Žltozelený výtok u štvormesačnej dcérky. Ako ju správne umývať?

alyn
6. sep 2015

Ahojte,

od včera večera mala 4mesačná dcérka na plienke žltozelený výtok. Bolo to potom ako 2 dni po očkovaní nekakala a potom zrazu dala jednu velku zmixovanu šupu. Asi z toho sa jej tam dostalo. Teraz mam samozrejme aj otazky, ako ju spravne umyvat, ked mam pocit, ze sa jej stolica dostala aj medzi pysky. NIekde pisu, ze neodkryvat, niekde ze ano ze to je povera, ze to treba umyvat. Tak ako? Ale samozrejme najviac ma teraz trapi akutne jej stav, ideme kupit tie sacky na moc a lakmusove papieriky, ak by bolo moc bielkovin, tak budem vediet ze je to akutne. Zajtra rano pojde manzel s tym mocom pediatricke, a ukaze jej aj foto toho vytoku, tak asi nam da papierik na detsku gyndu.

Len som sa chcela spytat, ci mate skusenosti, ci viete, co zatial mozem urobit /medikamentozne urcite nic, to viem/, a ako spravne umyvat taketo babatko-dievčatko 4mesačné.

Ďakujem

laura0107
6. sep 2015

Ahoj.ja od narodenia umyvam dcere kazdy den susku..cistou vodou..aj medzi pyskami..a ked ju utieram osuskou este jej vytriem jemne pysky navlhcenym kozmet.tamponom...niidy sme ziadny problem nemali a to sa stava pravidelne ze jej zajde stolica medzi pysky...raz to mala troska cervene..to som natrela velmi tenko imazolom a zmizlo to..

monamano
6. sep 2015

Ahoj, po každej stolici je dobré skontrolovať, či sa stolica nedostala medzi pysky, aj nám sa stáva často - ked sa to dá, utriem aj tam vlhčenou utierkou, ked je to hlbšie, používam vatové tyčinky a hneď malú okúpem. Večer pri kúpaní treba jemne umývať aj túto oblasť a trošičku oddeliť malé pysky, inak môžu vzniknúť zrasty - tzv. synechia vulvae.

jana_eyre
6. sep 2015

ja tiez umyvam susku aj medzi pyskami cistou vodou..

zo zaciatku som to nechavala tak a umyvala len ked tam bola stolica, lebo mi tak vraveli v porodnici, ale tiez mala jeden den nazelenaly vytok.. pisala som vtedy dr. a vravela ze ak sa bude opakovat, mame prist.. na druhy den to uz mala v poriadku a vytok sa neopakoval..

ak by aj clovek nechcel odkryvat a nechat tam prirodzene prostredie, stolica sa umyt musi aj medzi pyskami..

bonaqa2013
6. sep 2015

pri prvej dcére som sa tiež bála. umývala som to vodou pri kúpeli - kúpali sme každý deň. Pysky treba troška odkryť. Mne pediater povedal, že môžem poutierať aj hyg. utierkami vlhčenými.

seahorse27
6. sep 2015

Ja som dcerke umyvala medzi pyskami po kakani, inak len zvonku pri kupani. Casto sa jej stolica dostala aj do posvoveho vchodu, tak som jej to vycistila vatovými tycinkami. Nikdy sme ziadny problem nemali.

januliku
6. sep 2015

Umyvat po kazdom kakani vodou, aby tam nic nezostalo. Bakterie zo stolice sa mozu dostat do mocovej rury, az ku oblickam a z toho zapal obliciek, co je pri takej malej babulke nebezpecne.

katarina1984
6. sep 2015

Ano,treba pekne zlahka umyvat aj medzi pyskami..ja ako opatrna mamicka,som malej len tak veeeeelmi zlahulinka,kedze mi bolo povedane,ze mozem zmyt ten maz ,ktory sa vraj nema a par tyzdnov dozadu sme boli odstranovat synechiu (zlepenie malych pyskov)

macka23
6. sep 2015

Urcite umyt jemne, cistou vodou, po kazdom kupani utriet, a skontrolovat aj ci sa pysky nezrastaju, proste ta anatomia musi zodpovedat, sledovat a nezanedbat aj to.
Aj predtym ako nalepis sacok, poumyvat a poutierat do sucha, nalepit sacok a skus nechat rozbalenu kym sa nevycika.

zuziii21
6. sep 2015

Tak my sme podobný výtok mali v šiestich mesiacoch, bol to vlastne hustý moč. Mali sme zápal obličiek. Samozrejme nechcem plasit, ale určite zobrať moc skontrolovať k Dr.