icon

Ako robiť perfektne hustú čokoládovú polevu?

15. dec 2024

Ahojte, asi troška trápna otázka, ale nie som úplne zbehlá v pečení, tak vám budem vďačná za rady.
Ako robíte čokoládové polevy tak, aby vam na máčanom pečive (viď. foto) takto pekne ostali? Ta moja je vždy taka redšia a neudrží sa na pečive, stečie dolu. Robím vždy s čokoládou na varenie a Cerou, ktoré roztopím vo vodnom kúpeli… Robíte niekto inak alebo viete poradiť, ako da darí vám čokoládová poleva?

Ako robiť perfektne hustú čokoládovú polevu?
avatar
patka06
15. dec 2024

Čokoláda na varenie + olej /1 PL na 100 g/ roztopiť vo vodnom kúpeli

avatar
lubmar
15. dec 2024

Nedavaj vela tej cery,ja davam maslo+cokolada,ale v podstate je jedno,aky tuk pridas,dolezity je pomer. Daj najskor iba kusok,a pridavaj podla pozadovanej hustoty.

avatar
0silvia0
15. dec 2024

Ja davam 100g cokolady a 1/4 kocky cery. A vzdy po roztopeni pockam, kym trocha zhustne, aby pekne drzala. A nechat stuhnut pri izbovej teplote, nie do chladnicky. Ceru pouzivam len raz do roka do vianocnych kolacov, inokedy pouzivam maslo alebo olej.

avatar
petronelag
15. dec 2024

Môžte kúpiť aj hotovú polevu Dr.Oetker, je aj lesklá, pozerala som si to v Tescu. Raz som to vyskúšala a naozaj vyzerala inak ako z čokolády.
A raz som nemala doma inú čokoládu len Študentskú pečať, tak som robila z tou a vznikla celkom zaujímavá poleva aj s orieškami a hrozienkami.

avatar
alickapusinka
15. dec 2024

Ja na koláče nikdy nedavam polevu z varovej čokolády.Roky robi len polevu z mliečnej čokolády samozrejme nestuhne ako varova ale je lepšia aj chuťovo.Ta nedtuhne úplne.

avatar
siska53
15. dec 2024

Ja davam cokoladu, trochu cukru, mlieka a maslo, plus trosku oleja, aby sa to lesklo. Ono ale ako to dlhsie stoji, tak ta poleva "starne", na zaciatku je taka pekna.
A vynimocne, ak je moc riedka, trochu v mlieku rozmiesaneho skrobu.

avatar
eeffka
15. dec 2024

Cokoladu s maslom,od oka tqku hustejsiu

avatar
viestta
15. dec 2024

Robim cokolada + kokosovy olej, toho celkom malo, na 200g cokolady asi kavovu lyzicku. Ale ak ti poleva steka, tak ju mas teplu. Treba pockat kym vychladne a zhustne. Druha vec je, ako roztapas cokoladu. Cokolada pri roztapani nema byt horuca, ked v nej neudrzis prst uz je prehriata, cokolada sa musi temperovat.

avatar
evansova
15. dec 2024

Pouzivam ganache. Slahackova smotane zohrita tesne pod bod varu (vriet nesmie). Pridať nalamanu cokoladu a miesat do rozpustenia. Na 200 g cokolady treba 150 ml slahacky.
Poleva je vhodna aj na polievanie rezov a torty, pri krajani nepraska, nelame sa.