Ako upiecť nadýchaný korpus na tortu?
Ahojte. Sú tu nejaké cukrárky? Neporadíte mi recept na korpus na tortu? Ide o to, robila som z 12 vajec do formy priemeru 26cm a vyšiel len 4cm vysoký a bol tuhší. A ja by som ale chcela vyšší a nadýchaný. Najprv som vyšľahala bielka s cukrom a postupne pridávala žĺtka. Potom som tam ručne zamiešavála múku. Ale tá múka mi stále vychádzala hore a tak som to raz prešľahala mixérom a kopec múky bolo ešte nespojenej s tými vajíčkami. Viem, že tým pádom mi to cesto spľaslo ale zaujíma ma ako tam tú múku primiešať aby sa riadne spojila s tými vyšľahanými vajíčkami? Do receptu nešiel ani olej, ani mlieko, ani kypriaci prášok.
do 24 cm torty robim 2 korpusy, lyzicove, kazdy z 5 az 6 vajec. Kolko vajec, toko cukru, tolko muky, 1 prasok do peciva, stipka soli. Vyslaham cele vajcia s cukrom, nasypem muku, preslaham to na najnizsie otacky slahacom a vylejem do formy. 12 vajec sa ti nemohlo prepiect, tak ti vysiel hutny
Ak nechces slahat muku, treba zobrat velku stierku a muku zo spod misy zdvihat a prekladat s penou. Nemiesat dookola, lebo potom muka ostane lezat na spodku
@callisia ja neoodelujem bielka a zltka. Miešam celé vajíčka s cukrom dlho dlho do peny. Obvykle robím zo 6 vajec, 25 priemer, má na výšku 8cm plus mínus.
ja odporucam recept z mimibazaru Vyborna sacherova torta. Podla mna si mala bielka slahat zvlášť, ostatné ingrediencie zvlast a potom len rucne (lyzicou ci vareškou) zamiesat bielka do druhej zmesy. Tak robim tuto sacherovu a vzdy je krasna nadýchaná
Nooo .... pokial budes stvarat taky masaker pri postupe, tak je kazdy dobry recept zbytocny. Muku treba jemne zapracovat.
Ja robim tento a je dokonaly
https://varecha.pravda.sk/recepty/kakaovy-olejo...
Ja robím uz len podla tohto . Prepočítavam si podla formy v akej práve idem robiť. Nikdy uz nepeciem korpus na celú tortu naraz . Robím na 2x. Neunahli sa pri miesani, múku treba postupne zamiesavat, ono sa to vždy spojí. Aj ja som niekedy netrpezliva.
@20erika07
Tento recept je naozaj " PÁN RECEPT "
Iný už nerobím aj keď robím roládu tak podľa tohto
Vyplatí sa vyskúšať 👍
Dík za rady. Nabudúce ho upečiem o deň skôr. Lebo ja na tieto nekonečné miešačky nemám trpezlivosť.

