Ako sa volá toto vianočné pečivo?
Ahojte potrebovala by som velkú pomoc, ak niekto poznáte názov týchto koláčikov bola by som vám extrémne vďačná🙏🏼 Jedná sa pravdepodobne o vianočné pečivo pretože babka ich robila iba na vianoce no zatial som sa s nimi u nikoho iného ešte nestretla. Spodok koláčika je podobný ako linecké na tom je v strede nejaký džem ten je ako keby ohradený čokoládou a cez to je poliata cukrova poleva v ktorej je alkohol pravdepodobne slivovica. Snáď ste pochopili moje vysvetlenie🙈 skúšala som ich už robiť len podla toho čo viem presne takto ako som ich opísala ale ono to proste neni ono ani z ďaleka 😂
@atelou kde si to vyhrabala? Ja som si to predstavovala vseliako, ale veru, nenasla by som to 😁
@atelou Ježišenko to je onooooo😍🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼
@atelou ďakujem ďakujem ďakujeeeeeem
@martinkatinka Dala som do Google vianocne pecivo s alkoholom a pozerala obrazky😉
@atelou Vedela by si to prelozit do slovenciny prosim?
@andreatytler daj si tam to pdf a potom dáš preložiť do slovenčiny
Williamsove sušienky
Ingrediencie
Na cesto:
175 gramov múky
1 štipka prášku do pečiva
40 gramov cukru
1 balíček vanilkového cukru
1 štipka soli
2 polievkové lyžice mlieka
100 gramov masla
Na natrenie:
3 lyžice marhuľového džemu
Na ozdobu:
200 g polevy (mliecnu)
65 gramov masla
2 lyžice práškového cukru
2 lyžice hruškového liehu
Na polevu:
3 lyžice práškového cukru
4 ČL hruškového destilátu
Pracovná doba cca 1 hodina
Doba varenia/pečenia cca 10 minút
Celkový čas cca 1 hodina 10 minút
Zo všetkých ingrediencií na cesto vypracujte cesto a dajte do chladničky. Cesto rozvaľkajte a potom vykrajujte okrúhle sušienky. Tie poukladáme na pripravený plech a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 minút.
Vychladnuté koláčiky potrieme marhuľovým džemom. Mliečnu polevu rozpustíme, vmiešame maslo, práškový cukor a hruškovicu. Necháme vychladnúť. Umiestnite zmes do zdobiaceho vrecka a urobime krúžky na sušienky. Práškový cukor zmiešame s hruškovicou. Umiestnite polevu do stredu kruhov.
Dala som to len cez prekladac. Trocha upravila.
Podla internetu je hruskovica 35%-40%
@atelou Dakujem krasne.❤ Milujem linecke, ale muz stale somre ze je to suche. Toto bude pecka kedze je tam aj alkohol.😂
Podla toho navodu je tam len jedna vrstva susienky, na nej je lekvar, na tom je cokolada a poleva, tak ako to opisala autorka, ale podla toho obrazku ktory je prilozeny k receptu sa zda ze su tam dve koliecka zlepene spolu lekvarom a az na tom je cololada a poleva.
To ma zmiatlo, lebo autorka vravela ze ten lekvar je vidiet cez polevu ale na obrazku ziadny lekvar nie je.
@andreatytler, nie, v popise je jedno koliesko potrieť lekvárom, nastriekať čokoládu a do stredu dat ten chlast zmiešaný s práškovým cukrom. Lekvár je to ligotave, co vidíš zvonku okolo čokolády. Použili marhuľový, zato ho poriadne nevidno 🤣
@vroni Ved prave ze v popise je iba jedno koliecko, ale na fotke su minimalne 3 vrstvy.
2 svetle a jedna tmavsia medzi nimi.
@andreatytler, to osvindlovali, v recepte nie sú ani dve vrstvy, ani tmavý lekvár. Podvodníci. 🤣🤣🤣
@vroni A este co je Kuvertüre, (Vollmilchkuvertüre)?
atelou to prelozila ako poleva, ale predpokladam ze to bude cokolada, prekladac mi to dal ako polievka plnotučného mlieka😀
@andreatytler Čokoláda na polevy, ale kludne by som použila čokoládu na varenie
Teším sa,že Ti to kočka našla. Viem si predstaviť Tvoju radosť.
Inak... mňa Kôň ešte nesklamal. Vždy sa tu dozviem odpoveď na každú otázku. 🤷
@ckocka dakujem
@andreatytler, áno, úplne normálna čokoláda na polevu. Je mastnejsia ako normálna čokoláda na varenie, takže k nej netreba pridávať tuk.
@vroni Dakujem❤

@gejb 🤭😁