Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Štrúdľa z kysnutého cesta

domi1109
8. jún 2020

Dobrý deň prajem.
Vždy keď robím štrúdľu z kysnutého cesta mi v rúre praskne. Viem, že aj keď je taká je výborná ale strašne sa ju chcem naučiť piecť 😂 čítala som že:nenechať kysnúť cesto, dávať do studenej rúry, popichat vidličkou, nevalkat natenko a malo plnky (tieto dve posledné som skúšala a aj tak praskla). Viete mi nejak poradiť ako ju robite vy? Aby nepraskla? Prípadne mi môžete napísať aj váš recept. Ďakujem! 🙂

deti95060810
8. jún 2020

dávaš veľa plnky...mne nepraská vôbec.

0silvia0
8. jún 2020

@domi1109 z kysnutého cesta je závin, nie? Ešte som nepočula, že by sa štrúdla robila z kysnutého cesta...

0silvia0
8. jún 2020

@domi1109 inak robím z tohoto cesta: https://www.receptykulinarium.sk/vyborna-netaha...
ale ja nedávam žiadny prášok do pečiva.

domi1109
autor
8. jún 2020

@0silvia0 tak pardón, závin 😂 už som to opravila😂 ďakujem

domi1109
autor
8. jún 2020

@0silvia0 už to nejde opraviť v popise 🤦‍♀️

0silvia0
8. jún 2020

@domi1109 ved to nevadi😍

anka246
19. jún 2020

Prísady na cesto:
1 kg múky, 1 kocka droždia, 2-3 polievkové lyžice cukru, 1/2 l mlieka, 2 dcl oleja, pol čajovej lyžičky soli, 2 vajcia,1 prášok do pečiva
Cesto vypracovať, nechať dobre vykysnúť a použiť na buchty, záviny, dukátové buchty
Plniť čím chceš
Naplnené záviny nechať dobre vykysnúť, aby nepraskli.
PRíjemnú prácu a dobrú chuť

domi1109
autor
19. jún 2020

@anka246 ďakujem krásne vyskúšam ❤️

mucuinka
19. jún 2020

Myslim, ze popichat vidlickou je dolezite. Robili to tak obe moje babicky. Para ma kadial unikat a teda sa nenahromadi a neroztrhne cesto. Dufam, ze sa podari.

domi1109
autor
20. jún 2020

@mucuinka ďakujem 🙂