadpis tak treba čitať prispevok to vedia všetci
@anonym_autor tak som poradila, že namiesto šľahačky stačí pridať žĺtka s cukrom do peny, keďže s nimi to nie je hutné 🙂 ak to vyznelo tak zle, až si sa takto rozdurdila, tak sa naozaj ospravedlňujem
@anonym_autor ja som citala cely prispevok
A ked pises,ze robis nieco na sposob tiramisu...aj mne napadne,ze ten vajecny zaklad tam mas.lebo o tom je tiramisu aj veci tomu podobne.
Cize je logicke,ze ti poradila ten zaklad s mascarpone,bez slahacky kt .nemas....
To,ze ty si dala este na vyber ine prisady...to uz s tym nic nema.
Nepis,ze robis nieco na sposob tiramisu len preto,ze tam davas mascarpone.
Napis,ze robis studenu tortu a kazdemu bude jasne,co myslis..
Pretoze vsetko,co ma byt akoze tiramisu,ma vajecny zaklad.
Vsetko ostatne je uuuuuplne nieco ine.

@anonym_autor kyslú smotanu a ak chceš ešte o niečo redšie, tak jogurt.
Iba s tvarohom to bude najhutnejšie.
Neviem koľko toho potrebuješ, ale ja by som kľudne zmiešala všetky dokopy😁