Ako pripraviť autentické špagety carbonara?
Aku slaninu pouzivate,lebo tu ich guanciale sa neda len tak lahko zohnat.dakujem
@kristina82 teraz sme mali z klasickej slaniny 😅 veľmi dobre aj tak
@mullerova46 ja sa s tým nebabrem a používam gazdovskú alebo anglickú ale také tie mäsité proste hocijakú len nie tú úplne klasickú údenú čo tam máš viac menej len masť
Uplne obycajnu prerastenejsiu slaninu, na tom nezalezi, su vyborne s hocijakou
Tiez davam hoc co🫣
Pancetta
@kristina82 robim velmi casto, davam pancettu. ak akurat nemam, tak aj normalnu slaninu.
@kristina82 s guanciale nám až tak nechutí, používame pancettu ak nemáme tak potom z Lidla tu takú narezanu
Ja sa s tým tiež nebabrem, dávam tú nakrájanú z Lidlu a chutia mi viac ako keď si ich dám v Taliansku.
Mne napr. tie original talianke nechutia vobec, mne ta ich slanina ( guanciale alebo pancettya ) priam az smrdi. Zasada c.1 jem len co mi chuti a ked najdes miestnu nahradu s ktorou ti to chuti, pouzivaj doma prave tu a mas spagetty ala carbonara a na tie prave si mozes zajst do origos restauracie u nas alebo v "slune Italii" ak mas tie moznosti , ci neprekonatelnu potrebu. Ale nastastie:" kolko ludi tolko chuti" . Lebo ja sa napr. neviem stotoznit ani s tou ich ryzovou kasou co nazyvaju rizotom, pre mna je to len nepodarena milupa.

Sice asi len raz som ich doma robila, ale kúpila som pancettu v Yeme 😊