icon

Ako správne dopiecť liaty ovocný koláč?

1. júl 2025

Piekla som liaty jysnutý ovocný koláč na 185 stupňoch 30 minút a zdá sa mi nedopečený, spodok cesta je bledá. Je z rúry vytiahnutý asi pol hodinu, môžem ho dať ešte dopiecť? Nebude tvrdý? Ako dlho a na koľko stupňoch pečiete takýto koláč? Ďakujem vopred za rady.

avatar
januarova
1. júl 2025

neviem co myslis liaty kysnuty...
ja ked robim klasicky kysnuty s ovocim, tak peciem bud 45 min. na 180 st. alebo 35 na 200 st.

autor
1. júl 2025
@januarova

neviem co myslis liaty kysnuty...
ja ked robim klasicky kysnuty s ovocim, tak peciem bud 45 min. na 180 st. alebo 35 na 200 st.

@januarova dakujem ti, strčila som ho ešte na desať minút do rúry na 200 stupňov. Piekla som tento koláč https://www.mimibazar.sk/recept/23896/ovocny-ko... tam sa píše piecť 20 minút, piekla som dlhšie, aj tak sa mi zdal nedopečený

avatar
sisska96
2. júl 2025

Ja tiež pečiem aspoň 40 minút. Záleží aj na ovocím, či púšťa šťavu alebo nie

avatar
janci27
2. júl 2025

Ja sa nikdy neriadim pri takychto kolacoch casom v receptoch, lebo kazda rura pecie inak. Ked uz zacitim jemnu vonu, pozriem to rury a ked uz vidim po okrajoch a vrch jemne upeceny, pichnem do stredu kolaca spajlu a podla toho sa riadim, ci je v strede upeceny alebo mu este treba dat chvilku.