Ako stíhať raňajkovať pred rannou prácou?
Ahojte prosim poradte ako stihate rano pred pracou ranajkovat. Zacinam o 7mej v praci, z domu vyrazame cca 6:30. Ja som kazde rano vyflusnuta , strasne unavena, samozrejme ked sa nenaranajkujem som uplne ako zombik. Potom mavam az prve jedlo okolo 13tej ked ideme na obed v praci, ktory je vacsinou hrozny :(
Samozrejme akonahle pridem domov o 15tej zacnem vyzierat celu chladnicku.
Prosim poradte ako to robite aby ste rano dokazali vypit ten teply caj (ani ten rano nestiham) a aby ste sa dokazali naranajkovat.
- rada ako vstat skor - nedokazem vstat skor, skusala som si davat budiky na 5tu, 5:30, aj tak ten budik vypnem a spom dalej, proste nedokazem vstat…
Prosim o vase tipy a rady…
@reddflowerlife skús vstávať 5,50 nie je to až taký rozdiel a máš 15 min na raňajky, a keď budeš písať za pc dáš si ešte snack...alebo zmeň robotu
@babulkomale ano tak ako pisem - chystam len samu seba, tak ze vstanem dodrbana ako pes - ked uz naozaj musim ze viem ze je to posledny mozny cas na vstanie inak zmeskam do prace.
@reddflowerlife tak ked chystas len samu seba, o to skor absolutne nechapem, co sa neda nestihat.
tak ked vies, ze mas rano problem vstat, tak nemozes 22:35 este pisat na net prispevky. Mala si uz minimalne 35min spat.
@zabina27 vzdy som s tym mala problem, na vysokej som tak tvrdo spala ze ma mama musela budit fyzicky, zatriast so mnou aby som vstala, budik som normalne ani nepocula…
@zuzuliennka1 neviem zaspat, isla som si naschval lahnut o 21:00 a neviem vobec zaspat
Prosím ťa a čo ťa v takej práci drží? Za chvíľu ochories.
@reddflowerlife tak ked mas este teraz v rukach mobil, samozrejme ze nevies zaspat.
predspankova rutina nic? ja chodievam spat okolo polnoci, nemam problem vstat, ale ked ty mas - tak o 21:00 vypnut mobil, minimalne hodinu pred spanim uz ziadna tv, ziadny mobil, ziadne modre svetlo, idealne aj vychadzka vonku poobede, lahka vecera, citat knihu pred spanim napr.
a aky mas rezim dnes? mala si sa kde aspon trochu unavit? bola si von?
@sabinka022 ano pracujem bez kolektivu, nezauca ma nikto, primar len rano povie co by som s kym mala co urobit a dat vysetrit / presne, taky “samouk” , posrata som az za usami
@zuzuliennka1 upratovala som cely den dom. Ja mam pocit, ze do mna vchadza najvacsia energia v noci, a pocas dna som unavena a by som si pospala, ako keby som mala obrateny rezim.
@reddflowerlife ok a pocas sluzieb ako fungujes? Co poznam lekarov tak zaspia hocikde ked sa da aby nazbierali energiu a takisto su schopni vstat a fungovat. Toto mi hlava neberie ze sa nevies vykiepit skor. Klobuk dole pred vsetkymi velamatkami, to je iny manazment vychystat napriklad 5 skolakov a skolkarov a este aj seba.
@panonia a co mam robit? V meste kde byvame je len jedna nemocnica, mame tu dom, kde by som sla. Na moj odbor by ma zobrali len do mesta ktore je hodinu od nas autom, cize este by som si pridala naviac - cestovanie kazde rano hodinu tam a spat poobede… to vy som bola este viac dodrbana
@babulkomale presne za to nechcem tolko deti.
@babulkomale + neviem si predstavit mat tolko deti ked sme obidvaja lekari
@reddflowerlife este mi napadlo, ked nemas deti, odpada vyzdvihovanie zo skol a skolok, ulohy...skus si pospat poobede, mozno ta energia ti chyba a mozno lepsie vstanes.
@reddflowerlife tak tebe tazko radit. Su ludia, ktori nepotrebuju rano jest, resp. ani nemozu, lebo proste do seba nic nedostanu rano (napr. ja), a potom su ludia, co sa musia najest, lebo proste musia (ty).
Prva skupina ludi ma rano cas sa len vychystat a odist, druha skupina ludi sa okrem toho musi aj najest. A teda musia tomu prisposobit vstavanie. Clovek ktory rano jest nemusi, tomu staci 30min. Tebe nie. Takze nieco zmenit musis (z tvojich prispevkov mam pocit ze na vsetko mas odpoved ako sa to neda).
