Ako pripraviť mrazené krevety na špagety?
Ahojte potrebujem rychlu radu. Mrazene krevety pred pripravou obedu mam uvarit vo vode? Alebo staci ked sa budu varit spolu s omackou na spagety? Nikdy som ich nerobila. 🙈 je to tento recept.https://www.receptia.sk/spagety-s-krevet...
Dakujem
@jasadaresa väčšina mrazených kreviet sa predáva už predvarená (máš to napísané na obale a sú inej farby) takže tie netreba vôbec prevárať a môžeš rovno robiť s omáčkou
@jasadaresa Vraj tie ružovkasté krevety sú už predvarené a surové krevety sú šedé.
@jasadaresa ako ze nevies, mas tam napisane, ze su surove a este mas aj presny navod na pripravu dvomi sposobmi 🙄
@bg92 presne, veď tam má vyslovene návod
@jasadaresa krevety sú rýchla záležitosť. Neviem akú omáčku k nim chystáš, ale ak to nie je aglio olio, môžeš dať variť s ňou👍
Ako pisem v uvode, neviem ci ich mam najprv uvarit vo vode, az potom pridat do omacky, alebo ich rovno robit s omackou (link na omacku som prilozila).
@tiezjedna dakujem za konstruktivnu odpoved
Ostatne nekomentujem
@jasadaresa su lupane, nevar ich predtym, ale rovno v omacke. Realne potrebuju minutu v tej omacke, taketo sa mozu dokonca jest aj surove v sushi alebo koktail atd....
Ja surove vzdy najprv varim vo vode potom s omackou. Predvarene davam rovno do omacky. Raz som surove dala len do omacky a boli tie krevety proste surove. Nie som milovnik sushi tak ty to zhodnot ci by ti vadili v tom take krevety surove/polosurove alebo nie.
Ak mas tie male ruzove "cerviky" tak nie, nevar. Opraz cibulku cesnak na to krevety a potom vsetko ostatne na omacku. Staci ich tepelne upravit par minut max 10 a hotovo. Urobia sa velmi rychli ako kuracie maso

podla toho ake mas krevety. surove? ano vyzaduju si kompletnu tepelnu upravu. predvarene?alebo varene, ktore staci rozmrazit a ohriat? na obale kreviet mas urcite napisane ake to su a ako ich upravit.