Ako najlepšie zafarbiť marcipán na tortu?
Odporucili by ste praskove farbivo, alebo tie gelove v tubach? Dakujem

Gélové môžeš, ale viac to lepí. Práškova je lepšia, ale musíš viac rozpracovat. Ak ideš potom rozvalkat, pouzi práškový cukor, a ak na celú tortu, jeden marcipán Ti bude malo... Jedine, ze to bude malinka tortička.
Ano celu chcem potiahnut, planujem kupit 3 balenia
@nika23t velmi sa to lepi s gelovou farbou?
Nie, ja ju používam často, keď mám doma. Dá sa to spracovať, keď mam lepkavé, dávam pr.cukor. Ale je tu skupina tortickarky, tam ti možno pomôžu viac.
hm 3 balenia teda 450g ti nebude na potiahnutie celej torty stačiť. Pri poťahovaní musíš rátať aj s presahom na uhladenie materiálu. Takže ideálne by bolo mať cca 700g poťahovky. Farbiť sa dá všetkými druhmi potravinárskych farbív. Pravý marcipán, ktorý máš na obrázku je prirodzene žltkastej farby, čo je spôsobené mandľami z ktorých je vyrobený. Marcipán sa preto ťažšie farbí a nedosahuje také pekné výrazné farby z dôvodu žltkastého nádychu marcipánu.
Prášková farba - treba ju pred použitím rozpustiť v malom množstve bieleho alkoholu a tak zapracovať do hmoty (alkohol sa pri miesení odparí)
Gelové a tekuté farby stačí priamo pridať do hmoty.
Ešte doplním, ten marcipán, ktorý obsahuje veľa mandlí, je nepeknej farby, a ešte aj chutovo nechutný. Aspoň teda u nás neprešiel... Možno fondan kup radšej. Alebo marcipán, ale taky, ktorý nemá vysoký obsah mandlí. Ja som mala taky, kde bolo 40,to som omylom kúpila, ale ten som nemohla použiť.
Tento nekupuj. Kup cisto biely alebo objednaj
Ak ti môžem poradiť týmto tortu nepotahuj, na poťahovanie tort je najlepší fondán. Čo sa týka farbenia používam gélové farby ale v poslednej dome kupujem hotový farebný fondán je to krajšia a sýtejšia farba.
@nika23t a zlaty klas je zlty, nezafarbi on zbytocne ten fondan/marcipan?
Netuším, to som neskusala, ale skúsim určite.
Ale ten marcipán s mandľami je taky akoby do sivá, hnedá, ani neviem popísať. Proste nechutná farba. Ale nemyslím, ze zlatý klas by nafarbil.
Keď idem valkat fondán, najprv si poprášim stôl zlatým klasom a tak valkam. Nikdy sa mi zatiaľ nestalo že by sa mi od neho fondán zafarbil a to som už veru dosť tort napiekla. Držím palceky nech sa vám tortička podarí. Hlavne si dajte pozor aby ste ho nevyvalkali príliš tenký bude sa vám trhať pri prenášaní
Solamylom podsupaj ten je biely. A odporúčam radšej objednať kilo fondanu alebo smartflex majú tuším aj 750gr to ti bude stacit. Cenovo na kilo to vyjde tuším aj lacnejšie a lepšie sa s tým robi

To sním chceš potiahnuť celú tortu