Ako zachrániť cesto na kávové zrná?
Recept mám odtiaľto

@anonym_autor ty si ich piekla? Kde v recepte vidíš pecenie?
@anonym_autor ty si ich piekla? Kde v recepte vidíš pecenie?
@anonym_750a16 Tiež pozerám ako puk, že aké pečenie prepána...
@anonym_750a16 Tiež pozerám ako puk, že aké pečenie prepána...
@caramellka možno ju pomýlili tie surové žĺtky, ja by som sa takéto receptu bála, sú aj iné recepty
Kavove zrna sa nepecu. Je jasne, ze sa to pri peceni roztecie, ked tam je tolko tuku. Skus najst nejaky iny recept, kde nejdu surove zltka, ked sa bojis suroveho vajicka.
@caramellka možno ju pomýlili tie surové žĺtky, ja by som sa takéto receptu bála, sú aj iné recepty
@anonym_750a16 áno presne tie vajíčka má uplne zmiatli🙈 ach bože no čo už ....len to nejako napraviť musím
ked sa sype, davam med , ci lekvar ci stava z kompota a troska rumu/rumova aroma.
@balerina2025 to dávate aj do tohto receptu? Lebo tej šťavy sa bojím možno skoro ak tak ten med
@anonym_750a16 áno presne tie vajíčka má uplne zmiatli🙈 ach bože no čo už ....len to nejako napraviť musím
@anonym_autor ked to mas uz upecene, tak to svacni do misy a sprav z toho kokosove gule. Surovych zltkov sa bat nemusis, ked ich mas z overeneho zdroja. Okrem toho je zima, je minimalna pravdepodobnost, ze sa v nich mnozi salmonella. Ked chces mat istotu, vyslahaj ich nad parou s cukrom do peny a potom tam pridaj ostatne suroviny. Ale slahat treba neustale aby si z toho nemala sladku prazenicu
@anonym_autor ked to mas uz upecene, tak to svacni do misy a sprav z toho kokosove gule. Surovych zltkov sa bat nemusis, ked ich mas z overeneho zdroja. Okrem toho je zima, je minimalna pravdepodobnost, ze sa v nich mnozi salmonella. Ked chces mat istotu, vyslahaj ich nad parou s cukrom do peny a potom tam pridaj ostatne suroviny. Ale slahat treba neustale aby si z toho nemala sladku prazenicu
@viestta upiekla som včera len jedne plech toho a zbytok cesta mám čo mi ostal
@viestta upiekla som včera len jedne plech toho a zbytok cesta mám čo mi ostal
@anonym_autor ja budem asi za zlú , ale v živote by som do ničoho nedala surové žĺtko a potom z toho kŕmila rodinu , tobôž nie na sviatky. A to mám vajca čo mi nesie moja domáca sliepka. Proste nie.
@anonym_autor ja budem asi za zlú , ale v živote by som do ničoho nedala surové žĺtko a potom z toho kŕmila rodinu , tobôž nie na sviatky. A to mám vajca čo mi nesie moja domáca sliepka. Proste nie.
@anonym_f5ccec no ani ja len mi nedošlo že je to nepečene
@anonym_f5ccec ja sa toho tiež veľmi bojím, švagor mal salmonelózu, bol aj v nemocnici a vajcia mal od mami.
@anonym_f5ccec ja sa toho tiež veľmi bojím, švagor mal salmonelózu, bol aj v nemocnici a vajcia mal od mami.
@anonym_750a16 však to aj tá škrupina je nebezpečná. Stačí si neumyt len ruky po manipulácii a prúser je na svete. Proste a hlavne cez sviatky chcem mať kľud a nie nemocnicu...
@anonym_f5ccec ani ja veru nedavam, ani do tych vcelich ulikov. Aj plnky take nerobim s nevarenym vajcom, lebo "slahat nad parou" neznamena sterilizovat, zistila som, ze potrebuje ta hmota dost casu na to, aby sa prehriala na tych 75 stupnov. Aj laskonky robim radsej tak, ze si zohrejem bielka s cukrom na tych 75 stupnov, necham 3 minutky na tej teplote a potom svacnem do robota a slaham do vychladnutia. A to sa este susi na tych 100 stupnov v rure.
@anonym_f5ccec ani ja veru nedavam, ani do tych vcelich ulikov. Aj plnky take nerobim s nevarenym vajcom, lebo "slahat nad parou" neznamena sterilizovat, zistila som, ze potrebuje ta hmota dost casu na to, aby sa prehriala na tych 75 stupnov. Aj laskonky robim radsej tak, ze si zohrejem bielka s cukrom na tych 75 stupnov, necham 3 minutky na tej teplote a potom svacnem do robota a slaham do vychladnutia. A to sa este susi na tych 100 stupnov v rure.
@anonym_09cb47 ja som si myslela že to len ja som taká opatrná. Podľa mňa príprava jedla by mala byť čo najbezpečnejšia. Nemusí sa nutne nič stať, obzvlášť z domácich vajec, ale napríklad takí starí ľudia a salmoneloza, no neviem...
Na druhej strane surového lososa v sushi si dám. Viem že by som nemala , nie sú u nás dobre zdroje podľa mňa v reštauráciách, ale nedá sa mi odolať
Kávové zrná sa nepečú
@anonym_autor uplne v pohode toho urob zrna...tiez mam taky recept...su dobré ...
@balerina2025 to dávate aj do tohto receptu? Lebo tej šťavy sa bojím možno skoro ak tak ten med
@anonym_autor tento recept vobec nepoznam. ja ked mam moc sypke pridavam to co som napisala. v zivote som kavove zrna nevarila/ nepiekla a nepridavam ani vajce.
@anonym_autor
pozri,to co nemas upecene ,upec.
Ani ja v ziadnom pripade neodporucam jest surove vajcia!
Potom tie upecene cesta zmixni a pouzi dalej klasicky.
Pridas trochu masla,praskovy cukor,mletu kavu,rum ak chces podla chuti vanilku alebo skoricu.
A uz od oka si upravuj konzistenciu tak,aby sa ti z toho dali tvorit gulky
/maslo to trpchu spoji,ale nedavaj ho uz vela,lebo uz cesto je mastne!,cize alo lepidlo pouzi radsej trochu viac rumu alebo aj nejaky menej vyrazny dzem ci med.
Ak by to naopak bolo prilis riedke,pridaj trochu struhanky ci zmixnutych piskot alebo keksov..../,
vyformuj do ovalu a vareskou sprav v strede pasik.
Klad na tacku a nechaj ich do druheho dna niekde v chlade-nemusi byt chladnicka.
Oni trosku obschnu.
Na druhy den si priprav cokoladovu polevu ako si zvyknuta a pridaj do nej trosku mletejj kavy.
A garantujem ti ,ze to budu kavove zrna eno nuno!😋

ked sa sype, davam med , ci lekvar ci stava z kompota a troska rumu/rumova aroma.