Ako využiť neznáme hovädzie mäso?
Ahojte,
Dostala som takýto kus hovädzieho mäsa. Viete mi poradiť aká je to časť a na čo sa dá vo varení/pečení využiť?
Je riadne obrastené a iba na kúsku je kus plochej kosti (asi rebro)
Ďakujem

@vrabcek15 hovadzie je to istotne🙂... asi to tak vyzera lebo na povrchu sa lesknu tie blany
Tiež by som to asi len na vývar použila. 😀 Neviem si predstaviť veru, čo by som z toho uvarila.
Inak sa to podoba na to predne... je to aj pri rebre, tak to dava zmysel...
A ano... je to hlavne na vyvar..dakujem vam za pomoc🙂
Vyzerá to ako hruď.
Jasné, môže aj foto skresľovať ☺️ja z hovädzieho občas kúpim krk na guláš,a falošnú sviečkovicu alebo stehno (podľa toho čo majú krajšie v mäsiarstve😂)na "obrátené rezne" inak hovädzie nepoznám 🙈(keď tak sa pýtam mamy)ale bravčové už rozpoznám dobre ✌🏻inak tuto možno skúsenejšie ženy to budú vedieť identifikovať 🙃🤩
Ja by som to obrezala a pomlela (lasagne, burgre), alebo teda celé na vývar..
No ja by som to pekne mäso obrezala a urobila z toho napríklad guláš. A zvyšok s kosťou by som nechala na vývar.
@vrabcek15 no jo... ja som mudra len ked je navrchu etiketa.. toto je zo zabijacky. Dostali sme za tasku masa a uz sa musim dovzdelavat🙂
@puplatko ano, ja som tiez rozmyslala, ci to budem obrezavat, alebo vyvarim a potom vyberiem, poorezavam a dak k nejakej udusenej zelenine a pecenym zemiakom alebo nieco podobne... vyvarit a vyhodit by mi bolo asi luto.. ved my aj to kura z vyvaru oberame na rizoto
Ja by som aj kludne po vyvareni obrala to chudé maso, pomlela a na gulky v paradajkovej omacke by sa mi to hodilo, alebo plnena paprika.
Hovädzie a teda pekná farba, to ani dlho variť nebudeš to je z mladého
@3petka ja by som z takej mladej hovädziny vyrezal mäsko buď na roštenku, alebo do guláša. Mäsko má svetlý tuk, tak je z mladého zvieratká.
Guláš alebo vývar ,guláš bude dobry určite.
Ja by som uvarila vynikajúcu polievku a mäkké mäsko by som dala ku chrenovej omáčke s knedľou. Mňam.
Super.... ďakujem všetkym za napady🙂
Hovädzie rebro na 100 percent vhodné tak iba na vývar.
To mäsko sa môže potom z vývaru samozrejme použiť na čokoľvek, závisí koľko ho tam bude po oddelení tej kosti ale vyzerá že celkom dosť.

Asi jedine na vývar