Ako variť údené rolované plece so sieťkou?
Ako dlho cca varite udene rolované plece,varite s tou "sieťkou"😀čo je na nej alebo bez a necháte vychladnúť v tej vode v ktorej uvarite?citala som viacej komentov,no kazdy pise inak😏
Ja viem tak od mamy, že variť toľko, koľko váži. Čiže kilove 1 hodinu
Varím cca hodinu, potom vyberiem a šup pod studenú vodu a zabalím do alobalu..
@lukbe uz take maso davno nekupujem,ale mne sa zda,ze ked ho nechas vychladnut do druheho dna,tak sietka ide potom dobre dolu
@jarmila2010 ja som už asi zvykla dávať dolu pred varením.
To niekedy sa varilo 1h. Ked bolo vakuovo balene, tak sa ani nevari a ked je len v sietke, tak staci 15-20min varit...rovnako aj klobasy, co som sa pytala v masiarni. Po vychladeni das sietku dole.
My mame v sietke od mäsiara, nie vakuovo balene. Do osolenej vody s bobkovym listom dam varit mäso na cca 1 hodinku, ked je väcsie aj viac samozrejme. Pptom vypnem sporak, necham v tej vode v hrnci. Stiahnem sietku ked trochu vychladne. A mäso spat do vody do hrnca a do chladnicky. Vzdy si odrezeme, zohrejeme a zbytok vratime do vody. Ostane krasne štavnate celu dobu.
Sieťku odstrániť a variť 15, 20 minút. Je to už tepelné spracované a tá sieťka slúži pri spracovaní v másokombinate aby rolka držala tvár.
@anos18 no ano ale domace,mozno keby sa varila 1,5kg šunka hodinu a pol tak by z nej nič neostala

daj variť do teplej vody a nechaj pomalinky vrieť 1 hod. potom nechaj v tej vode do druhého dňa...