Ako správne umývať ľadový šalát?
Niekde píšu,že iba zvonku umyť,niekde tak,že rozkúskovať na listy a tak umyť,lebo že v igelite sa po pár dňoch množia rôzne baktérie a plesne.Ako to robíte vy?Voped sa ospravedlňujem za takúto otázku,ale už nejaký čas ma to seriózne trápi. 😆
Natrham ho do takej misky s dierkami, pustím naň vodu v dreze a pod tečúcou vodou ho tak umývam
Umyjem kazdy list a dam do misky, kde ho "vyzmykam"
Rozkrájam na nejaké kúsky, ako sa podarí, alebo na listy a nechám vo vode štát aspoň hodinu a potom pod tečúcou vodou
Rozoberám a tak umývam
Dam dole par vrchnych listov a ostatok neumyvam🫣🫣 damn
Po jednom liste oplachujem pod tecucou vodou.
@lonely66 uz budem aj ja. Ja som sa nejako nad tym nezamyslala, kedze su na seba tak natlacene tie listy.
Ja ho umyjem a este namocim do octovej vody a zasa preplachnem. Tam kde zijem skoro kazdy rok stahuju salat z obchodov lebo je tam bud salmonela alebo listeria. Tak si davam na umyvanie extra zalezat.
Co sa da obrat po listoch,oplachnem pod tecucou vodou
Ostatok prekrojim napoly a v reze tiez riadne oplachnem pod tecucou vodou-snazim sa tie listy v reze tak poodelovat pri umyvani.
Potom to reznou stranou polozim na sito alebo mrezku nech poriadne otecie
Nasledne pokralam/listy potrham/

Rozoberam, hadzem do vody jednotlive listy, oplachnem, necham na sitku odkvapkat. Ale po pravde, plesne neumyjes, ide mi skor o to aby mi hlina nechrustala medzi zubami