icon

Ako vytvoriť farebnú polevu na medovníky?

papaya1234
20. nov 2025

Ahojte, na internete mi vyskakujú rôzne krásne medovníky - hnedé soby, červené mašle, zelené ozdoby... Ja som zvyknutá na klasickú bielu polevu a tak ma zaujímalo, či sa tu nájde niekto, kto takto zdobí celé plochy a rôznymi farbami a vedel by mi poradiť, ako na to. Či stačí len do tej klasickej bielej z cukru pridať farbivo alebo ako to funguje. Ďakujem 🙂

Ako vytvoriť farebnú polevu na medovníky?
anonym_33a116
20. nov 2025

@papaya1234 do klasickej bielej sa pridáva potravinárske farbivo

anonym_e0e2d0
20. nov 2025

@papaya1234 samozrejme, že farbivo, aj keď mne sa páči menej farbiva, takéto krikľavé farby sú mi nesympatické a nechcela by som, aby mi to doma deti jedli

sisska96
20. nov 2025

Mne sa nikdy nepodarili také pekné. Netuším ako sa dá takto 😂

papaya1234
autor
21. nov 2025
@anonym_e0e2d0

@papaya1234 samozrejme, že farbivo, aj keď mne sa páči menej farbiva, takéto krikľavé farby sú mi nesympatické a nechcela by som, aby mi to doma deti jedli

@anonym_e0e2d0 veď toto. Rozmýšľam, či by nespravilo rovnaký efekt, ak by som pomlela lyofilizované ovocie na prášok a pridala namiesto farbiva ten. Aj keď to zas ovplyvní chuť

anonym_e0e2d0
21. nov 2025
@papaya1234

@anonym_e0e2d0 veď toto. Rozmýšľam, či by nespravilo rovnaký efekt, ak by som pomlela lyofilizované ovocie na prášok a pridala namiesto farbiva ten. Aj keď to zas ovplyvní chuť

@papaya1234 podľa mňa to bude lepšie pridať tam to ovocie. Alebo treba dať máličko farbiva, aby tie farby boli jemnejšie.

pinkgirl
21. nov 2025

@papaya1234 tak si kúp farbivo na prírodnej báze. Pozri značku Babela, videla som ich farbivá v Kauflande.