Ako pripraviť jogurtový dresing ako v kebabe?
Ahojte, neviete ako robia jogurtovy dresing v kebabarnach?
Tzatziky tam dávajú?
Aky si spravis taky budes mat 🙂 Ale ano zaklad je jogurt, uhorka a cesnak. 🙂
Myslíš tzatziki ? Receptov nájdeš veľa na nete, hlavná podstata uhorka, cesnak, jogurt
@denkabemommy tzatziki v kebabe? Tak to som ešte nikdy nevidela 😀
@janai1 tak vyskúšaj 🫠🤷🏼♀️
@janai1 však práveže ani ja. Preto sa čudujem. Mne to prišlo skôr iba ako ochutený jogurt, resp kupovaná omáčka
@janai1 tak vyskúšaj 🫠🤷🏼♀️
@denkabemommy no a kde to tak robia? kľudne aj okolie LM
@denkabemommy no a kde to tak robia? kľudne aj okolie LM
@janai1 nie som z LM, mala som to dávnejšie v PL, odvtedy si to tak robím doma
@autorka tento recept vyplul chatgpt
Mozu mat kupovanu on´macku, mozu j vyrabat sami. My pouzivame 10% jogurt, cesnak, sol, cukor, cierne korenie, bylinky ako oregano, rozmarin, pazitka, majoranka, kopor, mata (mozes pouzit provensalsku zmes alebo talianske bylinky), jednoducho co mi napadne. Jednoducho prridas, pomiesa ak treba este dochutis. V case nudze najhorsej zamiesas zmes na tzatziki do jogurtu. Aby sa chute rozvinuli malo by to par hodin postat
U nás dávajú taky jemne pikantný jogurtovy do kebabu a vyzobrala som si recept od kuchára 🤣 biely jogurt, ume ocot a červená paliva paprika. Toť vše 🤣
Miesaju korenie na kebab jogurt a kecup , mozes aj ume ocot ak mas , niekto aj horcicu a cesnak alebo len suseny cesnak uz podla chuti
Ja robím biely jogurt, trošku citrónovej šťavy, soľ, korenie, cesnak, bylinky.
Niekedy pridám trosku horčice, niekedy Kecup, niekedy chilli...
v podstate čo dom dal ...
Ja keď robím doma kebab, tak dávam do jogurtu iba soľ, čierne mleté korenie.
S tzatziky som sa stretla iba v gyrose v gréckom bistre a teda ja kam pridem na kebab, tam je tá omáčka trochu iná, čiže univerzálny recept/značku na ten tvoj obľúbený veru neviem či nájdeš 😄 ja doma robim jogurt, štava z kyslých uhoriek, trochu cesnaku
davaju aj tahini omacku

Myslíš tzatziki ? Receptov nájdeš veľa na nete, hlavná podstata uhorka, cesnak, jogurt