icon

Ako pripraviť chutnú jablkovú štrúdľu z lístkového cesta?

23. mar 2024

Baby robíte niekto štrúdľu z lístkového cesta ale toho čo staci len vystrieť ? Je to dobré? Lebo sade v receptoch čítam že lístkové cesto rozvaľkáme . Je v nich nejaky rozdiel ?

avatar
pribinak
23. mar 2024

Kupujem to zvinute do takej tenkej Rolky. Je uplne v pohode

avatar
minenkak
23. mar 2024

Iba z toho

avatar
barka1
23. mar 2024

Nie je. Len je dražšie. A keď ho mám, tak ho aj tak trochu natensie vyvalkam. Mám radsej tensie cesto a viac náplne.

avatar
jablkovastrudla
23. mar 2024

Ano robime tak uplne bezne 🙋🏼‍♀️

avatar
martul
23. mar 2024

ja aj to ešte trochu rozvaľkám. A pozor, jablká sú dosť mokré, ja dávam na cesto trošku strúhanky alebo rozdrvené piškóty.

avatar
lelelienka
23. mar 2024

Robim z hotoveho rozvalkaneho cesta na papieri na pecenie, bud davam iablcka, alebo kombinaciu visne+gastanove pyre,a poradim ti, od prababky som sa naucila, ze zakladom dobrej strudle je vela masla a posypka, ktora vsaje vlhkost, cize ja navrstvim ovocie, posypem na prasok rozdrvenymi marina keksami, zistila som ze je to ovela lepsie ako struhanka a na to vela masla a mleta skorica. Nikto neodola ked to dam na stol, najma tej s gastanovym pyre 😉 Skus.

autor
23. mar 2024

dakujem všetkým
@lelelienka super dakujem za tip 🙂

avatar
ludomila
8. nov 2025
@lelelienka

Robim z hotoveho rozvalkaneho cesta na papieri na pecenie, bud davam iablcka, alebo kombinaciu visne+gastanove pyre,a poradim ti, od prababky som sa naucila, ze zakladom dobrej strudle je vela masla a posypka, ktora vsaje vlhkost, cize ja navrstvim ovocie, posypem na prasok rozdrvenymi marina keksami, zistila som ze je to ovela lepsie ako struhanka a na to vela masla a mleta skorica. Nikto neodola ked to dam na stol, najma tej s gastanovym pyre 😉 Skus.

@lelelienka Dobry den. A mohla by som poprosit recept na tu s gastanovym pyre s visnami?🙂

avatar
lelelienka
11. nov 2025
@ludomila

@lelelienka Dobry den. A mohla by som poprosit recept na tu s gastanovym pyre s visnami?🙂

@ludomila no presne ako pisem v tom prvom komentari. Listkove cesto, na to postruhane gastanove pyre, visne, posypem drvenymi keksami, polejem roztopenym maslom a trosku skorice, zavinuty potriet rozslahanym vajickom a piect do zlatova 🙂