Ako piecť linecké a iné pečivo rýchlo
Baby,ako pečiete linecké alebo aj iné krehké pečivo,crinkles apod?Všade píšu,že cesto treba nechať v chlade odpočinúť.Ale,ja mám 5 dvanásť hodinových služieb a proste to potrebujem upiecť za jedno poobedie.Roztecie sa mi to alebo ako postupovať aby som mohla po hnieteni vlastne hneď valkat a piecť.Pridat nejakú surovinu či?
je lepsie ak cesto odstoji, ale ked nestiham inak, tak peciem aj hned, ako zamiesim. zakazdym z toho nieco vyslo 😀
Daj zachladiť cesto do chladničky na cca 2 hodiny... Urob linecké supni do chladničky, urob na ďalšie pečivo cesto sup do chladničky, a keď skončíš posledné tak si daj kávu. A potom výber to cesto ktore si urobila ako prvé, vystikaj daj piecť. A pokračuj. Ja dávam na hodku dve za hladiť cesta a hneď pečiem nič sa tým koláčom nestalo.
Zamies ráno a poobede peč, prípadne zamies večer po službe (ja viem otrava, ale to je chvíľa) a na druhý voľný deň peč.
ja linecké nechladím a vždy vyšli
Vcera som piekla linecke a cesto som si robila predvcerom. Bolo v chladnicke, no a tiez som ho potrebovala cim skor makkucke tak som ho polozila v miske na radiator. Ale suseda nechladi toto cesto vobec.
stačí hod -dve v chladničke... nemusí byť do druhého dňa....
Ja som piekla hneď a pohoda vyšli ok
Diky baby,potešili ste ma.
Takisto nechavam v chladnicke dlhsie 🙂 A podla mna su ovela lepsie takto, ako ked ich robim hned.
Jedine crinkles dám do chladničky na jednu noc, ostatné hneď pečiem a sú fajn
Vanilkové rožky som mala necelú hodinu a boli super. Crinkles si neviem predstaviť robiť hneď, lebo to cesto nie je ako betón a potrebuje stuhnúť. Aspoň teda to moje je redšie
Ja som raz mala medovnikove cesto v chladnicke 3 dni. A uplne v pohode
Urob večer cesto, daj do chladničky a keď budeš mat čas, urobíš.
Ked nestiham, tak si jeden den nachystam na plachy a na tacky vsetko co potrebujem, vyhodim na balkon, prikryjem a na druhy den uz len peciem. Aj cesto kludne necham stat z jedneho dna na druhy
Tak linecké a medovníky som robila hneď po zamieseni,našťastie sa podarilo a crinkles som nechala asi hodinu v chladničke,aj tie vyšli.Ale celý deň v kuchyni,ako mám dosť a to sú len 3 druhy.

Radšej si to nechať namiesené aj 5 dní v chlade a piecť potom... Cesto musí stuhnúť a lepok sa musí aktivovať... Okrem toho, že by sa ti to zle valkalo, ešte by sa ti aj roztekali... A také crinkles napríklad musia stuhnúť, lebo to čo zamiesiš, z toho by si nikdy guličky nevytvarovala, má to konzistenciu mokrého riedkeho piesku