icon

Ako pripraviť autentické špagety carbonara?

kristina82
22. nov 2023

Aku slaninu pouzivate,lebo tu ich guanciale sa neda len tak lahko zohnat.dakujem

lindous
22. nov 2023

Sice asi len raz som ich doma robila, ale kúpila som pancettu v Yeme 😊

mullerova46
22. nov 2023

@kristina82 teraz sme mali z klasickej slaniny 😅 veľmi dobre aj tak

angeli121212
22. nov 2023

@mullerova46 ja sa s tým nebabrem a používam gazdovskú alebo anglickú ale také tie mäsité proste hocijakú len nie tú úplne klasickú údenú čo tam máš viac menej len masť

lelelienka
22. nov 2023

Uplne obycajnu prerastenejsiu slaninu, na tom nezalezi, su vyborne s hocijakou

gypsomilka
22. nov 2023

Tiez davam hoc co🫣

cookie29
22. nov 2023

Pancetta

bytc20
22. nov 2023

@kristina82 robim velmi casto, davam pancettu. ak akurat nemam, tak aj normalnu slaninu.

gumkac19
22. nov 2023

@kristina82 s guanciale nám až tak nechutí, používame pancettu ak nemáme tak potom z Lidla tu takú narezanu

sili82
23. nov 2023

Ja sa s tým tiež nebabrem, dávam tú nakrájanú z Lidlu a chutia mi viac ako keď si ich dám v Taliansku.

kinats
23. nov 2023

Mne napr. tie original talianke nechutia vobec, mne ta ich slanina ( guanciale alebo pancettya ) priam az smrdi. Zasada c.1 jem len co mi chuti a ked najdes miestnu nahradu s ktorou ti to chuti, pouzivaj doma prave tu a mas spagetty ala carbonara a na tie prave si mozes zajst do origos restauracie u nas alebo v "slune Italii" ak mas tie moznosti , ci neprekonatelnu potrebu. Ale nastastie:" kolko ludi tolko chuti" . Lebo ja sa napr. neviem stotoznit ani s tou ich ryzovou kasou co nazyvaju rizotom, pre mna je to len nepodarena milupa.