Ako potiahnuť šťavnatú punčovú tortu fondánom?
Ahojte žienky. Chcem sa opýtať budem piecť puncovu tortu . Chcem ju ale potiahnuť fondanom. Môžem ju z vonkajšej strany aj vrch normálne natrieť masovým krémom? Pýtam sa preto lebo puncova torta je dosť šťavnatá tak ci mi to tam bude držať
No musíš ju najprv obtrieť krémom, lebo sa ti potahovka rozmočí z plátov. Úplne stačí maslo+cukor, vrstva tak akurát aby odseparovala korpus a poťah.
Ja len taka poznamka - je to nutne? Chapem, ze vzhlad - aj ked staci kuk par obrazkov a dokazes aj klasicky puncak prekrasne ozdobit a zostane zachovana ta skvelechutnajuca puncova poleva. mat namiesto nej centi masloveho kremu je za mna dost nestastny vyber. u nas v rodine je puncak top zakusok, bez neho neexistuje oslava a teda takejto alternative by sme sa nepotesili. prosim, neber to v zlom, ale ozaj to skus zvazit, ci to dobre dopadne.
@blondiee83 neberiem to v zlom to vôbec. Len budem robiť poschodovu tortu. Spodok bude čokoládový obdĺžnik . Tiež potiahnutý a nechcela som iba samu čokoládovú tak ma napadlo ze druhu spravím okrúhlu puncovu aby tam bolo aj niečo šťavnaté. Preto ju chcem potiahnuť aby to bol potom jeden celok a držali mi ozdoby.

Ano mozes, ale poriadne aby ti nepresakovala lebo ti roztopi fondan