Ako zabrániť cestu vyjsť z háku kuchynského robota?
Ahojte, chcem sa spýtať či aj vy niektorá nemáte s tým problém, že pri miesení cesta v robote sa vám to cesto dáva az hore ( nielen na hák ) ale úplne nad hák a išlo by snáď aj po robote navrch🙄😂
Na háku je taká ochrana okolo ale je malá, tam by bolo treba taký väčší ten kruh okolo háku.
Nemáte nejaky vychytávky? Olej som už skúšala natrieť hore, nepomohlo.
Ďakujem za každú radu.
haky su, predpokladam, vyberatelne.. treba skontrolovat, ci ich tam mas dobre dane.. nie je totiz jedno, ktory hak je v ktorom otvore.. ak su opacne, cesto sa po nich taha hore
Mne dnes tak liezlo hore, a otvor tam je ale tuším len jeden , no musím ešte raz návod pozrieť poriadne
@reanda v kuchynskom robote je väčšinou len jeden hak a jeden otvor, nemá to tam ako zle dat.. Ani by jej nešiel mixér kebyže ho zle da.
Áno aj mne to robí tuhé cesto a nikdy som sa nad tým nezamyslala 🤷♀️ považovala som to vtedy za vymiesene alebo keď som chcela domiesit tak som dala cesto dole z háku a nachvilu ešte zapla robot alebo domiesila ručne
@13uzivatelka11 presne, ked sa cesto oddeli od misy, tak je vymiesene a uz ho dalej netreba miesit, jedine, ze este treba pridat muku,tak to potom uz rucne zvladnem na doske
Mam kitchen aid a hak pouzivam na kysnute cesto, nemam ziaden problem.

@mata7117 niektore mixery navrhovali asi cisti rizojedi, preto ich predstava cesta konci u zmiesania sacku s vodou, premiesania a po odstani spracovania.
Mama ma 4 roboty s ktorymi sa da robit cesto a jeden (piaty) dokonca ako uplne novy hned zhorel pri miesani tuheho cesta na cestoviny, ale iba jeden funguje uplne k jej spokojnosti, je to krups. Ostatne bud zanechavaju cesto po krajoch, alebo sa splha cesto tiez po tycke.