icon

Ako variť bez peňazí?

1. aug 2023

Máte nejaké nápady na veľmi lacné jedla (raňajky, obed)? Nejaké konkrétne veci… diky… mame 3 deti a momentálne nie sme na tom najlepsie

Strana
z3
kristinapetronela
2. aug 2023

Napíš koľko máš do výplaty a poradíme ti .samozrejme aj napíš či máš múku ,olej ,vajcia alebo aj tak ti treba kúpiť

barbora19911
2. aug 2023

Možno sa hanbí ..ja by som tiež nemala odvahu napísať len tak cudzej žene odkiaľ som nikdy nevieš čo sa za tou ženou skrýva či by nás nepohoovarala po meste ..lebo aj keď sú ľudia na tom dobre proste niekedy sa stane že nevyjdú či už strata práce alebo nejaké zdravotné problémy ..

maminkadeticiek
2. aug 2023

V hre su deti a ich potreby.Treba dat hrdost bokom,lebo nie je potrebna.Vsetci sme ludia a vsetci vieme pochopit ze kazdemu sa moze situacia zvrtnut a nikto nie je taky ze by nepomohol.

lizatko1009
2. aug 2023

@barbora19911 v takej situácii sa môže hocikto hocikedy ocitnúť aj my všetky tu. Tak hrdost ma ist vtedy bokom, trocha pokory a vsetko sa dá a určite by ma nenapadlo niekoho ohovárať, nie som stará blaskova, jasne pokiaľ to nie je nejaký klamársky troll, ja ti poslať paket, vcera na fb mi takto dvaja písali.

tamitamitami
2. aug 2023

Tiež si myslím že by si mohla napísať mesto odkiaľ si, prípadne viac priblížiť svoju situáciu (možno by ti viac z nás poslalo niake potraviny).

koaly119
2. aug 2023

Mna mozno napadlo ze v lidli mavaju za pokladnami zeleninovo ovocne bednick za 1€ a byva tam naozaj vselico….
A naozaj ked je mali penazi, ako radia huste polievky, privarky a z toho vo ostane vzdy nieco este urobit… zo zemiakov napr. Placky, z ryze rizoto…..chlebik, knedla vo vajicku

lizatko1009
2. aug 2023

@koaly119 ja som tu bednicku videla až 1 x a to som v lidl kazdy den a mam v mojom okolí 3 ktoré striedam

liv1
2. aug 2023

@barbora19911 tak radsej nechas deti hladovat, pretoze sa hanbis?

kvetinka75
2. aug 2023

no tak z ničoho obed neuvaríš. Najlacnejšie máš strukoviny (prívarky aj zasýtia), cestoviny, múčne jedlá. Lacnejšie si neviem nič predstaviť. Kúp knedlu. Na raňajky spravíš vo vajíčku a na večeru zohreješ, potrieš džemom, posypeš grankom a máš buchty.

zmrzlinka2021
2. aug 2023

Autorka,

napís z kade si a verím tomu, ze sa nájdu mamičky a donesú vám potraviny.

janage
2. aug 2023

@barbora19911 ale mohli by ju ženy nasmerovať na organizácie v jej meste, ktoré sa takejto pomoci venujú. Nikto ju tam ohovárať nebude

koaly119
2. aug 2023

@lizatko1009 tak treba skusat… ja mam v okoli 2 obchody a nehovrim ze kazdy tyzden ale uz sa mi vela krat podarilo ale iba doobeda

luccija
2. aug 2023

@koaly119 ja tiež chodím do 2 Lidlov a nikdy som bednicky nevidela, az tu na MK.U nás je akurát kôš kde môžeš prispieť iným kúpou potravín.Ale páči sa mi ten nápad aj v Rakúsku trošku obité banány či jablká sú grátis u nás ich dajú do zľavy🙂

kvetinka75
2. aug 2023

@janage keby ssme vedeli odkiaľ je, ľahšie by sa radilo

lizatko1009
2. aug 2023

@koaly119 no dobre ale toto je 0.01%sanca a človek nemôžem stráviť celý deň po lidl.

