Ako správne pripraviť vianočnú kapustnicu bez mäsa
Ahojte ako robíte vianočnú kapustnicu? Vraj tam nemá ísť mäso? Roky robievam kapustnicu na Vianoce s mäsa, údeného mäso, rebrá, koleno, tri druhy klobásky a hríby. No a dnes svagrova nová partnerka že to je pohanska kapusta, či som normálna, že tam ide iba kapusta zemiaky a hríby? S mužom sme na seba pozerali že ehm fakt? A to ich minule muž pozval ku nám na sviatky a dnes už riešila že sa bude variť jej kapustnica... Mala som chuť ich zrušiť, nech si svoju kapustu uvarí sama a ja našu klasiku uvarím zase pre nás... Muž sa na ňu teší už dva mesiace lebo je bohatá na mäsko údeniny a je veľmi chutná. Aj keď nezdravá ale tak je to naša klasika.
Roky rokúce robíme s mäsom.
Cibuľa rozpražená, červená mletá paprika, bravčové mäso sa podusí, zalejem vodou z kapusty (kapustnicou), pridám trošku strapcov z kapusty, klobása, sušené slivky, marhule, hrozienka. Jedávame s varenými zemiakmi a krúpami. Naši dávajú aj hríby, no ja v žiadnom prípade. Je geniálna.
Na vianočný stôl mäso nepatrí, je to tradícia.
@denimol My mávame rezne bravčové/kuracie 😊 U vás nepatrí, u nás áno.

Nech si robi kazddy ako chce, ja pochadzam z krestanskej rodiny a muz z vegetarianskej, takze u nas je bez masa-inak sme masozravci riadny🙂, ale su uzasne kombinacie-pridat velku fazulu-osobitne uvarenu, udene tofu spravi senzacnu chut a kysla smotana navrch. Inak bez masa nedodrziavame kvoli viere-ale zvyku a spomienkam z detstva-v podstate sme spojili rodinne zvyky 2 rodin a posuvame nasim detom.