icon

Ako uskladniť vianočné koláče plnené krémom?

14. dec 2025

Pekný vecer

Mam otázku ako uskladnujete vianocne kolace ale plnené krémom?
Niekde som čítala ze ich dat zamrazit aby dlhšie vydržali no neskúšala som to nikdy a bojím sa toho.
Ja bohuzial pracujem cely den 22 a 23, ..a 24 este doobeda a potom uz nemám šancu robiť krém.
Chcela som vedieť koľko vám vydržia alebo ako ste skladovali plnené oriešky. Krém do nich ide vanilkový s rumom...aj som rozmýšľala ze by som ich naplnila cez vikend 20-21 ale zas sa bojím ci sa nepokazia do Vianočných sviatkoch ....🥺🙈

anonym_60cbd9
14. dec 2025

Nič im nebude. Kľudne urob ako píšeš.

anonym_229aef
14. dec 2025

@anonym_autor ak ich budeš plniť krémom šľahaným nad parou, vydržia, môžeš byť kľudná, ak pudingovým, daj ich do mrazničky v uzavretej dóze, budú ako čerstvé. Viac krát som dala zákusky do mrazničky na pár týždňov, keď nám zostali, nič im nebolo

cukroska
14. dec 2025

@anonym_autor Klasický varený krem vydrží dlho,tak ako píšeš urob a nič tomu nebude. Určite by som nemrazila.

autor
15. dec 2025

Ďakujem za odpovede
Krém je vanilkový puding vyslahany maslom a rumom...takže ked oriešky naplníme v nedelu 21.12 vecer, nemusím sa báť ze sa pokazia..
Este som čítala ze ich stačí dat do papierovej krabice a ukladať medzi papier na pečenie ...myslíte ze mozem potom dat takto krabicu plnú do chladničky? Bohužiaľ na balkón ich nechcem davat, aj ked je zima ale stále vlhko z tej hnusnj hmly 😞
Ja sa radšej spýtam aj viac krát nech sem si istá o niečo viac 🙂

muschkamimi
15. dec 2025

Nič lepšie ako dať vianočné koláčiky (suché aj krémové) na balkón. Dávam do veľkých papierových krabíc, ktoré ešte zabalím do igelitu. Koláčiky pekne “odvlhnú”, ale nevyschnú a sú božské.