icon

Ako urobiť bryndzu do halušiek?

22. sep 2022

Prosím môžte mi niekto poradit. A najlepšie aj že koľko čoho. Dala som dve bryndze a cca 3 deci mlieka a zmiešala. A buď to bolo totálne husté alebo úplne vodnate. :/ Taktiež neviem prečo tie halušky s bryndzou boli také nejaké bez chuti... Neboli také slané ako od mamy alebo babky keď robili. Ďakujem za rady

Strana
z3
evaachesa
23. sep 2022

@mamkalentedkova no halušky robila len pre nás a nebolo ich veľa ...na to množstvo boli 2 bryndze dosť...ale každý robí podľa svojej chuti...im takto chutia a my s mužom sme už zvyknutí na jemnejšiu chuť 🙂

marfica
23. sep 2022

bože každá si tu omiela svoj recept dokolečka ako platňa a hrdí sa tými svojimi pravými haluškami. Autorka dostala rady, nech si z toho vyberie čo uzná za vhodné. Stále nenapísala, či zmiešava bryndzu do uvarených halušiek alebo dáva na halušky na vrch. Čiže toto je dosť podstatná informácia a dosť rozdiel.

mata90
23. sep 2022

@girlie_konik presne takto má to naučila starká 🙂riešiť vodou čo sa v nej varili halušky, žiadna smotana,to počujem prvý krát. Nám to takto chutí.

brigelka
23. sep 2022

Najlepšia bryndza je Liptov. A potom aj iné značky,ale tie si j vyberám podľa chuti. Do halušiek s bryndzou sa dáva samotná bryndza, nie s mliekom ani smotanou. Ale ak niekomu tak chutí, nech tak varí. Haluškove cesto treba osoliť, vodu na halušky tiež osoliť a keď zmiešaš halušky s bryndzou, ešte poliať masťou zo skvariek, ťa je tiež slaná. Potom by nemali byť bez chuti. A ako písali aj iné baby, treba trošku vody odložiť, keď sa halušky uvaria a ak je to moc tuhé, priliať, aby boli vláčne 😉

laila22
23. sep 2022

Ja do horúcich halušiek vmiešame jednu bryndzu (malý pekac-2osoby) do( veľkého pekáča _osoby dám 2 bryndze) do horúcich práve pripraveych halušiek a hneď podávam so slaninkou. Nikdy tam nedávam mlieko ani smotanu.. 3dcl mlieka, to tam museli tie halušky plávať.

mamkalentedkova
23. sep 2022

@evaachesa ahaaaa 😁 tak už chápem 🤣

maryetta
23. sep 2022

@girlie_konik presne tak to robi moja mama resp v tej vode kusok “roztopi” bryndzu. Alebo proste do teplych halusiek da.
Ja tiez som sa od nej takto naucila. A ak kyslu smotanu tak si same na vrch halusiek.

oli18
23. sep 2022

@girlie_konik robim rovnako ako ty, ale vyberat halusky z hrnca postupne, to pocujem prvykrat. Musi to byt zlozite. Jedny hadzes, druhe vyberas. Ja vyberam vsetky naraz, ked zavru.

oli18
23. sep 2022

@domiklik ja som este 100 %nu ovciu bryndzu nejedla. Tie v obchodoch su s primesou kravskeho mlieka. Jedine, ze mas znameho bacu a ten ti to urobi.

evica17
23. sep 2022

J dávam brydzu s kyslým mliekom. A ja si ešte extra dobtaniera prilejeme viac kyslého mlieka aby to bolo také fajne krémové, mokré až. Také suché ako ib brydza mne nechutia.

janetinka27
23. sep 2022

bezne kupujeme nepasterizovanu ovciu brundzu v predajniach, 100% ovcia, je ovela drahsia a je taka zrnitejsia,ako pieskova, ale len nepatrne.

girlie_konik
23. sep 2022

@oli18 vobec ,je to uplne ok. Tak ale ja mam vela toho cesta vacsinou, lebo robievam aj bryndzove aj strapacky, to by sa mi polepilo tolk otoho naraz. Proste jednu varku vyberiem, chvilu voda povrie naprazdno, a potom hadzem dalsie.

heni79
23. sep 2022

Bryndzu s ničím nemiešam! Robím bryndzové halušky! Samozrejme zemiakové cesto. Bryndzu dám do misy, pridám trochu masti z výpeku zo slaniny a zamiešam. Do toho dávam horúce uvarené a práve scedené halušky. Premiešam a podávam. Slaninu si dá každý priamo na svoju porciu. Podľa svojho uváženia.

domiklik
23. sep 2022

@oli18 je bežné dostupná, akurát pasterizovana a o dosť drahsia

oli18
23. sep 2022

@domiklik Diky. Výrobcu si nespomenieš?

babydesire
23. sep 2022

@girlie_konik no, ja som nasla takto recept na webe kedysi,,aj moja mama ich takto robi..ale priznam sa, ze mi na tych nasich slovenskych bryndzovych haluskach az tak nezalezi - neznasam bryndzu, neznasam br.halusky ..fuj bleee 🥴🤢 Nikdy ich nejem. Robim ich len kvoli manzelovi, ktoremu chutia, a to aj tak ako ich robim ja. Aj detom chutia. Tak kazdemu chuti nieco ine 🙂

domiklik
24. sep 2022

@oli18 v kauflande práva kochanovska bryndza a ešte taka kocka 125g bielo zeleno červené balenie

mommyviky
8. jan 2024

Ahoj vyskúšaj v hrnci roztopiť kusok masla tak od oka 1/4 viac nie potom do toho daj roztopiť bryndzu (ja davam 2-3) a potom to zalej smotanou na šľahanie 33% ale nedávam celú podľa toho akú chcem hustú “omáčku” SÚ PRESNE AKO Z KOLIBY. Vôbec nie sú suché ale krémové 🙂

alchemilkazltozelena
8. jan 2024

Bryndza sa dostala s maslom na panvici a vyleje sa na uvarené halusky

romanadam1626
27. feb 2024

@thereisabear ja tiež ,a sú výborné 🙂

Strana
z3