icon

Ako pripraviť demi glace doma?

25. jan 2025

Prosím ako pripravujete tento základ dakuejm

avatar
petruldo
25. jan 2025

ja síce nerobím, ale sledujem tohoto chlapíka

https://www.youtube.com/watch?v=TZVO69VPSl4
avatar
viestta
25. jan 2025

V podstate podla tohto receptu
https://www.toprecepty.cz/clanky/3785-demi-glac...
pouzivam kosti z peceneho kurata (alebo aj kacky, husi, morky ak mam) a pecene kuracie trupy, varim od rana do vecera (alebo kym nejdem spat, vtedy ho odstavim), nemam odvahu ho nechat cez noc bez dozoru na sporaku.

avatar
hanaluteranova
25. jan 2025

Neni to sice přesně demiglace, ale delame domaci "bujon". Na sporáku na mirnem ohni i dva tri dny varime rozrezane morkove hovezi nebo zverinove kosti s korenovou zeleninou, popr trochou vina. Vybrat kosti, dale redukovat, po sestaneni a ztuhnuti nakrajet na kostky a zamrazene skladovat.

avatar
bielasovicka
25. jan 2025

@petruldo ahoj, ja tak mimo témy len, máš veľmi chutné recepty 👌😋

avatar
rusalkablack
27. jan 2025

Naši kuchári najskôr pečú kosti v trúbe / nie ohlodané zbytky, ale čerstvé /, potom zaleje vodou, pridá zeleninu a varí 2-3 dni. Keď je hotové, pridá červené víno.