Ako pripravím kašu pre 5,5 mesačné dieťa?

emili31
16. dec 2015

Dievcata,prosim o radu co uz to mate za sebou...nechcem malej davat tie kupovane mliecne-nemliecne kase...chcela by som zacat prikrmovat cca v polke januara to bufe mat 5 a pol mesiaca zeleninou ale tie kasicky nechcem davat umele..co mam robit?ale kase?neviem ci jej mozem urobit krupicovu,to asi nie...proste nechcem jej to kupovane davat a neviem cim a jak nahradit..moc dakujem za rady;)

juliana30
16. dec 2015

Ahoj,krupicovú nedávaj,tá je až od roka a je dosť ťažká pre bruško.Ja som kupovala ovsené,ryžové,špaldové-čisté,nič iné to neobsahovalo.Nekupovala som krabicové v obchode,z tých moje baby bolelo bruško.

baska1
16. dec 2015

skus pozriet kaše Nomina v zdravej výžive, rôzne druhy a pridas len MM alebo UM mlieko alebo len vodu, dochutis ako chces:o)

vika35
16. dec 2015

v bioobchodoch aj v DM som videla mavaju ryzove, spaldove, pohankove, kukuricne kase

juliette173
16. dec 2015

Ani ja nekupujem (samozrejme nejake pre pripad, ze som mimo domu, mam). My sme s kasami na veceru zacali od 7 mesiaca. Robim malemu kasu z ovsenych, pohankovych, spaldovych vlociek, kukuricnu a psenicnu krupicu a obcas aj ryzovu kasu. Dam mu do toho ovocie a vybavene 🙂 Daju sa aj s kravskym mliekom robit, ale to mu zatial o este nechcem davat... A samozrejme je toho este ovela viac (pseno amarant...), nie to ziaden problem v tejto dobe, preba pokukat v obchodoch 🙂

kacena4
16. dec 2015

predavaju rozne instantne kase (nemusia byt dojcenske) napr. v BIO obchodoch tako pise julian30 ale po pravde nikde sa nepise ze musis davat dietatu kasu zacni zeleninou prejdi na ovocie a postupne pridaj obilninu nemusis robit kasu mozes robit privarky. mne napr. kasu total dieta odmieta takze ju teraz pri poslednom ani nepouzivam iba ako zahustovadlo stravy. kasa nie je povinna

espresso
16. dec 2015

Mozes pomliet ryzu alebo pohanku (alebo co budes chciet) na elektrickom mlynceku na kavu a pouzivat namiesto tych umelych.

8291
16. dec 2015

Ja som tiež zo začiatku skušala,ovsené,pohankove....ale malá mi to vôbec nechcela,vypluvala mi to a keď aj zjedla par lyžičiek tak to potom vyvratila.ale naša bola úplne bez mlieka od 5 mesiaca tak tu mliečnu zložku sme mavali aspon v tej mliečne kašu.a jedinú ktorú mi spapá je Sunárka.volakedy som si aj ja povedala že nedam hento ani toto,ale prišlo dieťa a ona si sama povedala co chce a nechce.mali sme problém s papanim od 4,5 mesiaca.a bolo to kruté vtedy nam v nemocnici lekari povedali ze jednoducho mam skúšať po trochu zo všetkého a co jej zachuti to jej mam dat aby aspon niečo zjedla.

inka04
16. dec 2015

Odporúčam pšenovú, je prirodzene sladká, vynikajúca, veľmi chutná. Dá sa kúpiť v bio obchode, i v lekárni, napr. pod značkou NOMINA, stojí cca 2 EUR okolo 200 - 300 g, závisí od výrobcu. Dobré je nechať ju vo vode trošku povariť (minútku), vtedy je jemnejšia. Ale dobré sú aj ryžová, kukurično - ryžová, špaldová, ryžovo - pohánková (tá je tiež skvelá). tie ovsené alebo aj špaldové majú niekedy v sebe otruby, takže lepšie sú ryžové alebo pohánkové.

jumama
16. dec 2015

My sme davali ryzovu kasisku z rozvarenej a nariedko rozmixovanej- asi dva krat vody som davala ako na obycajnu ryzu. A po rozvareni zmixovala. Potom som varievala aj pol na pol bielu a natural ryzu, sem tam som pridala trochu pesna, pohanky, lebo cisto psenovu alebo cisto pohankovu sme nedavali, to malej nechutilo. A do takejto kasicky sme zavadzali aj zeleniny, nasa nejedla ciste zeleniny, grckala z nich. Takto nam to poradil lekar, postupne som jej az 3 jedla denne vymenila za takuto kasicku, bud cistu alebo so zeleninkami. Potom polievky s vlockami, potom sme pridali strukoviny, cestoviny/lepok a maso az uplne nakonci. No a super bolo, ze sme presli prirodzene k vaskovakym obmenam rizota, kde som jej mohla do ryze zamiesat naozaj hociake zeleniny a pekne a rada spapkala vsetko, nabalili sme aj na vylety do krabicky... Nasa papala do nastupu do skolky ukazkovo, potom sa to pohorsilo. Preferovala ako malicka brokolicu a lekar mi povedal, ze monotonna strava takymto malym detom nevadi, veci z ktorych grckala sme jej nemali davat, takze dlho u nas nebola mrkva na programe, mala reflux, kedze som naozaj nic co by jej grcosenie sposobovalo nechcela davat. Ved ta troska ryze a zeleniny je za 10 -15 min rozvarena... da sa pripravit na jeden den davka vzdy cerstva...

dionyzka
16. dec 2015

moje deti nikdy nejedli ziadne kupovane predsnidavky, zeleninove prikrmy ani kase... .
Kase robim tak, ze pomeliem na kavovom mlynceku ryzu alebo ovsene vlocky a urobim z toho kasu. Na pitie kvalitny caj kupovany v cajovniach alebo odstavit zeleninu, ovocie alebo jednoducho cista voda.
Vobec s tym nie je tolko prace. Skor by ma zatazovalo chodit do obchodu a kupovat vsetko.

nanka3
16. dec 2015

mozes ich varit doma, aj ja tak robim, mam kupene ryzove, ovsene, pohankove vlocky, tie zalejem trochou vody a trosku povarim, vacsinou ani mixovat netreba, ak mas tie jemne, ochutit mozes nejakym ovocim, alebo ciste resp. zeleninou

zuz02
16. dec 2015

Presne ako dievcata pisu, kasa nie je povinna. Mam tri deti a posledna dcera bude mat 2,5roka a kasu som do nej este nedostala. Ona si na veceru radsej da zeleninu, ktoru jedla aj na obed. A tak som to robila aj ked sme s papanim zacinali. Ale stale ju dojcim. Tak mozno aj preto odmieta tie kase.

rhiannon
16. dec 2015

Normalne uvaris pohanku, pseno, ryzu, quinou, bulgur a pod. A pomixujes. Pripadne pridas ovocie. Ja som kupovane nikdy nedavala.

janamt
16. dec 2015

Tiež som nakúpila (najprv v biokvalite, neskôr v normálnej) pšeno, pohánku, ryžu... uvarila, pomixovala a bolo...môžu byť na sladko (s ovocím,presnedávkou) alebo aj so zeleninkou...kupované máme len pre prípad nestíhania v zásobe.