Ako pripraviť demi glace doma?
Prosím ako pripravujete tento základ dakuejm
V podstate podla tohto receptu
https://www.toprecepty.cz/clanky/3785-demi-glac...
pouzivam kosti z peceneho kurata (alebo aj kacky, husi, morky ak mam) a pecene kuracie trupy, varim od rana do vecera (alebo kym nejdem spat, vtedy ho odstavim), nemam odvahu ho nechat cez noc bez dozoru na sporaku.
Neni to sice přesně demiglace, ale delame domaci "bujon". Na sporáku na mirnem ohni i dva tri dny varime rozrezane morkove hovezi nebo zverinove kosti s korenovou zeleninou, popr trochou vina. Vybrat kosti, dale redukovat, po sestaneni a ztuhnuti nakrajet na kostky a zamrazene skladovat.
@petruldo ahoj, ja tak mimo témy len, máš veľmi chutné recepty 👌😋
Naši kuchári najskôr pečú kosti v trúbe / nie ohlodané zbytky, ale čerstvé /, potom zaleje vodou, pridá zeleninu a varí 2-3 dni. Keď je hotové, pridá červené víno.

ja síce nerobím, ale sledujem tohoto chlapíka
https://www.youtube.com/watch?v=TZVO69VPSl4