icon

Ako piecť linecké a iné pečivo rýchlo

16. dec 2024

Baby,ako pečiete linecké alebo aj iné krehké pečivo,crinkles apod?Všade píšu,že cesto treba nechať v chlade odpočinúť.Ale,ja mám 5 dvanásť hodinových služieb a proste to potrebujem upiecť za jedno poobedie.Roztecie sa mi to alebo ako postupovať aby som mohla po hnieteni vlastne hneď valkat a piecť.Pridat nejakú surovinu či?

abcabcada
16. dec 2024

Radšej si to nechať namiesené aj 5 dní v chlade a piecť potom... Cesto musí stuhnúť a lepok sa musí aktivovať... Okrem toho, že by sa ti to zle valkalo, ešte by sa ti aj roztekali... A také crinkles napríklad musia stuhnúť, lebo to čo zamiesiš, z toho by si nikdy guličky nevytvarovala, má to konzistenciu mokrého riedkeho piesku

klarik707
16. dec 2024

je lepsie ak cesto odstoji, ale ked nestiham inak, tak peciem aj hned, ako zamiesim. zakazdym z toho nieco vyslo 😀

zalka
16. dec 2024

Daj zachladiť cesto do chladničky na cca 2 hodiny... Urob linecké supni do chladničky, urob na ďalšie pečivo cesto sup do chladničky, a keď skončíš posledné tak si daj kávu. A potom výber to cesto ktore si urobila ako prvé, vystikaj daj piecť. A pokračuj. Ja dávam na hodku dve za hladiť cesta a hneď pečiem nič sa tým koláčom nestalo.

ina2405
16. dec 2024

Zamies ráno a poobede peč, prípadne zamies večer po službe (ja viem otrava, ale to je chvíľa) a na druhý voľný deň peč.

lucka_ke
16. dec 2024

ja linecké nechladím a vždy vyšli

vandicka7
16. dec 2024

Vcera som piekla linecke a cesto som si robila predvcerom. Bolo v chladnicke, no a tiez som ho potrebovala cim skor makkucke tak som ho polozila v miske na radiator. Ale suseda nechladi toto cesto vobec.

deti95060810
16. dec 2024

stačí hod -dve v chladničke... nemusí byť do druhého dňa....

sofia1979
16. dec 2024

Ja som piekla hneď a pohoda vyšli ok

autor
16. dec 2024

Diky baby,potešili ste ma.

ifava
16. dec 2024

Takisto nechavam v chladnicke dlhsie 🙂 A podla mna su ovela lepsie takto, ako ked ich robim hned.

sisska96
16. dec 2024

Jedine crinkles dám do chladničky na jednu noc, ostatné hneď pečiem a sú fajn

nelka93
16. dec 2024

Vanilkové rožky som mala necelú hodinu a boli super. Crinkles si neviem predstaviť robiť hneď, lebo to cesto nie je ako betón a potrebuje stuhnúť. Aspoň teda to moje je redšie

hipuska
16. dec 2024

Ja som raz mala medovnikove cesto v chladnicke 3 dni. A uplne v pohode

kavasmliekom
16. dec 2024

Urob večer cesto, daj do chladničky a keď budeš mat čas, urobíš.

viestta
16. dec 2024

Ked nestiham, tak si jeden den nachystam na plachy a na tacky vsetko co potrebujem, vyhodim na balkon, prikryjem a na druhy den uz len peciem. Aj cesto kludne necham stat z jedneho dna na druhy

autor
18. dec 2024

Tak linecké a medovníky som robila hneď po zamieseni,našťastie sa podarilo a crinkles som nechala asi hodinu v chladničke,aj tie vyšli.Ale celý deň v kuchyni,ako mám dosť a to sú len 3 druhy.