icon

Ako správne umývať ľadový šalát?

5. máj 2024

Niekde píšu,že iba zvonku umyť,niekde tak,že rozkúskovať na listy a tak umyť,lebo že v igelite sa po pár dňoch množia rôzne baktérie a plesne.Ako to robíte vy?Voped sa ospravedlňujem za takúto otázku,ale už nejaký čas ma to seriózne trápi. 😆

viestta
5. máj 2024

Rozoberam, hadzem do vody jednotlive listy, oplachnem, necham na sitku odkvapkat. Ale po pravde, plesne neumyjes, ide mi skor o to aby mi hlina nechrustala medzi zubami

petronellla87
5. máj 2024

Natrham ho do takej misky s dierkami, pustím naň vodu v dreze a pod tečúcou vodou ho tak umývam

enusamt
5. máj 2024

Umyjem kazdy list a dam do misky, kde ho "vyzmykam"

sisska96
5. máj 2024

Rozkrájam na nejaké kúsky, ako sa podarí, alebo na listy a nechám vo vode štát aspoň hodinu a potom pod tečúcou vodou

natall113
5. máj 2024

Rozoberám a tak umývam

hederamonstera
5. máj 2024

Dam dole par vrchnych listov a ostatok neumyvam🫣🫣 damn

selest
5. máj 2024

Po jednom liste oplachujem pod tecucou vodou.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
hederamonstera
5. máj 2024

@lonely66 uz budem aj ja. Ja som sa nejako nad tym nezamyslala, kedze su na seba tak natlacene tie listy.

matana2
5. máj 2024

Ja ho umyjem a este namocim do octovej vody a zasa preplachnem. Tam kde zijem skoro kazdy rok stahuju salat z obchodov lebo je tam bud salmonela alebo listeria. Tak si davam na umyvanie extra zalezat.

osky
6. máj 2024

Co sa da obrat po listoch,oplachnem pod tecucou vodou
Ostatok prekrojim napoly a v reze tiez riadne oplachnem pod tecucou vodou-snazim sa tie listy v reze tak poodelovat pri umyvani.
Potom to reznou stranou polozim na sito alebo mrezku nech poriadne otecie
Nasledne pokralam/listy potrham/