icon

Ako spraviť z piškótového korpusu rýchlu tortu?

Včera o 09:20

som leniva mater co cele dni teraz hlavne upratuje no mam doma piskot korpus, co na to davate? aspon daku tortu z toho by som urobila. dakujem za rady.
jasne mascarpone veci s ovocim ci puding ma hned napadol, ale mozno daco insie.

anonym_2ba04d
Včera o 09:25

piškotový korpus ide na každú tortu.
stačí ti otvoriť hoc aký recept na nete .
inak každý zákusok - rez , sa dá urobiť ako torta - miesto na obdlžnikový plech dáš do okrúhlej tortovej formy.
tak isto každá torta sa dá urobiť ako rez.

autor
Včera o 09:28

toto je ten kupovany. akoze chapem ze mozem dat hocico ale tak ci niekto nema skusenost

anonym_2ba04d
Včera o 09:31

napr. u nás milujeme kávovú tortu. ak chceš pošlem recept.

anonym_2ba04d
Včera o 09:40

ak máš korpus kúpený a nie si moc zdatná v pečení, tak ja by som kúpila ešte jeden. ale môžeš spraviť aj s tým jedným. sper ak sa ti dá prerezať aby si mala tortu troška vyššiu.
potom spravíš krém z mascarpone.
vyšľaháš mascarpone, šľahačku, popr. niekto dáva aj tvaroh v kelímku krémový.
na prvý korpus natreš troška džemu - jedno aký máš, potom krém z mascarpone , položíš druhý korpus. Na korpus natreš troška plnky, a poukladáš ovocie. hoc aké - maliny napr. alebo zavárané marhule.
vrch torty zaleješ troškou želatíny - používam aj tortové želé.
nemáš čo pokaziť. nechaj odstáť min. 12 hod. v chladničke. kĺudne aj 24 h.
korpusy zmäknú.

viestta
Včera o 11:34

uplne najjednoduchsia kombinacia je rozrezat, natriet polovice dobrym dzemom, zlepit, navrch slahacku a ovocie (kompotovane, mrazene alebo cerstve)

osky
Dnes o 00:51

Velmi jednoducha je plnka-maslo,Salko a podla chuti cukor...

Alebo si daj zihriat uolne na horuco slahackovu smotanu,do nej,ked uz skoro zovrie,das nalamanu cokolafu alebo 2-3 PL kakaa,trochu cukru,zamiesat

Vychladnute das do chladnicky na noc,musi to byt dobre vychladene!

Potom vyslahat na krem.
Fantasticky