icon

Ako využiť neznáme hovädzie mäso?

16. dec 2024

Ahojte,
Dostala som takýto kus hovädzieho mäsa. Viete mi poradiť aká je to časť a na čo sa dá vo varení/pečení využiť?
Je riadne obrastené a iba na kúsku je kus plochej kosti (asi rebro)
Ďakujem

Ako využiť neznáme hovädzie mäso?
belllinka
16. dec 2024

Asi jedine na vývar

vrabcek15
16. dec 2024

No podľa uja Google to môže byť aj to hovädzie predné 🙈ale na to,že je to hovädzie mäso je to dosť bledé 😁✌🏻(teda mne sa zdá, že býva hozvedie tmavšie,tuto by som to typla aj na nejakú tu bravčovinku🐷😁)

autor
16. dec 2024

@vrabcek15 hovadzie je to istotne🙂... asi to tak vyzera lebo na povrchu sa lesknu tie blany

marcela64
16. dec 2024

Tiež by som to asi len na vývar použila. 😀 Neviem si predstaviť veru, čo by som z toho uvarila.

autor
16. dec 2024

Inak sa to podoba na to predne... je to aj pri rebre, tak to dava zmysel...

autor
16. dec 2024

A ano... je to hlavne na vyvar..dakujem vam za pomoc🙂

nickneznamy
16. dec 2024

Vyzerá to ako hruď.

vrabcek15
16. dec 2024

Jasné, môže aj foto skresľovať ☺️ja z hovädzieho občas kúpim krk na guláš,a falošnú sviečkovicu alebo stehno (podľa toho čo majú krajšie v mäsiarstve😂)na "obrátené rezne" inak hovädzie nepoznám 🙈(keď tak sa pýtam mamy)ale bravčové už rozpoznám dobre ✌🏻inak tuto možno skúsenejšie ženy to budú vedieť identifikovať 🙃🤩

ina2405
16. dec 2024

Ja by som to obrezala a pomlela (lasagne, burgre), alebo teda celé na vývar..

3petka
16. dec 2024

No ja by som to pekne mäso obrezala a urobila z toho napríklad guláš. A zvyšok s kosťou by som nechala na vývar.

puplatko
16. dec 2024

@3petka Presne, ak je tam dosť mäska, tak je škoda to celé hodiť do vývaru. Dajú sa z toho kľudne spraviť aj dve jedlá 🙂

autor
16. dec 2024

@vrabcek15 no jo... ja som mudra len ked je navrchu etiketa.. toto je zo zabijacky. Dostali sme za tasku masa a uz sa musim dovzdelavat🙂

autor
16. dec 2024

@puplatko ano, ja som tiez rozmyslala, ci to budem obrezavat, alebo vyvarim a potom vyberiem, poorezavam a dak k nejakej udusenej zelenine a pecenym zemiakom alebo nieco podobne... vyvarit a vyhodit by mi bolo asi luto.. ved my aj to kura z vyvaru oberame na rizoto

gaja78
16. dec 2024

Ja by som aj kludne po vyvareni obrala to chudé maso, pomlela a na gulky v paradajkovej omacke by sa mi to hodilo, alebo plnena paprika.

zuzulka558
16. dec 2024

Hovädzie a teda pekná farba, to ani dlho variť nebudeš to je z mladého

margotka17
16. dec 2024

@3petka ja by som z takej mladej hovädziny vyrezal mäsko buď na roštenku, alebo do guláša. Mäsko má svetlý tuk, tak je z mladého zvieratká.

kikappp
16. dec 2024

Guláš alebo vývar ,guláš bude dobry určite.

petsvk
16. dec 2024

@gaja78 alebo po vyvážení obrať a na rizoto

andrea2667
16. dec 2024

Ja by som uvarila vynikajúcu polievku a mäkké mäsko by som dala ku chrenovej omáčke s knedľou. Mňam.

autor
17. dec 2024

Super.... ďakujem všetkym za napady🙂

miruskamy
21. dec 2024

Hovädzie rebro na 100 percent vhodné tak iba na vývar.

miruskamy
21. dec 2024

To mäsko sa môže potom z vývaru samozrejme použiť na čokoľvek, závisí koľko ho tam bude po oddelení tej kosti ale vyzerá že celkom dosť.