Ako zafarbiť kakaovú polevu na zeleno?
Ahojte, chcela by som robit čokoládovu tortu s polevou ktorú si urobim z vody cukru a kakaa a masla. Je nejaky spôsob ako by sa to dalo zafarbit na zeleno? Asi nie, kvôli tomu kakauu vsak?
Ja poznám čokoládovú tortu, kde plnka je z avokáda + ide tam cukor/med a kakao... Tak rozmýšľam, keby si vyslahačka iba avokádo s cukrom.... Alebo teda s medom, potom by aj konzistencne bolo bližšie k poleve.
Ja poznám čokoládovú tortu, kde plnka je z avokáda + ide tam cukor/med a kakao... Tak rozmýšľam, keby si vyslahačka iba avokádo s cukrom.... Alebo teda s medom, potom by aj konzistencne bolo bližšie k poleve.
@bolarazjedna no to by mi asi u oslávenca neprešlo. Pozerám že sa daju aj kúpiť zelene polevy tak asi skor vyskúšam to.
@anonym_autor musis mat farby na tuky/ cokoladu
@anonym_autor urob polevu z bielej coko a zafarbi potravinarskym farbivom ?
@anonym_autor musis mat farby na tuky/ cokoladu
@kiki68 ale prebilo by to hnedú?
@anonym_autor urob polevu z bielej coko a zafarbi potravinarskym farbivom ?
@veselo_neveselo len neviem či sa tam bude hodiť. Pripnem recept
A prečo vlastne musí byť tá poleva nutné zelená? Nemôže ostať čokoládová?
K malinam sa hodia pistácie, ešte si viem predstaviť, že vrch cokolady posypes drvenymi pistáciami.
Ale inak Maliny sú výborné aj v kombinácii s bielou čokoládou, takže kľudne tu bielu zmiešajte s potravinárskou farbou.
Pouzi roztopenú pistáciovú nátierku 🙂 Kúpiš napr. v Lidli 🙂
A prečo vlastne musí byť tá poleva nutné zelená? Nemôže ostať čokoládová?
K malinam sa hodia pistácie, ešte si viem predstaviť, že vrch cokolady posypes drvenymi pistáciami.
Ale inak Maliny sú výborné aj v kombinácii s bielou čokoládou, takže kľudne tu bielu zmiešajte s potravinárskou farbou.
@bolarazjedna tiež nechápem, prečo by mala byť zelená, na ten koláč sa ani nehodí zelená
Ja zasa nechapem precilo ides robit takuto polevu kde das kakao a chces to mat zele.a vobec co to je za polevu kde ide voda a maslo.to sa to ma ako spojit?mas vobec nejake skusenosti s pecenim?
Ja zasa nechapem precilo ides robit takuto polevu kde das kakao a chces to mat zele.a vobec co to je za polevu kde ide voda a maslo.to sa to ma ako spojit?mas vobec nejake skusenosti s pecenim?
@anonym_9e903f existuje taka poleva, kde ide voda a maslo, ja som to niekde videla v nejakej knihe French pastry, alebo aky cert to je, mam doma vela receptov na sladke. Niekedy su to strasne absurdity, ale za nejakych podmienok to vie hodit vysledok. Len to je pre skusenych ludi vacsinou skrz narocnost.
@anonym_9e903f existuje taka poleva, kde ide voda a maslo, ja som to niekde videla v nejakej knihe French pastry, alebo aky cert to je, mam doma vela receptov na sladke. Niekedy su to strasne absurdity, ale za nejakych podmienok to vie hodit vysledok. Len to je pre skusenych ludi vacsinou skrz narocnost.
@anonym_9e903f
@kiki68 moja mama kedysi takú polevu robila, ak sa nemýlim, išlo tam maslo, kakao, cukor a horúca voda, ale v akom pomere netuším
@anonym_9e903f Ano, ja som tuto tortu už robila a bola výborná. Tu polevu som chcela zelenú pretože som chcela tematickú tortu, ma byt minecraft. Ale tak to dam normalne ako je v recepte a dám tam na vrch zápichy
Každopádne Dakujem za rady.
Každopádne Dakujem za rady.
@anonym_autor ved uplne v pohode tam moze byt poleva z bielej čokolády - zafarbena na zeleno.

Jedine že by si pouzila bielu čokoladu a tu zafarbila potravinárským farbivom na zeleno.