Ako spraviť z piškótového korpusu rýchlu tortu?
som leniva mater co cele dni teraz hlavne upratuje no mam doma piskot korpus, co na to davate? aspon daku tortu z toho by som urobila. dakujem za rady.
jasne mascarpone veci s ovocim ci puding ma hned napadol, ale mozno daco insie.
toto je ten kupovany. akoze chapem ze mozem dat hocico ale tak ci niekto nema skusenost
napr. u nás milujeme kávovú tortu. ak chceš pošlem recept.
ak máš korpus kúpený a nie si moc zdatná v pečení, tak ja by som kúpila ešte jeden. ale môžeš spraviť aj s tým jedným. sper ak sa ti dá prerezať aby si mala tortu troška vyššiu.
potom spravíš krém z mascarpone.
vyšľaháš mascarpone, šľahačku, popr. niekto dáva aj tvaroh v kelímku krémový.
na prvý korpus natreš troška džemu - jedno aký máš, potom krém z mascarpone , položíš druhý korpus. Na korpus natreš troška plnky, a poukladáš ovocie. hoc aké - maliny napr. alebo zavárané marhule.
vrch torty zaleješ troškou želatíny - používam aj tortové želé.
nemáš čo pokaziť. nechaj odstáť min. 12 hod. v chladničke. kĺudne aj 24 h.
korpusy zmäknú.
uplne najjednoduchsia kombinacia je rozrezat, natriet polovice dobrym dzemom, zlepit, navrch slahacku a ovocie (kompotovane, mrazene alebo cerstve)
Velmi jednoducha je plnka-maslo,Salko a podla chuti cukor...
Alebo si daj zihriat uolne na horuco slahackovu smotanu,do nej,ked uz skoro zovrie,das nalamanu cokolafu alebo 2-3 PL kakaa,trochu cukru,zamiesat
Vychladnute das do chladnicky na noc,musi to byt dobre vychladene!
Potom vyslahat na krem.
Fantasticky

piškotový korpus ide na každú tortu.
stačí ti otvoriť hoc aký recept na nete .
inak každý zákusok - rez , sa dá urobiť ako torta - miesto na obdlžnikový plech dáš do okrúhlej tortovej formy.
tak isto každá torta sa dá urobiť ako rez.