Ako správne osmažiť papriku na guláš?
Ahojte, chcela by som sa opýtať, či máte nejaký osvedčený trik, ako správne osmažiť papriku na guláš. Už niekoľkokrát sa mi stalo, že paprika zhorkla, ale keď ju nenechám na plameni dostatočne dlho, nemá zase tú správnu chuť. Vie niekto ako na to alebo mám jednoducho skúšať pokus omyl? 🙂 vďaka
poprazim cibulu, nasypem papriku, premiesam a hned to schladim masom. Nikdy mi nezhorkla
cibulu na gulas restujem velmi dlho, kym z nej nie je nieco ako kasa, potom na chvilku pridam papriku, parkrat pomiesam a hned pridavam maso
Ja ju davam do spenenej cibulky, miesam a necham do specifickeho momentu, ked ma tu spravnu vonu. A potom ihned maso, ktore uz mam v miske v ruke.
Trva to par sekund, nez tu vonu dosiahne, nie zeby som tu misku drzala dlho.
Ale tu vonu ti neviem priblizit. Len mam naucene, ze to je ten moment.
A tiez pozorujem farbu. Ona tak zlahka stmavne. Za nejaky bod sfarbenia uz nebude dobra.

Papriku davam uplne na konci spolu s majorankou.