icon

Ako pripraviť chutnú marinádu na mäso?

avatar
evickuska
8. júl 2024

Ahojte neviem ako inak ludovo to napisat, viete mi poradit nieco dobre Vami osvedcene? Co najdem doma, nie dake zmesky byliniek kupovane kadetade ale take co ste poskusali, nalozili na noc do ladnicky a chutilo skvelo? 🙈🙄

avatar
simcucik
8. júl 2024

@evickuska ja zvyknem horčica,med,olej,cesnak,soľ korenie zamna super

avatar
luccija
8. júl 2024

@simcucik tak isto robím plus sójová omacka
@evickuska skús pozrieť recepty su aj s kyslou smotanou

avatar
lentilka78
8. júl 2024

@evickuska ja dávam olivový olej, horčicu kečup, nejaké čili lebo mame radi pikantné, cesnak, soľ korenie, worchester alebo sójovú omáčku... Všetko len od oka a ešte citrónovú šťavu, mäsko je z nej také jemnejšie a zatiaľ sa nik nestazoval ze by nechutilo..
Ja veľmi tie kupované zmesi nekupujem, len obcas

avatar
3petka
8. júl 2024

@evickuska Aj ja robím horčica, korenie, paprika sol a to úplne stačí.

avatar
viestta
8. júl 2024

Otvorim skrinku s korenim, usypavam z nich do oleja podla aktualnej nalady, obcas pridam nakrajany cesnak a potom v tom obalim maso a odlozim do chladnicky ulezat. Nikdy nedavam sol do marinady, pretoze vytahuje vodu z masa a preto nepouzivam kupovane marinady, lebo kazda obsahuje sol. Maso solim az na grile alebo na panvici.
Vyborne zmesi korenin maju na mamincinokoreni.cz . Nakupila som minule ked mali stanok na farmarskych trhoch.

avatar
zuzana76
8. júl 2024

@evickuska vola sa to aj marinada, ja sice kupujem hotove zmesy, ale bez soli, zo stranky Davidkovo koreni, mam odskusanu Ameriku, Mexiko, Zivansku, vsetko skvele chute, marinady su rozne, kedysi som tiez robila z horcice, sojovej omacky, olej, cierne korenie, cervena mleta paprika, roztlaceny cesnak, niekedy som tam aj jogurt dala, bolo to take jemnejsie s jogurtom. Jednoducho koreniny, co dom dal.

avatar
evickuska
autor
8. júl 2024

@simcucik a rovno na panvicu? ci zapecies v rure?

avatar
evickuska
autor
8. júl 2024

@lentilka78 práve ani ja... a nechas to na noc v ladnicke? ci ako dlho?

avatar
evickuska
autor
8. júl 2024

@zuzana76 ano jasne len som troska chcela inspiraciu na nieco ine ako robievame klasicky 🙈

avatar
neviditelnypes
8. júl 2024

Pac a pusu.

avatar
evickuska
autor
8. júl 2024

@neviditelnypes 😁😁😁🤭

avatar
simcucik
9. júl 2024

@evickuska ako kedy myslím že to je jedno, niekedy nenechávam ani odstáť v chladničke keď neni čas

avatar
cookie29
9. júl 2024

"Marinada"
A ak mas instagram/tik tok, je ich tam vela... zalezi co chces robit...
Idealne je ak maso postoji noc v chladnicke, respektive ak nemas cas, tak aspon 1-2 hodinky vonku.

https://www.tiktok.com/@lesgourmandisesdeloubna...

Ja osobne zvyknem marinovat napriklad :
1 citron
1PL dijonskej horcice
1 PL pikantny kecup
1-2 PL med (pozor, moze priharat, takze niekedy radsej menej)
2PL sojovka
MCK
Toto robim casto na panenku na gril,

Kuracie prsia na krajane na rezanceky:
Horcica
Kecup
Olej
Sojovka
suseny cesnak

Ked ideme grilovat, tak kuracie prsia:
Biele vino, horcica, kecup, sojovka, cesnak, cibula, trosku oleja, vymixovat dohladka a napacovat

Napriklad na lososa:
1 strúčik cesnaku + strúhaný zázvor + 3 polievkové lyžice sóje + 1 polievková lyžica ustricovej omáčky +1 ČL ryžového octu + 2 ČL sezamového oleja + 1 ČL medu + MCK

alebo:
2 strúčiky cesnaku + šťava z 1/2 pomaranča + 1 ČL medu + olivový olej + kajenské korenie + soľ + korenie + plátky pomaranča

Na hovadzie:
soľ + korenie + údená paprika + cesnakový prášok + rasca + chilli + mletý koriander
Šťava z 1/2 limetky + olivový olej + 1/2 červenej papriky + 1/2 žltej papriky

Asijsky styl:
3 PL sójovej + 1 PL ustricovej omáčky + 3 PL sezamového oleja
čerstvý zázvor + 1 strúčik cesnaku + korenie + sezamové semienka

Kuracie "shawarma"
2 strúčiky cesnaku + 1 ČL paradajkového pretlaku + 2 ČL gréckeho jogurtu + šťava z 1/2 citróna + olivový olej + 1 polievková lyžica korenia shawarma + soľ + korenie

1 ČL medu + 1 ČL horčice + 1 ČL horčice so zrnkami + 2 ČL gréckeho jogurtu
olivový olej + 1/4 cibule + 1 ČL tymianu + soľ + korenie

Cili:
1/2 červenej papriky + 1/2 cibule + petržlenová vňať + 1/4 papriky piri piri 🔥 (feferonka, cili, co mas) + 2 strúčiky cesnaku + olivový olej + šťava z 1/2 citróna + 1 ČL papriky + soľ + korenie

A marocky styl, ak mas konfitovany citron (v soli):
2 strúčiky cesnaku + 1/2 cibule + 1/4 konfitovaneho citrónu + petržlenová vňať + 2 lyžice gréckeho jogurtu + olivový olej + korenie + zázvorový prášok + kurkuma + šafran
(bez soli, pretože konfitovany citrón je slaný)

avatar
libusak
9. júl 2024

2 vajcia, 2 lyzice horcice, 2 lyzice semarmylu. Mozes aj cesnak hodit. V podstate vsetko co ti napadne pridaj.

avatar
anija2525
10. júl 2024

@evickuska : Ahoj, 2 vajíčka, 1 lyžička čierne korenie, 1 lyžička červená paprika, 1 lyžička karí korenia, 1 lyžička soľ, 1 polievková lyžica majzeny. To je základ a dá sa ešte dochutiť.... cesnakom, alebo podľa chuti. U nás to voláme čínske mäsko. Môže byť bravčové, kuracie a pod. Príloha ryža a k tomu nejaký pikantný džem... Ale všetko je o chuti... Sestra to nosila aj na desiatu a bola to sranda. Natrela si chlebík džemom a medzi to mäsko. Spolužiaci nechápali, kým neochutnali. 😄