icon

Ako najlepšie zafarbiť marcipán na tortu?

10. jún 2024

Odporucili by ste praskove farbivo, alebo tie gelove v tubach? Dakujem

Ako najlepšie zafarbiť marcipán na tortu?
mili2016
11. jún 2024

To sním chceš potiahnuť celú tortu

nika23t
11. jún 2024

Gélové môžeš, ale viac to lepí. Práškova je lepšia, ale musíš viac rozpracovat. Ak ideš potom rozvalkat, pouzi práškový cukor, a ak na celú tortu, jeden marcipán Ti bude malo... Jedine, ze to bude malinka tortička.

autor
11. jún 2024

Ano celu chcem potiahnut, planujem kupit 3 balenia

autor
11. jún 2024

@nika23t velmi sa to lepi s gelovou farbou?

nika23t
11. jún 2024

Nie, ja ju používam často, keď mám doma. Dá sa to spracovať, keď mam lepkavé, dávam pr.cukor. Ale je tu skupina tortickarky, tam ti možno pomôžu viac.

pinkgirl
11. jún 2024

hm 3 balenia teda 450g ti nebude na potiahnutie celej torty stačiť. Pri poťahovaní musíš rátať aj s presahom na uhladenie materiálu. Takže ideálne by bolo mať cca 700g poťahovky. Farbiť sa dá všetkými druhmi potravinárskych farbív. Pravý marcipán, ktorý máš na obrázku je prirodzene žltkastej farby, čo je spôsobené mandľami z ktorých je vyrobený. Marcipán sa preto ťažšie farbí a nedosahuje také pekné výrazné farby z dôvodu žltkastého nádychu marcipánu.
Prášková farba - treba ju pred použitím rozpustiť v malom množstve bieleho alkoholu a tak zapracovať do hmoty (alkohol sa pri miesení odparí)
Gelové a tekuté farby stačí priamo pridať do hmoty.

nika23t
11. jún 2024

Ešte doplním, ten marcipán, ktorý obsahuje veľa mandlí, je nepeknej farby, a ešte aj chutovo nechutný. Aspoň teda u nás neprešiel... Možno fondan kup radšej. Alebo marcipán, ale taky, ktorý nemá vysoký obsah mandlí. Ja som mala taky, kde bolo 40,to som omylom kúpila, ale ten som nemohla použiť.

petulda333
11. jún 2024

Tento nekupuj. Kup cisto biely alebo objednaj

mili2016
11. jún 2024

Ak ti môžem poradiť týmto tortu nepotahuj, na poťahovanie tort je najlepší fondán. Čo sa týka farbenia používam gélové farby ale v poslednej dome kupujem hotový farebný fondán je to krajšia a sýtejšia farba.

mili2016
11. jún 2024

@nika23t podsypaj si to radšej zlatým klasom ☺️

nika23t
11. jún 2024

@mili2016 ďakujem za radu, vyskúšam 😊

autor
11. jún 2024

@nika23t a zlaty klas je zlty, nezafarbi on zbytocne ten fondan/marcipan?

nika23t
11. jún 2024

Netuším, to som neskusala, ale skúsim určite.
Ale ten marcipán s mandľami je taky akoby do sivá, hnedá, ani neviem popísať. Proste nechutná farba. Ale nemyslím, ze zlatý klas by nafarbil.

mili2016
11. jún 2024

Keď idem valkat fondán, najprv si poprášim stôl zlatým klasom a tak valkam. Nikdy sa mi zatiaľ nestalo že by sa mi od neho fondán zafarbil a to som už veru dosť tort napiekla. Držím palceky nech sa vám tortička podarí. Hlavne si dajte pozor aby ste ho nevyvalkali príliš tenký bude sa vám trhať pri prenášaní

dm1
11. jún 2024

Solamylom podsupaj ten je biely. A odporúčam radšej objednať kilo fondanu alebo smartflex majú tuším aj 750gr to ti bude stacit. Cenovo na kilo to vyjde tuším aj lacnejšie a lepšie sa s tým robi