icon

Ako robíte paradajkovú polievku pre deti?

avatar
siklsi
5. júl 2021

Ako robíte deťom paradajkovú polievku??? (14mesiacov) ... Moje dieťa je všetko čo ponúknem, aj samostatne paradajky v pohode zje..ale moja paradajková jej nechutí 🙈🙈

avatar
nerya
5. júl 2021

S pretlakom, klincekmi a cukrom, takú sladšiu

avatar
mytoyou
5. júl 2021

Rovnako ako dospelým ..sladká nám nechutí,pretlak osolím a pridám bazalku
Pred podávaním do nej pridám nahrubo nastrúhaný tvrdý syr

avatar
dominushka23
5. júl 2021

na troche oleja oprazim hl.muku, pridam pretlak zalejem trochou vody riadne rozmiesam vsetko, dolejem vody kolko potrebujem, dam gulickove korenie, bobkovy list, trosicku soli, privediem k varu pridam tarhonu alebo pismenka a nakoniec ocukrim podla chuti...moje decka miluju taku sladsiu

avatar
danieli
5. júl 2021

Aj ja mam dieta, uz velke, co zje vsetko, ale paradajkovu nemusi vobec😁robievam s klincekmi na sladko, aj s mozzarellou a bazalkou na slano, nezje ani jednu😆

avatar
cecilia29
5. júl 2021

Zápražka - pretlak - voda - nové korenie trošku, bobkový list - cukor-sol + dostruham syr. Robim na sladko a chuti veľmi.

avatar
katkamatka7
5. júl 2021

Ako pre dospelých, minimum soli. Ale pridám strúhaný syr alebo syrokrém, bez toho mi nezje.

avatar
mabenn
5. júl 2021

@siklsi 14 mesačný ju ešte jesť nechcel, až neskôr jej prišiel na chuť

avatar
lilinka88
5. júl 2021

Ja okrem pretlaku používam aj pasirované paradajky s bazalkou (najradšej mám podravka). Tiež robím sladko-kyslu, niekedy prihodim klinčeky, niekedy iba soľ, cukor. Do polievky písmenká a navrch strúhaný syr

avatar
nerko
5. júl 2021

@siklsi Skusala som viac variant. Davam pretlak “Podravka”, vodu, sol, cukor. Cestovina pismenka a rezance 1/1. Rychlovka, ktora zasyti.

avatar
vanda83
5. júl 2021

@siklsi na masle/oliv olej oprazim cibulu, 2 str.cesnaku pridam pasirovane paradajky,pretlak,parad dzus. Bobkovy list, nove korenie,sol cukor. Povsrim. Ptom korenie vyberiem. Vypnem polievku pridam celu nakrajanu mozzarelu a rozmixujem. A pismenka davam zvlast do misky ak chce si prida alebo bazalku

avatar
henka123123
5. júl 2021

Pretlak voda sol cukor klincek bobovy list neham prevriet a vsypem dnu tskr drobne cestoviny alebo mrvenicku zmakne a hotovo

avatar
tncka
5. júl 2021

@siklsi ja tak ako baby vyssie,len davam skoricu namiesto klincekov a robim sladsiu a hustejsiu,zavarim pismenka alebo muslicky a dostruham syr

avatar
lenuska9999
5. júl 2021

@siklsi pretlak, voda, soľ, korenie, majoránka, cukor, oregano , krupicove halušky, bobkový list

avatar
emilka_1
5. júl 2021

@siklsi na olivaci osmažím cibuľu, pridám paradajky nakrájané (musia byť aromatické, čerstvé a chutné, také mäsité, čiže robím iba počas sezóny). Keď mám ozaj veľkú chuť v zime, tak dám liter pasirovanych paradajok. Podusím.
Pridám Bobkový list, klinček, trochu sol, cukor, varím 20 min. Na konci vyberem koreniny a pomixujem.
Žiadne pretlaky vo vode s múkou preboha, to je dobrý humus 😀

avatar
siklsi
autor
6. júl 2021

@emilka_1 ja robím tiež tak nejak v podstate, ale nechce 🙈 neviem prečo.... skúsim niekedy neskôr no 😁

avatar
julia2018
6. júl 2021

Ja dávam do paradajkovej tarhonu a vtedy zje. Inak nie.

avatar
simca06022011
6. júl 2021

Paradajkova polievka je taka, ze to clovek proste musi mat rad.. moja to zacala jest az ako skolkarka, ja ju do dnes nezjem na ziadny sposob. Este skor na ten "studeny" z cerstvych paradajok ale tie pretlakove vody vobec :D

avatar
simca06022011
6. júl 2021

@emilka_1 ja som zvykla vsetko studene smarit do mixera (vacsinou aj lupem paradajky), mixla.. urobila zaklad z karamelu (alebo aj nie), vliala do toho mix, ohriala, okorenila a hotovka :D

avatar
142230919213
6. júl 2021

@katkamatka7 minimum soli a pridáte taveny syr?

avatar
katkamatka7
6. júl 2021

@142230919213 Áno, syr má soľ. Pridávam ho kvôli tomu, že inak mi paradajkovú polievku nezje.

avatar
paris1813
6. júl 2021

robim z pasirovanych paradajok a hlavne ku koncu pridam pre chut stipku skorice, vtedy je najlepsia a hlavne jemna, nie je vobec kysla ..a robim ju sladsiu

avatar
zuvelyn
6. júl 2021

Tak ako nám, pasirovane paradajky, voda, dve celé cibule (tie sa.len vyvaria a idú preč) čierne korenie, bobkový list, bazalka trochu soli. Ziadna múka, žiaden cukor, žiadna cestovina. My dospelí si struhame parmezán alebo mozzarellu. Ale žeby sa po nej olizoval to nie, radšej ma obyčajne zeleninové a je to ok, možno mu viac zacne chutiť neskôr.

avatar
emilka_1
6. júl 2021

@siklsi tak ju asi len nemá rada proste, ja si spomínam, že som ju ako dieťa jedla s obrovskou nechuťou a teraz ju milujem 😍

avatar
filipko_nelinka
11. jan 2025

@dominushka23 presne takto aj ja