Ako pripraviť chutný majonézový šalát?
Dobrý večer, prvý rok a prvé Vianoce čo bývam sama s priateľom. Na večeru sú pozvaní moji aj jeho rodičia na Vianoce. Kapustnicu viem uvariť ale prosím ako pripraviť majonézovy šalát aby chutil? Ďakujem veľmi
Zemiaky v šupke uvariť, pokrájať na kocky. Davam mrkvu s hráškom sterilizovanu, kyslé uhorky na kocky.
Majoneza: jedno cele vajce do mixéra, lyžička horčice , začneš mixovať a do toho postupne prilievame rastlinný olej, kým sa neurobí veľmi hustá omáčka, do hustej omáčky postupne prilejeme čistú šťavu z tých kyslých uhoriek, kým nie je taká redšia. Vyliať na šalát, pridať soľ a čierne mleté korenie. Zemiaky vpijú dosť majonézy, tak robím takú redšiu.
Pokrájame nadrobno cibuľu,posolíme,aby pustila šťavu. Zemiaky pretlačím, pridám podusenu mrkvu na kocky,hrášok..varím si mrazený, pokrájané kyslé uhorky.
Dávam asi 3 lyžice majonézy,kyslú smotanu,trochu uhorkovej vody, soľ,korenie.
Takto nám chutí,ja by som šalát, do ktorého ide len majonéza,nejedla, nechutí mi
Kazdy robi inak
Skor sa opytaj v rodine
My napr davame kapiu nakrajanu a aj trochu horcice a tak nam to chuti
urob to podla seba. mozno zistia, ze cele roky sa trapili so svojim salatom 🙂
moja teta robi svoj. jej dcera nechce to a to a ono. syn zase to ma rad inak, tak si kazdy na veceru k mame nosi svoj a je pokoj. teraz mozu zacat vianoce
No cibula moze robit problem. Ale pravda je, ze bez nej nam nechuti salat. Manzelovi napriklad cibula prestala vadit, az ked mal von zlcnik a robime tak, ze do sekacika dam majonezu a trosku nakrajanej cibule, napriklad taku malu na polovicu a posekam, az zmixujem. Doda to chut a nie su tam "kusky" a takto je to jemnejsie.
Ja dávam zemiaky v supke uvaríme pridám vajíčka uhorky majonézu cibuľu trošku povarim a pridám ocot a vodu s kyslich uhoriek
Sranda naozaj koľko ľudí toľko receptov.
My robíme domácu majonézu tak ako píše hore a olej prilievame veľmi pomaly.Do šalátu nedávame nič iné iba majonézu a mám ho rada taký hustejší a klasika zemiaky, vajíčka, uhorky, hrášok, mrkva trocha horčice, vody z uhoriek, soľ, korenie..Svokra zase dáva kukuricu a šalát je riedky.Hlavne kúp dobry hrášok najlepšie Bonduelle a mrkvu čerstvú nepoužívam tie zmesi zo skleneného poháru.
Hmmm... a ja mam najlepsi nápad zo všetkých!
Povedz svokre aj mame nech každá donesie mysu šalátu a ty si z toho fajne von 😁 Všetci spokojni, najedeni a ty urob zvyšok 😜 CO ty na to? Alebo k tomu urob svoju verziu a na taniere daj z každého trosku 🙂.
Ja robím takto: uvarím zemiaky, medzi tým si nakrájam uhorky, hrášok a mrkvu kupujem, ak manžel chce dám aj vajíčka. Vychladnuté zemiaky ošúpem, pretlačíme cez tu mriežku, okorením soľ, poper, dám tam majonézu aj tatársku, 2:1 trošku šťavy z uhoriek, a lyžicu oleja.
