icon

Ako pripraviť jemné a šťavnaté kuracie prsia?

29. feb 2024

Ahojte. Zacala som cvičiť a v jedálničku mám 90% len kuracie mäso. Problém je že som ho nikdy nevedela robiť. Vždy bolo suché.. aj keď som ho robila krátko vtedy dokonca surové :D pamätám si že moja ex svokra robila výborne mäso kuracie na prírodno. Jemné, mäkké. Aj ryža dobrá. Ja dokonca ryžu tiež neviem. Aj keď dám vegetu a sol stále je bez chuti. A toto bude môj základ jedálnička , kura a ryža. Už teraz mám z toho paniku. neviem čo stým..
Marinovať nemôžem napr v smotanach horcicach a tak kedze cvičím.

Strana
z2
klip0
29. feb 2024

Mňa by skôr zaujímalo čo za "odborníka" ti spravilo jedálniček kde máš 90% kuracie prsia a ryžu ?
Si 15 rokov zabudol študovať nové poznatky ? Ja že toto už je dávno za nami kedy všetci jedli prsia a ryžu čo chceli formovať telo

13uzivatelka11
29. feb 2024

@tundra cukry predsa 😀

vieronika14
29. feb 2024

@13uzivatelka11 ano vsimla som si len teraz, som citala iba nadpis predtym

tundra
29. feb 2024

@13uzivatelka11 to by ma teda nenapadlo...mam doma dvoch diabetikov,varime pestro,ale suhlasim s Tebou👍

linda117
29. feb 2024

Mäsko môžeš opiecť na cibuľke, pridať zeleninu, všelijaké koreniny, bylinky aby to bolo zaujímavé, podliať vodou a nechať pomalinky dusiť. Potom mäso nebude suché a zakaždým to bude chutiť inak..
A k ryži... ja si opečiem na troške oleja cibuľu vcelku, potom pridám prepláchnutú ryžu, opečiem a zalejem studenou vodou (na 1 hrnček ryže 1,5H vody). Dochutím soľou, troškou vegety a kurkumou.. dusím prikryté na slabom plameni a keď vidím že sa už voda odparila a navrchu sa spravili také "dierky", vypnem plameň, ryža sa sama dorobí pod pokrievkou. Ak sa ti zdá že ju máš málo dochutenú, kľudne ju dochuť aj po uvarení, niekto to tak robí

elenka.k
29. feb 2024

@linda117 áno dávaš cibuľku aj k ryže?

ozaj autorka ja som napr. jedla aj ryžu s hráškom, alebo s ananásom ... samozrejme uvarenú už.

tundra
29. feb 2024

Ja ked varim ryzu tak 1:1.Rozvarit,jeden alebo dva kuracie bujony podla mnozstva,miesam, len kym sa zacne varit,potom stiahnem na minimum.Pred odstavenim,premiesam a necham uparit.Manzelka opeka tiez na oleji,ale v konecnom dosledku je vysledok rovnaky...

cakanka22
29. feb 2024

Ja zbožňujem ryžu na cibulke 🥰 a najnovšie aj krupy na cibuľke 😂 s hubami napriklad, pripravím ako rizoto

lily246
29. feb 2024

Musíš ho prikryť pokrievkou ak robíš na panvici alebo prikryť alobalom v rúre. Vtedy sa odparená šťava z mäsa nedostane preč, nebude suché.

mane01
29. feb 2024

Opec rychlo na min oliv.oleja alebo maske z oboch stran, osolene, ked di pusti stavu, stiahni ohen, zakry pokrievkou a uz len dus. Bude stavnate. Do vypeku mozes dat podusit este zeleninu, ked ho vyberies.

mane01
29. feb 2024

*masle

nikola81
29. feb 2024

Chapem ze ti ide o bielkoviny, ale nemusis ich prijmat len z kuracieho masa. Je kopec inych moznosti. Je vela dobrych fit receptov z kuracich prs a niesu vobec suche. Internet je toho plny.
https://www.fitrecepty.sk/recepty/kuracie-maso
https://fitshaker.sk/kategoria/recepty/jedla-z-...
https://www.bajolafit.cz/recepty/fitness-kureci...

mia2906
29. feb 2024

Tiež neviem variť kludne mi napíš , toto je moja nočná mora 🤭😁

slavomira236
29. feb 2024

Tu kuracinu aspon mas domacu?na detska doktorka upozornila pri dverke kuracinu kupovanu nedavat casto. Koli hormonom

lol2219
29. feb 2024

A vies ze marinovat nemusis len v smotane a horcici?🙂 ja obcas pouzijem na marinovanie len rozne koreniny a biely jogurt.. potom opeciem a je to mnamka 👍

majlo1234
29. feb 2024

Alebo vyskusaj oprazit na panvici, len aby sa uzavrelo a potom zabalit do papiera na pecenie, ja robim s citronom a trochou masla, a na par minut dopoect v trube

Strana
z2