icon

Ako upiecť nadýchaný korpus na tortu?

avatar
callisia
1. júl 2025

Ahojte. Sú tu nejaké cukrárky? Neporadíte mi recept na korpus na tortu? Ide o to, robila som z 12 vajec do formy priemeru 26cm a vyšiel len 4cm vysoký a bol tuhší. A ja by som ale chcela vyšší a nadýchaný. Najprv som vyšľahala bielka s cukrom a postupne pridávala žĺtka. Potom som tam ručne zamiešavála múku. Ale tá múka mi stále vychádzala hore a tak som to raz prešľahala mixérom a kopec múky bolo ešte nespojenej s tými vajíčkami. Viem, že tým pádom mi to cesto spľaslo ale zaujíma ma ako tam tú múku primiešať aby sa riadne spojila s tými vyšľahanými vajíčkami? Do receptu nešiel ani olej, ani mlieko, ani kypriaci prášok.

avatar
ella1234
Autor odpoveď zmazal
avatar
ella1234
Autor odpoveď zmazal
avatar
20erika07
1. júl 2025

Ja robím uz len podla tohto . Prepočítavam si podla formy v akej práve idem robiť. Nikdy uz nepeciem korpus na celú tortu naraz . Robím na 2x. Neunahli sa pri miesani, múku treba postupne zamiesavat, ono sa to vždy spojí. Aj ja som niekedy netrpezliva.

avatar
viestta
1. júl 2025

do 24 cm torty robim 2 korpusy, lyzicove, kazdy z 5 az 6 vajec. Kolko vajec, toko cukru, tolko muky, 1 prasok do peciva, stipka soli. Vyslaham cele vajcia s cukrom, nasypem muku, preslaham to na najnizsie otacky slahacom a vylejem do formy. 12 vajec sa ti nemohlo prepiect, tak ti vysiel hutny
Ak nechces slahat muku, treba zobrat velku stierku a muku zo spod misy zdvihat a prekladat s penou. Nemiesat dookola, lebo potom muka ostane lezat na spodku

avatar
michaela329
1. júl 2025

@callisia ja neoodelujem bielka a zltka. Miešam celé vajíčka s cukrom dlho dlho do peny. Obvykle robím zo 6 vajec, 25 priemer, má na výšku 8cm plus mínus.

avatar
katkaseiner
1. júl 2025

ja odporucam recept z mimibazaru Vyborna sacherova torta. Podla mna si mala bielka slahat zvlášť, ostatné ingrediencie zvlast a potom len rucne (lyzicou ci vareškou) zamiesat bielka do druhej zmesy. Tak robim tuto sacherovu a vzdy je krasna nadýchaná

avatar
stefi_k
1. júl 2025

Nooo .... pokial budes stvarat taky masaker pri postupe, tak je kazdy dobry recept zbytocny. Muku treba jemne zapracovat.

avatar
igiana
1. júl 2025
avatar
jasi2
2. júl 2025
@20erika07

Ja robím uz len podla tohto . Prepočítavam si podla formy v akej práve idem robiť. Nikdy uz nepeciem korpus na celú tortu naraz . Robím na 2x. Neunahli sa pri miesani, múku treba postupne zamiesavat, ono sa to vždy spojí. Aj ja som niekedy netrpezliva.

@20erika07
Tento recept je naozaj " PÁN RECEPT "
Iný už nerobím aj keď robím roládu tak podľa tohto
Vyplatí sa vyskúšať 👍

avatar
20erika07
2. júl 2025
@jasi2

@20erika07
Tento recept je naozaj " PÁN RECEPT "
Iný už nerobím aj keď robím roládu tak podľa tohto
Vyplatí sa vyskúšať 👍

@jasi2 veru tak, niekedy vyskúšam aj iné ale nikdy nie sú ako tento 🙂 vždy sa vrátim na overené

avatar
callisia
autor
8. júl 2025

Dík za rady. Nabudúce ho upečiem o deň skôr. Lebo ja na tieto nekonečné miešačky nemám trpezlivosť.