@autorka okrem toho, co si aj sama napisala, ako to robite u vasich doma, my pridavame este aj kavovou lyzicku horcice a PL oleja na konci, pre chut. Ale dochutit si v podstate musi kazdy uz doma, ako su zvyknuti. CIze, ak robite prvy raz s partnerom vy dvaja, tak urobte podla vasej spolocnej chuti. Rodicia uz len ohodnotia 🙂. Dobru chut
Dobre ti tu radil niekto, cibuľu treba obarit horucou vodou. Robí sa to aj preto, aby ti nezhorkla v šaláte, a šalát tak aj dlhšie vydrží, daj si poradiť. Náš recept na šalát je zemiaky v šupke uvaríme, očistíme, nakrájame na kocky, pridáme mrkvu a hrášok, zásadne sterilizované, lebo ten nálev robí chuť, varené vajcia, kyslé uhorky, obdarená cibuľa. Majonéza zásadne len Helmans, ostatné nám nechutia a my dávame aj kyslú smotanu, šalát je tak ľahší, plus vodu z uhoriek ak treba zriedit. Korenie, soľ a to je všetko.
ocistene uvarene zemiaky v supke v osolenej vode pretlacim cez mriezku. osolim, okorenim, pridam sterilizovany hrasok a mrkvu v slanom naleve, na drobno pokrajane sterilizovane uhorky, prilejem aj tej vody, cibulu - salotku na drobno nakrajanu prelejem na sitku vriacou vodou, pridam do salatu a este na tvrdo uvarene vajicka pretlacene cez mriezku, potom majonezu (uz len kupovanu) a trochu horcice, to je vsetko. opatrne premiesat a dat do chladnicky.
Zemiaky v šupke, potom pokrájam na kocky, vajíčka na tvrdo, kyslé uhorky nadrobno, cibuľu nadrobno. Majonéza, soľ, smotana 33% (trošku), voda z uhoriek. Top👍
ja neobáram, ale hneď po nakrájaní ju poriadne nasolím, pustí trochu vody a nezhorkne, prípadne zalejem nálevom zo strerilizovaných uhoriek
Ja dávam aj horčicu
Ja robím taký ako robievala moja mama.. moje deti tvrdia že je najlepší zo všetkých a dokonca ho má manžel radšej ako svojej mamy (asi vážne lebo u nej si naloží menej ako doma) zemiaky v šupke večer uvarím, ráno ošúpem, pretlačím cez to tlačítko (neviem ako sa to vola) pridám vajce na tvrdo, veľa uhoriek nakrájaných na drobno, majonézu a do pohára kde bola majonéza dám uhorkovu stavu, pretrepem a vlejem do šalátu.. premiešam a hotovo.. nedávam tam teda nič iné len zemiaky, vajce, uhorky a majonezu.. mne ani mojej rodine tam nechuti ani hrach, ani mrkva.. len na Silvestra do tohoto istého pridám kukuricu, na Vianoce ale bez..
Naozaj kazdy robi inak. Ja nakrajam na malinke kysle uhorky, cibulu a varenu mrkvu a zalejem stavou z uhoriek (podla chuti este pridam ocot a cukor alebo aj nie) a pridavam trosku horcice, sol, cierne korenie. Zemiaky v supke varim v osolenej vode s trochou octu. Osupem zemiaky, nakrajam na mensie a dam na to zeleninu, pridam majonezu. Salat robim vecer 23 alebo 24 skoro rano, nech sa chute prepoja.
Ja robím úplne inak ako ostatné v diskusii 😃 nie som žiadna ultra zdravá žena, ale mne vyslovene nechutí len čisto majonézový.
Dávam majonézu (Helmans) ale miešam to s bielym jogurtom. Vtedy je ľahší. A namiesto zaváraného hrášku dávam mrazený a mrkvu tiež čerstvú uvarenú. Zaváranú uhorku dávam, ale bez vody. Cibuľu cerstvú ale oblanšírovanú. Vajíčka si neviem predstaviť, to by za mňa mal veľkonočný vibe 😃
Ja zemiaky uvarim tak na pol aby neboli rozvarené a sterilizované uhorky a hrášok s mrkvou a vajíčka cibuľu a majonézu originál a dávam len peper mletý žiadna soľ to sa potom rýchlo kazí lebo všetko pustí šťavu

Salatove zemiaky uvarene v supke, mrkva, hrasok, vajicka, kysle uhorky, hellmans majoneza, sol, korenie a lyzicka plnotucnej horcice 😋 Nedavam cibulu, kukuricu a ani neriedim majonezu smotanou, ani jogurtom...