Tak bud vstan skor a najedz sa, daj si aj 7 budikov, chod spat skor, no alebo nie, tak si si teraz vecer mala nachystat nejaky krajec chleba so sunkou, zabalit do servitky, to do rana vydrzi, a rano vstanes a mas to zjedene za minutu
@reddflowerlife mam niekolko kamosiek lekarok.s 3-5 detmi, tiez to nechapem ale... 🤷 Fakt klobuk dole.
Seba proste musis vediet nastavit aby si bola v pohode.
No dobru noc, uz citim ze sa zatvaraju oci :D na zajtra som si nachystala oblozenu zemlu jednu na rano a jednu na desiatu uz v praci. Zajtra si este pokupim jogurty a musli co si necham v praci. A bezpodmienecne pojdem na obed
Dakujem za rady, zajtra si popozeram tie termosky a hrnceky ❤️
@reddflowerlife najlepsie je nachystat si vecer co najviac veci.
oblozena zemla je super, do rana sa jej nic nestane, takisto nachystat si oblecenie vie dost casu usetrit,.. a niekde si ukradnut aspon minutku na drobne jedlo musis, lebo organizmus ta zradi pri takom nasadeni.
banany napr. su super, uz zabalene 🙂 zjes hocikde, zasyti
Mne sa vyplatilo ist o hodinu skor spat a skor vstať. Nic ine nefunguje pre mňa. A tak mam čas pre ranajky
@reddflowerlife ja ranajkujem v robote popri pisani na PC. Pises ze ze ta to neskutocne zdrziava, co ja teda nechapem. Ved pisem, vybavujem, odhryznem si, popri prezuvani stale pisem, znova si odhryznem a stale dokola. Ved nemusis ten chleba/rozok drzat stale v tej jednej ruke 😄 poloz si ho kym prezuvas a mas obe ruky volne.
Alebo v aute popri soferovani, ano nemalo by sa to ale tak zas...ved ked si spravis nejaky rozok tak tiez len odkusejes a polozis a dokola.
Prepac ale zda sa mi ze sa strasna stresáčka, doma sa neda, v robote sa neda, v aute sa neda. Tak potom tazko ti je poradit.
Neviem si predstavit nenajst si 5 minut na zjedenie niecoho.
@reddflowerlife
Keď ťa nikto nezauca a si posratá až za ušami, tak sama vieš, že nerobíš dobrú robotu. Diagnostika a terapia nie sú vrodené schopnosti, učí sa to štúdiom a pozorovaním.
Ja by som už len z úcty k pacientom v takejto práci nepokračovala.
To kde prosím ťa je 1 lekárka a 1 primár na oddelenie aj ambulanciu? To ste každý deň v robote od rána obidvaja aby 1 bol na ambulancii a druhý na oddelení a 1 ešte ťahá aj nočnú? Čiže každý druhý deň ťaháš nočnú? Tomu neverím. My sme male okresné mesto s najhoršou nemocnicou na Slovensku a na každom oddelení (chirurgia, interné, gynekologia/porodnica) máme 1 primára a 3 doktorov-1 slovák, 2 ukrajinci, a každé oddelenie má aj ambulanciu. Ten lekár čo je na oddelení je len tam. Max na operačke. Na ambulancii je iný lekár . Lekári aj sestricky stíhajú aj jesť aj fajčiť.
Prepáč, ale vstať 10 minút skôr a zjesť večer pripravené jedlo ťa nezabije. Tak isto môžeš jesť cestou do práce. Raz rožok, raz buchtu, croisant, chleba... Cestou od auta na oddelenie. Tašku si daj na plece alebo si kúp rupsak. Uniformu si prehoď cez ruku alebo si ju nechaj v práci. Nechápem, načo si ju nosíš každý deň domov.
Máš na všetko odpoveď ako sa to nedá. Pritom stačí chcieť. Prepáč, ale počas písania spravy po vizite v pohode stíhaš zjesť rožok. Nepotrva ti to pol hodinu, ale 5 minút. Aj počas telefonovania so sestričkami vieš zjesť rožok. Nevolajú ti v kuse. S rodinou nemáš čo komunikovať cez telefón keďže nevieš, kto je na druhej strane. U nás ti doktora k telefónu ani nedajú. Chyba je v tebe a v tvojom prístupe. Prepáč, ale aby 1 dospelá žena, doktorka nedokázala vstať o 10 minut skôr. Ako funguješ v nočnej a po nočnej?
@reddflowerlife tiež mám najviac energie okolo 10, 11 večer, ale bohužiaľ, syn je ranostaj a v robote musím byť do 7,30. Ráno raňajkujem kašu s ovocím, to mi najlepšie chutí.
Sama si musíš nájsť čas, nikto ti ho neurobí. Sestričky si ráno v práci nevaria čaj/kavu? Že hy zaliali aj tebe. Mňa tak čaj v práci zalieva kolegyňa.
