icon

Ako pripraviť mrazené krevety na špagety?

jasadaresa
4. apr 2025

Ahojte potrebujem rychlu radu. Mrazene krevety pred pripravou obedu mam uvarit vo vode? Alebo staci ked sa budu varit spolu s omackou na spagety? Nikdy som ich nerobila. 🙈 je to tento recept.https://www.receptia.sk/spagety-s-krevet...
Dakujem

bg92
4. apr 2025

podla toho ake mas krevety. surove? ano vyzaduju si kompletnu tepelnu upravu. predvarene?alebo varene, ktore staci rozmrazit a ohriat? na obale kreviet mas urcite napisane ake to su a ako ich upravit.

petracandle
4. apr 2025

@jasadaresa väčšina mrazených kreviet sa predáva už predvarená (máš to napísané na obale a sú inej farby) takže tie netreba vôbec prevárať a môžeš rovno robiť s omáčkou

elenka74
4. apr 2025

@jasadaresa Vraj tie ružovkasté krevety sú už predvarené a surové krevety sú šedé.

jasadaresa
autor
4. apr 2025

Nie su predvarene, takze neviem..

bg92
4. apr 2025

@jasadaresa ako ze nevies, mas tam napisane, ze su surove a este mas aj presny navod na pripravu dvomi sposobmi 🙄

petracandle
4. apr 2025

@bg92 presne, veď tam má vyslovene návod

tiezjedna
4. apr 2025

@jasadaresa krevety sú rýchla záležitosť. Neviem akú omáčku k nim chystáš, ale ak to nie je aglio olio, môžeš dať variť s ňou👍

jasadaresa
autor
4. apr 2025

Ako pisem v uvode, neviem ci ich mam najprv uvarit vo vode, az potom pridat do omacky, alebo ich rovno robit s omackou (link na omacku som prilozila).
@tiezjedna dakujem za konstruktivnu odpoved
Ostatne nekomentujem

tenerifka
4. apr 2025

@jasadaresa su lupane, nevar ich predtym, ale rovno v omacke. Realne potrebuju minutu v tej omacke, taketo sa mozu dokonca jest aj surove v sushi alebo koktail atd....

nynia
4. apr 2025

Ja surove vzdy najprv varim vo vode potom s omackou. Predvarene davam rovno do omacky. Raz som surove dala len do omacky a boli tie krevety proste surove. Nie som milovnik sushi tak ty to zhodnot ci by ti vadili v tom take krevety surove/polosurove alebo nie.

zuzinka888
4. apr 2025

Ak mas tie male ruzove "cerviky" tak nie, nevar. Opraz cibulku cesnak na to krevety a potom vsetko ostatne na omacku. Staci ich tepelne upravit par minut max 10 a hotovo. Urobia sa velmi rychli ako kuracie maso