icon

Ako správne osmažiť papriku na guláš?

avatar
camillaa
17. feb 2025

Ahojte, chcela by som sa opýtať, či máte nejaký osvedčený trik, ako správne osmažiť papriku na guláš. Už niekoľkokrát sa mi stalo, že paprika zhorkla, ale keď ju nenechám na plameni dostatočne dlho, nemá zase tú správnu chuť. Vie niekto ako na to alebo mám jednoducho skúšať pokus omyl? 🙂 vďaka

avatar
tundra
17. feb 2025

Papriku davam uplne na konci spolu s majorankou.

avatar
ina2405
17. feb 2025

@camillaa pridať do masti s cibuľou, zamiešať a v tom momente pridávam mäso. Ona len spení, čo je sekunda, dve. Čo chceš "smažiť" na mikroskopických zrnkách? Nikdy mi nezhorkla.

avatar
viestta
17. feb 2025

poprazim cibulu, nasypem papriku, premiesam a hned to schladim masom. Nikdy mi nezhorkla

avatar
nyusika
17. feb 2025

cibulu na gulas restujem velmi dlho, kym z nej nie je nieco ako kasa, potom na chvilku pridam papriku, parkrat pomiesam a hned pridavam maso

avatar
moonlight1210
17. feb 2025

Ja ju davam do spenenej cibulky, miesam a necham do specifickeho momentu, ked ma tu spravnu vonu. A potom ihned maso, ktore uz mam v miske v ruke.
Trva to par sekund, nez tu vonu dosiahne, nie zeby som tu misku drzala dlho.

Ale tu vonu ti neviem priblizit. Len mam naucene, ze to je ten moment.

A tiez pozorujem farbu. Ona tak zlahka stmavne. Za nejaky bod sfarbenia uz nebude dobra.

avatar
jesenzima
17. feb 2025

@camillaa ja dávam najskor mäso, a az keď je mäso zatiahnute, posypem paprikou, chvíľku opražím, podlejem.. nikdy mi nezhorkla ...

avatar
luccija
17. feb 2025

@jesenzima aj ja to tak robím iba premiešam a hneď zalejem vodou, aby nebola horká.

avatar
dobryden
17. feb 2025

@camillaa Ja to to robim opačne,cibula sa Popradu,maso poprazim potom papriku par sekúnd a dam vodu