icon

Ako variť údené rolované plece so sieťkou?

17. apr 2025

Ako dlho cca varite udene rolované plece,varite s tou "sieťkou"😀čo je na nej alebo bez a necháte vychladnúť v tej vode v ktorej uvarite?citala som viacej komentov,no kazdy pise inak😏

deti95060810
17. apr 2025

daj variť do teplej vody a nechaj pomalinky vrieť 1 hod. potom nechaj v tej vode do druhého dňa...

anos18
17. apr 2025

Ja viem tak od mamy, že variť toľko, koľko váži. Čiže kilove 1 hodinu

lukbe
17. apr 2025

@anos18 niekedy som aj ja tak varila. Dnes som sa pýtala, povedala, že staci 15 minút ze to je už predvarené. Myslím, že sieťku dávam dole pred varenim, potom ide tazsie. Vo vode nenechávam.

traktor
17. apr 2025

Varím cca hodinu, potom vyberiem a šup pod studenú vodu a zabalím do alobalu..

jarmila2010
17. apr 2025

@lukbe uz take maso davno nekupujem,ale mne sa zda,ze ked ho nechas vychladnut do druheho dna,tak sietka ide potom dobre dolu

lukbe
17. apr 2025

@jarmila2010 ja som už asi zvykla dávať dolu pred varením.

euka210
17. apr 2025

To niekedy sa varilo 1h. Ked bolo vakuovo balene, tak sa ani nevari a ked je len v sietke, tak staci 15-20min varit...rovnako aj klobasy, co som sa pytala v masiarni. Po vychladeni das sietku dole.

bebina23
17. apr 2025

My mame v sietke od mäsiara, nie vakuovo balene. Do osolenej vody s bobkovym listom dam varit mäso na cca 1 hodinku, ked je väcsie aj viac samozrejme. Pptom vypnem sporak, necham v tej vode v hrnci. Stiahnem sietku ked trochu vychladne. A mäso spat do vody do hrnca a do chladnicky. Vzdy si odrezeme, zohrejeme a zbytok vratime do vody. Ostane krasne štavnate celu dobu.

anna777115
18. apr 2025

Sieťku odstrániť a variť 15, 20 minút. Je to už tepelné spracované a tá sieťka slúži pri spracovaní v másokombinate aby rolka držala tvár.

slovaskab
19. apr 2025

@euka210 - ja sieťku uvolnim ešte pred varením a potom keď je šunka uvarena sieťku už iba rozstrihnem.

autor
19. apr 2025

@anos18 no ano ale domace,mozno keby sa varila 1,5kg šunka hodinu a pol tak by z nej nič neostala