lizatko1009
2. aug 2023

Zaujímavé, ze autorka nekomunikuje

koaly119
2. aug 2023

@lizatko1009 jasne ja len ako napad ze kukne ked pojde okolo🙃nie ze tam musi byt…

koaly119
2. aug 2023

@luccija dokonca som si uz pred casom vsimla ze vyrazme zlavy na ovocie a zeleninu maju aj v tescu sle u nas to maju pod bylinkami v regaliku na spodu clovek ani nevsimne a mavaju aj v regali ale to uz by som osobne ani zadarmo nebrala

alickapusinka
2. aug 2023

Koľko eur môžeš minúť na deň a pre koľko osôb.

1fifinka1
2. aug 2023

Takmer všetci radia zemiaky, ale ved teraz sú zemiaky fakt ze drahé ženy. Ak ich je 5 a chce viac toho potrebuje aspoň 3kg, a to je min. 3€ len za zemiaky. Podľa mňa zemiaky už dávno nie sú lacné jedlo.

ropucha6
2. aug 2023

Nejak nerozumiem a doteraz ste jedli co, ked nevies varit. Ci drahsie jedla vies uvarit?

lusiasali
2. aug 2023

Ja by som ti radila takto: miesto smotany pouzi mlieko. Miesto cerstveho kup trvanlive v akcii (min tyzden kaufland 1,5% za 0,53€ - prihod sosovicu za 1,5PL muky, bobkovy list, sol trochu cukru a mas polievku ani nie za euro pre celu rodinu)
Kupuj znacky retazcov a nie rajo a podobne. Kauflandacke / tesco jogurty (ale nie len jogurty) su takmer vzdy lacnejsie ako tie znackove. Ak najdes v bednicke so zlacnenym tovarom nieco co sa da zamrazit zober, ja mam tak napr bryndzu agrofarma za nejakych 0,80€ v mrazaku a vyberiem ked mame chut. Mrazim aj sekanu, parky, zeleninu, ovocie.
Inak na tabore detom robia kakao tak ze zmiesaju vodu mlieko a granko to tiez vies par centov usetrit.
Vdacne su kapustove jedla, kapusta v akcii mozno nejakych 0,60€ za kg a fakt z nej vies pripravit kadeco (segedin, kapastnica, kapustova polievka, salat, na cestoviny na sladko, atd.)

lizatko1009
2. aug 2023

@1fifinka1 dnes sme kupili pre nas 8 zemiakov a len som kukala ako puk 1 kg 1,99e ale tržnica

daniela1911
2. aug 2023

Strašne mi je smutno na srdci, keď toto čítam.. napíš odkiaľ si. Je toto problém len do výplaty? Či dlhodobejší? Mám taký pocit, že asi dlhodobejší. Musíš ísť pracovať, ak prepočítavaš eurá na deň. Čo keď sa niečo stane? A mysli na deti, citlivo to vnímajú, viď chlapec z obchodu.

mamusa123456789
8. aug 2023

Mne chodí ocino kupovať zemiaky do veľkoskladu cca za1e /kd inak neviem ci vo všetkých, ale v tomto sa dá kúpiť ovocie a zelenina aj nadrobno a o niečo lacnejšie ako v obchodoch, inak halušky sa dajú urobiť aj voda, vajce a múka a k tomu jeden Syrokrem a máš jedlo za možno 2e pre vsetkych

alickapusinka
8. aug 2023

Autorka ako z ničoho čo máš doma aké suroviny.

alickapusinka
8. aug 2023

Ak si evidovana úrade nedostala si balíčky potravínovu pomoc teraz kamarátka dostala 3 krát po sebe je sociálný prípad evidovaná na úrade.

Strana
z3