Ako pripravujete zeleninový vývar na viac dní?
Zeny, ako varite zeleninovy vyvar? Pecete predtym zeleninku? Mam doma len kuracinu a na Novy rok sa kura nema. Musim vymysliet polievku na 2/3dni. 🙉
Nie, nepečiem. Normálne uvarím na kocky nakrájanú v osolenej vode, pridám ražku, nejakú cestovinku, alebo zemuaky a po uvarení kocku masla a nejaké sušené korenie. Zápražku nerobím, varím zdravšie.
@anonym_autor uvar hovädzí.
Ja idem variť taký.
@anonym_autor blbosť,uvar si čo chceš,žijeme v 21.storočí a ty veríš na povery?? neskutočné.
Ked chces vyvar, urob hovadzi, len ten sa dlho vari. zeleninovu polievku varim tak, ze proste nahadzem do hrnca zeleninu, dam bujon a varim.
@anonym_autor hádam sa v 21, storočí nebudeš riadiť poverami
My budeme mat mrkvovo tekvicovu s kokosovym mliekom, dufam, ze vydrzi 2 dni 🙂
Uz som to pisala v inej teme. Normalne varim aj hydinu, aj ryby, aj kralika a stastie nam ani neuletelo, ani neodplavalo, ani neodskakalo. Normalne aj periem, aj vesiam pradlo, aj vysavam, aj robim cokolvek sa mi chce.
@anonym_autor to ani neviem,že sa kura nemá jesť a to moja mama takýmto veciam verí a vždy varila z kurata
Nepečiem ale mrkvu s cibuľou najprv jemne osmažím na masle - urobí to rozdiel v chuti a až potom pridám vodu a zvyšok zeleniny. A zalievať horúcou vodou nie studenou.
ja budem robit kapustovú lebo sme nemali dlho alebo kulajdu
zeleninu oprazim na masle ak robim vyvar
Na povery neverím, ale túto tradíciu dodržiavame zo zvyku 🙂 ale aj keby nie, rieši sa tu hádam recept na zeleninovú polievku a nie kto čo chce alebo nechce jesť... takže u nás takto: na troche oleja a másla zarestujem mrkvu, potom prihodím petržlen, zeler a kaleráb (všetko na kocky), tiež krátko osmahnem, zalejem, dam celú cibuľu, cesnak, koreniny, osolím, varím takmer do mäkka, neskôr pridám nákrajaný zemiak a keď je aj ten mäkký, tak úplne nakoniec ešte mrazený hrášok, vňaťku, nechám prevrieť, povyťahujem čo tam nechcem a nahádžem halušky
@anonym_autor uvar hovädzí.
Ja idem variť taký.
@anonym_1a7368 detom nechuti.ze je kysly🙉a hovadzinu doma ani nemam.zjedli sme..
@anonym_autor blbosť,uvar si čo chceš,žijeme v 21.storočí a ty veríš na povery?? neskutočné.
@rozculena verim. Roky kuracinu 1.1.nejem. ved uvarim ine..
ja budem robit kapustovú lebo sme nemali dlho alebo kulajdu
zeleninu oprazim na masle ak robim vyvar
@anonym_6bb7e9 mam ingrediencie na kur.vyvar🙈
Nepečiem ale mrkvu s cibuľou najprv jemne osmažím na masle - urobí to rozdiel v chuti a až potom pridám vodu a zvyšok zeleniny. A zalievať horúcou vodou nie studenou.
@autumn1 dakujem.❤️
Na povery neverím, ale túto tradíciu dodržiavame zo zvyku 🙂 ale aj keby nie, rieši sa tu hádam recept na zeleninovú polievku a nie kto čo chce alebo nechce jesť... takže u nás takto: na troche oleja a másla zarestujem mrkvu, potom prihodím petržlen, zeler a kaleráb (všetko na kocky), tiež krátko osmahnem, zalejem, dam celú cibuľu, cesnak, koreniny, osolím, varím takmer do mäkka, neskôr pridám nákrajaný zemiak a keď je aj ten mäkký, tak úplne nakoniec ešte mrazený hrášok, vňaťku, nechám prevrieť, povyťahujem čo tam nechcem a nahádžem halušky
@lindous dakujem.❤️
@lindous haluskovu robievam. Uz im nechuti. Preto ma napadol zeleninovy vyvar😁citala som, ze niekto tu zeleninu predtym pecie..
@lindous haluskovu robievam. Uz im nechuti. Preto ma napadol zeleninovy vyvar😁citala som, ze niekto tu zeleninu predtym pecie..
@anonym_autor nemusíš nahádzať halušky, môžeš uvariť cestovinu, ale neviem či si tým úplne pomôžeš, keď nechutí, ono zeleninový vývar asi nikdy nebude nejaký extra špeci... ja ho zvyknem používať skôr iba ako základ iných polievok 😅 potom možno spraviť nejakú krémovú variantu, tú robievam z pečenej zeleniny alebo tú fazuľovú
Ja neviem co je to zeleninovy vyvar, ale zeleninovu polievku varim tak, ze na cibuli a pore udusim zeleninu do makka, zalejem vodou, pridam karfiol a hrach, halusky a dovarim.
Nie, nepečiem. Normálne uvarím na kocky nakrájanú v osolenej vode, pridám ražku, nejakú cestovinku, alebo zemuaky a po uvarení kocku masla a nejaké sušené korenie. Zápražku nerobím, varím zdravšie.
@anonym_5c2632 to ale nieje zeleninový vývar, ale obyčajna polievka. Ražka nieje niečo ako múka? Načo je to dobré v zeleninovej polievke?
Pri zeleninovom vývare dám veľa zeleniny (mrkva, petržlen, kaleráb, zeler, cibula, cesnak) do vody, pridam soľ a celé čierne korenie, pridám petržlenovú vňať, čerstvý ligurček a varím, kým zelenina nieje mäkkä.
Keď robím zeleninovú polievku, tak na masle opražím zeleninu ( kludne aj mrazenú zmes) , pridám vodu, koreniny , zemiaky alebo krupicove halušky a varim kym všetko nieje mäkke.
ja zeleninu uvarim a zvyknem to do hladka rozmixovat...na konci pridam petrzlenovu vnat a trochu masla, ktore sa rozpusti

fazulovu