Ako využiť staršie alebo kyslé mlieko?
Hladam recepty na SLANE jedla z mlieka,kt.nie je pokazene,ale do kavy uz nie je celkom vhodne.
Kolace ,ci mliecne polievky ..to je jasne.
Este celestinske/palacinkove/rezance...
Ale ako vyuzit take mlieko este inak?
No ja neviem, ale za mňa už len vyhodiť.
Kedysi sa nechalo mlieko skysnúť, a z neho sme potom robili tvaroh. Ale z tohto mlieka už asi nič.
@osky To je vam vazne luto vyliat mlieko ktore uz nie je ok ? Asi ste este nemali vaznejsie zdravotne problemy sposobene pokazenou potravinou 😏. Na zdravi sa ozaj neoplati setrit.
Pokiaľ nie je horké tak tvaroh, poznám osobu čo robí moravské koláče z takého tvarohu, aj som ich jedla…žijem💁🏻
@viestta Ako vies, ze trvanlive? Nepise to. Ale asi mysli take, lebo pasterizovane mlieko skysne. Moja babka z takeho robievala tvaroh. Ja kupujem mlieko z chladiaceho boxu a este mi neskyslo (vypijeme max do 2dni)..nvm, ci z neho je mozne spravit tvaroh 🤷♀️. Horke mlieko by som vyliala..
@lilianka28 tvaroh sa neda,este nie je kysle
Jasne,mozem este pockat,ale hladam inspiraciu
@kristie571 jasne pisem, ze pokazene nie je
Co vam vsetkym je?
Neviete citat??
Ja tiež nechápem o čo ide kde je písané o pokazenom a trvanlivom mlieku..
Moja mama z takého nakysleho mlieka robievala syr, resp.taku pomazánku, bola vyborna.. bohužiaľ vôbec neviem ako.. snáď niekto príde s normalnym tipom čo s mliekom.. ja tiež neznášam vyhadzovať potraviny ktoré sa dajú použiť inak.. mlieko však u nás ide pri deckach celkom dosť takže nestihne ani zostarnúť 😅
@dadis nie je trvanlive,nie je horke ani kysle.
Je to cerstve bio mlieko,cize tvaroh sa spravit da...
Skor som hladala nove napady
Ale tu sa dockam len kritiky a navazania.
Nie,nie je mi ho luto vyliat.
Hoci je ho viac/2 litre/
Ide o princip,ako nevyhadzovat potraviny zbytocne.
Vyhodit je velmi lahko.
Ja neznasam plytvanie,preto hladam vyuzitie.
Kto neduhlasi nemusi pisat
https://varecha.pravda.sk/recepty/domaci-syr-le...
Takéto čosi to mamine bolo, len ona tam pridávala aj kmin ktorý veľmi ľúbim..
tvaroh, syr... krupicovu kasu, puding..
Z mlieka z chladiaceho boxu robievam bežne čokoľvek kysnuté, ak je už trochu kyslé tak napríklad langoše, ak je ešte sladké ale už ma par dni za sebou (kupujem v sobotu ráno a ak je ešte v piatok trochu vo flaske) tak zamiesim na nejaké sladké buchty. Nikdy nám nikomu nič nebolo.
Moja starká robieva aj syr ale ja to nerobím lebo mojim deťom nechutí
@osky z cerstveho sa da urobit tvaroh. Ja niekedy nechavam cerstve vonku na linke, nech nakysne a robime si doma tvaroh.
@simca06022011
Hladam slane recepty
Normalne to pominam na kolace,palacinky....len teraz take nejeme...
@jana_eyre_2 ale ani poriadne nenapísala, o aké mlieko ide, že to Nieje trvanlivé 🤷
@cacianka kto pozná trvanlivé tak vie že to skysnut nedokáže, tak nerozumiem prečo to vôbec padlo ako možnosť.. jednoducho keď sa pýta na kysle mlieko ktoré zrejme už má doma tak autorku povazujem za spôsobilu vedieť posúdiť že jej mlieko v jej chladničke je dostatočne kyslé a vhodné na to aby ho vedela spotrebovať nejako inak.. chcela len vedieť tipy čo s ním, nie posudzovanie že trvanlivé nie je ok.. z toho mi vyplynulo že sa o trvanlivé vôbec nejedná a ani ma nenapadlo dospelú ženu spochybniť v jej úsudku..
@osky ja ho dávam mačke. 🙂
Aj detské UM keď sa zvýši a je nakysnute
@lenkakravcova to je velka chyba.
Neviem preco ludia davaju mackam mlieko
Oni z toho maju bolenie brucha a hnacky....
Ok...mozno z kysleho nie..neviem.
Inak...macku nemam.
Ani nechcem🙂
@osky dávam jej to na granule, nič jej z toho nie je, len jej zmäknú 🙂
@osky trošku masla do mlieka! a čo vznikne??? ...
No vidíš, ako si si rýchlo, ľahko pomohla! 👍
Ja by som síce takú gebudzinu nejedla, ale budiš.
Ináč, mačku nemáš a sa miešaš , pýtaš si rady a ešte tu niekoho zbabreš - WAW.
Mám kocúra, ale tiež mlieko nemusí, nedávam mu ho.
Je tu X mamičiek, než by mali riskovať, že sa deťom, alebo niekomu z rodiny niečo má stáť, tak proste tie potraviny vyhodia.
@elenka.k
Ja som nikiho "nezbabrala"....hovorim fakty...o mackach.
Ty nejes palacinky?
Nejedla si nikdy celestinske rezance?
Ani zeleninove palacinky?
Akaze gebuzina...
Ja neriskujem pokazeny zaludok.
Mlieko pokazene nebolo a ked ty radsej vyhadzujes,ok.
Myslis si naozaj,ze som taka sprosta,ze neviem odhadnut,ked uz treba nieco vyhodit?
Ides si stale svoje....

Trvanlive mlieko, ktore uz nie je pitne by som nepouzivala nikde