@lalenka33 s rodinou MUSIME komunikovat cez telefon, vyslovene su potom na nas staznosti ze neinformujeme rodinu pacienta. Volaju mi priamo na klapku ktora je na lekarskej, Nocne nemam nastastie- tie sluzia lekari z vedlajsieho oddelenia, ja nesluzim kedze este nemam take skusenosti aby som mohla sluzit, lekar ktory sluzi tak na ba starosti dve oddelenia ktore su na prvom a druhom poschodi. Ak by som sluzila uz by som bola totalna troska. Prosim ta neporovnavaj ma s chorurgickym odborom kde sa max na vizite napise ze o NPB sa nejedna, brucho volne priehmatne a spytaju sa ci bol na zachod a ma vetry. Ja musim riesit nieco uplne ine.. A ano volaju mi neustale a vkuse - napr 5x za sebou ze apcient sa stazuje na bolesti- zavolaju mi 5x v 5 ninutovych intervaloch az kym mu nezapisen aby podali morfin.Alebo mi neustake volaju ze z labaku nahlasili taku a tku hodnotu, volaju mi ze rano namerali taky a taky tlak, poton chcu z ineho oddelenia odo mna konzilium, neustale mi zvoni telefon. Ale uz som si povedala nebudem dvihat a nirmalne sa najem.
Uz som hore, idem si zaliat caj a najest sa a skusim sa aj namalovat 😀
Caute a dobre rano 🙏
@reddflowerlife Tebe sa nič nedá. Nedá sa vstať skôr, nedá sa nachystať si raňajky doma, nedá sa zjesť po ceste, nedá sa zjesť pri PC... Ako budeš vstávať, keď sa v marci posúva čas? Nevstávaš ráno skôr, lebo vyslovene nemusíš, máš v hlave, že ešte máš čas, tak budeš v posteli do poslednej možnej minúty. Prepáč, ale toto robí môj 12 ročný syn. Neexistuje, že by si nedokázala vstať o 15 minút skôr. Jedna doktorka hádam dokáže mať nejakú sebadisciplínu. Ja tiež doma neraňajkujem, je to pre mňa skoro. Ale nachystám si raňajky a zjem ich v práci. Nijako ma to nezdržuje, odhryznem si a kým prežúvam, pracujem. Čaj si varím v práci, veď to netrvá ani minútu. Keď ti treba ísť na záchod, tak tiež určite ideš. Tak si tých pár minút nájdi aj na jedlo.
@reddflowerlife ja ta celkom aj chapem.ja niesom ranne vtaca veru 😀ja som schopna o 23tej kludne drhnut dlazku a vstavat o 5tej by ma zabijalo.Deti mi dali riadnu zivotnu facku pri nocnom vstavani,najstarsi syn bol ako hodinky,od narodenia do roka vstaval pravidelne kazdu hodinu na kojenie a budicek s revom o 6tej max.Moj zivot bol v troskach🤣fungovala som,zvladala,ale nieje to ze clovek si vzdy zvykne a nauci.vzdy ked sa dalo spala som dokedy som mohla.drzim ti palce aby si to zvladala hlavne v zdravi
@reddflowerlife Ja nikdy nedokážem jesť hneď po zobudení a je jedno či vstávam o piatej alebo o jedenástej. Keď mám rannú vstávam o pol piatej aj to ešte budík posúvam, o piatej utekám na autobus. Potom v práci medzi siedmou a ôsmou si niečo zajem ale nie vždy. Kávu si dám akokedy bez tej vydržím. U nás niektoré ženy vstávajú aj o pol štvrtej aby sa najedli a kávu vypili, to u mňa nehrozí.
Nachystaj si večer do nejakého väčšieho hrnčeka/termosky niečo čo možeš o tej 9-tej keď vypisujes správy vypiť. Napríklad hutnejšie smootie (banán, mlieko, trochu jogurtu, ovocie, ovsené vločky), zeleninovú polievku rozmixovanú, alebo prinajhošom si kúp také tie prášky čo sú na náhradu jedla. Kľudne aj 2 hrnčeky vezmi do práce a nachystaj aj viac porcii a len to budeš vyberať z chladničky.

vstavam o 5, bez problemov na prve zazvonenie budika, jasne, ze ani mne sa nechce, ale proste vstanem, a ako prve sa osprchujem, to by ta zarucene prebralo, a potom mas cas sa v klude najest, taka ovsena kasa s ovocim vie celkom dobre zasytit, a ak to nestaci, treba si este nejaky banan zobrat so sebou, ved to mas za minutu zjedene, ja rano este pripravujem detom desiatu, stihnem si aj precitat nieco na nete, a o 6:30 som uz v buse, ja napr. ani kavu nepijem, a nie som ani unavena